Pilirina 💛💙

Наркотик від Dior?

Наркотик від Dior?
Наркотик від Dior?
Наркотик від Dior?

Dior Addict Dior належить до групи східних квіткових ароматів. Вперше був випущений у 2002 році.

Парфумери - Thierry Wasser та Christian Dussoulier.

У змінах аромату 2012 та 2014 років композицію Addict Dior заново перезбирав Франсуа Демаші. Про нього я вже писала раніше.

Тьєррі Вассер - легендарний парфумер, який створює аромати вже понад 30 років. Він народився у Швейцарії в 1961 році і виріс у сім'ї, пов'язаній з парфумерною індустрією. Його батько був хіміком, який працював у Givaudan, одному з провідних парфумерних будинків світу. У 2008 році він був призначений головним парфумером Guerlain. Його найгучнішими творіннями є майже всі відоми аромати цього дому. З більш класичних, відомих всім: Diesel Fuel for Life Pour Femme, Truth Calvin Klein, Fendi Palazzo, Iris Ganache Guerlain, Quand Vient la Pluie, , Emporio Armani Diamonds Giorgio Armani, Hypnôse Lancôme, Angel Schlesser Homme Angel Schlesser і, навіть, Giordani White Gold Oriflame. Останній, мабуть, найбільш бюджетний.

Крістіан Дюссульє – висококваліфікований майстер-парфумер. Здобув освіту в престижній ISIPCA і почав свою кар'єру в Givaudan, потім - Firmenich, а зараз має свою компанію Créations et Parfums. Серед його найвідоміших ароматів: Dior Hypnotic Poison, Giorgio Armani Acqua di Gio, Dior Dior Addict, Lolita Lempicka, Paco Rabanne 1 Million, Nina Ricci Nina, Lancôme Miracle, Kenzo Flower by Kenzo, Hugo Boss Boss Bottled та Paco Rabanne Black XS. Він є одним із найвпливовіших парфумерів у світі.

Піраміда композиції:

Верхні ноти: ожина, листя мандарину, квітка шовкового дерева

Середні ноти: жасмін, квітка нічного Цереуса, квітка апельсину, троянда

Базові ноти: ваніль (як на мене холодна), боби тонка, Майсурське сандалове дерево - диптерикс

Від себе я б ще додала нотку ладану, яка тут не заявлена.

Хотілося б трохи акцентувати увагу на першу рекламну кампанію Dior Addict у 2002 році. Це було ВАУ! Можна було подумати, що вона адресована всім наркоманам, діоро-манам чи парфумерним маніякам світу. Стратегія слогану: "Ти маніяк. Ти витрачаєш усі гроші на Dior і готовий піти на злочин заради цього?". Підпис на рекламному постері Admit it! — «Зізнайся в цьому!»

На той час Dior мав всього дві колекції декоративної косметики з тією ж назвою – блиск для губ і лак для нігтів. Повернення епохи сексплуатації, досить вульгарна реклама: вогні нічного клубу, майже роздягнена дівчина (модель Ліберті Росс) у нижній білизні, що з'їхала, з тілом у краплях поту і з флаконом у руці. У рекламному ролику Dior Addict вона тікає у темряву під звуки поліцейської сирени, ховається у провулку під дощем у плащі на голе тіло та бризкає на себе аромат із вкраденого флакона. Для початку епохи 2000-х це було щось неймовірне. Цю рекламу Dior обговорювали у негативному ключі, багато телекагалів взагалі не хотіли брати іі у ротацію. До речі, рекламний плакат мені зовсім не подобається. Занадто прямолінійний. Аромат набагато глибший, інтимніший, багатогранніший і статусніший!

Говорять, що Dior Addict не любили особливо ніде, окрім росії – в інших країнах він показував дуже погані результати продажу. І це пояснює причини зміни його формули, піраміду якоі збирав Франсуа Демаші. От про версію 2014 якраз і поговоримо.

Основні акорди:

Ванільний,білі квіти,солодкий, дерев'яний, пудровий, фужерний, фруктовий, теплий пряний, бальзамічний, амбровий.

Тип: вечірній аромат.

У мене дуже древній аромат версіі 2014 року, який, мабуть, проживе зі мною до пенсійного віку. Я шанувальниця ароматів від Dior. Багато років тому парфум від Dior став моєю першою покупкою категорії люкс. З того часу я намагаюся стежити й наскільки можна купувати собі в колекцію цікаві твори цього Будинку. Особливо староробні.

Що за звучанням на холодній шкірі? Старт - лист мандарину, ваніль, серце - білі квіти (певно апельсин), щось деревне і ладан. У шлейфі - класичний, затишний і дуже привабливий аромат, що нагадує сандалову пудру та старий папір.

Скажу одразу - важка, щільна композиція. Не для всіх. Зубодробноі приторності немає, але є абсолютно помірна насолода гіркоі, холодноі ванілі, яка не душить, не випирає, не заважає. Повітря дають білі квіти. Базовий виключно на холодну пору року.

За настроєм аромат дійсно перегукується з Giorgio Armani Code та чимось з колекціі Tom Ford.

Неземна краса - глибоко, багатогранно. Мені, людині, знайомій з багатьма люксовими та нішевими ароматами, це звучання здалося просто шедевральним! Але підходить не всім.

Трішки story.

Колись іхала у метро і напроти сиділа красива, молода дівчина, одягнена у рвані джинси, футболку оверсайз крою і у вагоні було так душно від літньоі спеки. Вагон метро був просочений цим ароматом. Запам`ятала назавжди цей момент. Це аромат дорогоі сукні, вишуканоі сумочки і явно не метро. Він глибокий, сексуальний, гурманський, вишуканий, благородний. От у цій атмосфері виглядав якось недоречно, надокучливо, душив оточуючих і зовсім не підходив під іі лук. Напевно, вся справа в дозуванні. Потрібно було всього пара крапель, не більше. І тоді з б дикого, агресивного барсу, Addict перетворився б на ніжного, пухнастого, чорного кота

Для мене Dior Addict - асоціація виключно з шикарно одягненими жінками із мейком під тотал блек та зимою. Люблю безмежно. Але не розумію під що він мені підходить. Він статусний, але я до нього чи не доросла чи то не знаю під що одягнути у декретній відпустці. Він зобов'язує. Так і буде стояти у колекці до пенсійного віку. Може тоді нашкребу під нього на шикарну шубу, брюліки і статусне авто. До речі, чоловіки чомусь його не дуже полюбляють.

Рекомендую однозначно до затесту придбати хоч пару крапель.