M O N D ✨️

Мій перший досвід фарбування волосся хною

Мій перший досвід фарбування волосся хною

З приводу користі та шкоди фарбування хною ведеться безліч дискусій. На жаль, конкретної статистики немає. Особисто я довіряю "живим прикладам" моїх знайомих, які роками фарбують волосся класичною хною.

Мій перший досвід використання хни почався кілька років тому з рандомної хни, яку знайшла в Еві.

Із загальних переваг фарбування хною:

  • Допомагає вилікувати лупу, є природним антисептиком;
  • Фарбує пасма, не змінюючи їхню структуру;
  • Дає насичений та стійкий колір;
  • Зміцнює волосяний фолікул;
  • Не викликає алергічних реакцій;
  • Дубильні речовини, що містяться у хні, регулюють діяльність сальних залоз та покращують стан епідермісу;
  • Робить волосок більш щільним;
  • Знижує ламкість пасм.

Перший досвід фарбування волосся хною розпочався з іранської натуральної хни ФітоКосметік.

Для кожної довжини волосся потрібна певна кількість хни, тобто для довгого волосся 25г стандартного пакетика буде замало. Як правило, можна використовувати 25-100г залежно від довжини. Для волосся трохи нижче лопаток взяла 2 пакетики (тобто 50г.).

Мій перший досвід фарбування волосся хною
Мій перший досвід фарбування волосся хною
Мій перший досвід фарбування волосся хною

Для різноманітності відтінків можна додати сік буряка або кави. Я не стала це робити, але додала улюблене кокосове масло, оскільки, як відомо, хна сушить волосся.

Наносити краще в рукавичках, оскільки суміш має жовту пігментацію, якої складно позбутися. Помел великий, через що розподіляється на волоссі непросто і волосся плутається. Це займає чимало часу. Нанесення не сподобалося зовсім.

Тримала під теплим ковпаком годину. Змивала без шампуню. Змивається туго, крупиці застрягли у волоссі. Щоб колір повноцінно виявив себе, краще не мити волосся перші три дні. Через тиждень колір трохи приглушився, став менш світлим (відтінок також варіюється в тіні і на світлі, на сонці "грає").

Використовувала хну на натуральне волосся. Мені сподобався теплий відтінок, який вийшов. Зберігався понад місяця. Волосся дійсно стало більш щільним.

Я б не рекомендувала використовувати цю хну володаркам довгого волосся. Колосальне заплутування гарантовано. Звісно, справа індивідуальна. Також, з обережністю варто використовувати хну на фарбоване фарбою волосся, результат через натуральний і синтетичний конлікт може бути непередбачуваним.