Alina Litva

Жирна шкіра голови

Жирна шкіра голови

Себорегуляція закладається генетикою і контролюється гормонами. Істотні зміни в себопродукцію вносять хвороби та лікарські препарати. Перейти на режим миття 1-2 рази на тиждень за такого типу - неможливо.

Як подовжити період між миттям зі щоденного до 1 раз на 2 дні. Допомагає не всім, але спроба не зашкодить.

1️⃣ Правильный шампунь з мінімальною кількістю пом'якшувальних добавок

І в цю категорію входять не тільки силікони, а й гідролізати білків, олії, катіонні компоненти. Кондиціонуючі плівки обволікають волосся, розплутуючи і посилюючи блиск, але знижують промивну здатність шампуню. Якщо у вас жирна шкіра голови, такий шампунь без "плюшок" має бути на постійну основу.

2️⃣ Техніка миття голови

Рясно намочити волосся і шкіру теплою (не гарячою) водою. Спінювати шампунь у долоньках. Неспішно і ніжно масажувати кожен квадратний сантиметр волосистої частини голови. Ретельно змивати шампунь.

3️⃣ Фільтри у ванній

Жорстка вода з домішками металів заважає шампуню нормально пінитися і промивати голову. Якщо у вас відчуття, що жоден шампунь не дає чистоти, а крани постійно в нальоті - у вас точно жорстка вода.

4️⃣ Себорегулюючі лосьйони

Спреї і тоніки з саліциловою кислотою, цинком, ніацинамідом, екстрактом зеленого чаю. Їх наносять за інструкцією на чисту шкіру, перший помітний результат з'явиться через кілька тижнів.

5️⃣ Пілінги з кислотами

Запобігають і усувають гіперкератоз. За регулярного застосування пілінгів із правильним базовим очищенням можна помітити подовження свіжості.

6️⃣ Харчування

Є невеликий зв'язок між їжею з високим глікемічним індексом (фастфуд, солодощі) і підвищеним виробленням себума.

Шампуні з мінімум пом'якшувальних добавок

Себорегулюючі лосьйони