falafelka01

Diptyque Tam Dao

Diptyque Tam Dao

Раніше відстоювання парфюмів здавалось мені вигадкою для багатих 😅, але тепер або я багата (ні) і вірю в такі вигадки, або відстоювання таки необхідне певним категоріям ароматів. Класична акватика, люксові квіти і цитруси, на мою думку, досить стабільні в короткостроковій перспективі, але деревні, східні, спецієві аромати потребують часу для відстоювання з дороги/після покупки.

Tam Dao — аромат деревного напрямку, і відразу після покупки він звичайно симпатичний, але немає в нього глибини і краси розкриття. Йому потрібно дати трохи часу. В моєму випадку півтора роки, але чесно кажучи я просто забула про нього на цей час)

З самого початку мене бентежила асоціація з Кримом, а саме масажними шариками, з ароматної деревини. Навіть знайшла один такий вдома, і дійсно в Tam Dao присутня ця нота. Шляхом нехитрого розслідування виявилось що їх виготовляють з ялівцю (рід кипарисових) а в піраміді є Італійський кипарис. Так аромат змусив згадати про сувенір з моря 15-тирічної давнини.

В Tam Dao я відчуваю красивий молочний сандал, троянду і трохи спецій, мускус не агресивний, всі ноти підтримують основний деревний напрямок.

За настроєм парфюм зовсім не про енергійність, життєрадісність чи багатство, швидше про стан думок. Про спокій, умиротворення, як втома на межі з маренням чи сном, в спекотний літній день, коли сонце за хмарами, а світло розсіяне і здається, що в повітрі видно пил через довгу відсутність дощу.

Подобається при теплій погоді (не в +30, трохи співчуття до оточуючих). Зимою на мені колючий і не дружній. Близький до шкіри, не шлейфить, стійкість до 5 годин. Іноді використовую одночасно з квітково-пудровим спреєм від victoria's secret, з Tam Dao можна експериментувати в такому ключі. Щиро люблю і задумуюсь про покупку флакону.

Diptyque Tam Dao