Ya Yana

Мій перший раз – домашнє фарбування волосся

Мій перший раз – домашнє фарбування волосся

Пролог до всього цього експіріенсу.

Для мене колір волосся — це завжди про стан. Стан душі, відчуття себе і інші драматичні штуки. Я була блондинкою, червоною, та й темненькою теж була. Такі зміни проходили без втрат для мого волосся, бо я завжди довіряла нелегку справу своєму другу-колористу. Для цієї людини хороший стан волосся є пріоритетом, тому ми підбирали крутий догляд та працювали на низьких оксидах. Сьогодні нас із цим майстром розділяють ну дуже багато кілометрів, але я перейшла до його колеги по цеху — талановитої феї, що повернула мене у рудий, нагадавши фантастичний та безтурботний 2019 рік, коли я була амбітною студенткою із червоним волоссям.

Перейти з натурального русявого з холодним підтоном у вогняний рудий — це саме те, що було потрібно мені в той момент, аби зібратися до купи. Я вирішила відростити довжину та підтримувати саме цей колір, тому дістала формулу фарбування. Похід до студії краси — це окремий вид кайфу, але інколи корені відростають у найбільш непідхожий момент і потрібно швидко цьому зарадити, та ще й записатися до майстра не встигла… В такі моменти на допомогу приходить подруга, пензлик, фартух із пакетів та голий ентузіазм.

Мій перший раз – домашнє фарбування волосся

За порадою колористки я придбала ось це

Фарба Indola Permanent Caring Color — відтінок 6.44 — на корені

Фарба Indola Permanent Caring Color — відтінок 8.44 — на довжину

Оксид Schwarzkopf Professional Igora Royal Oxigenta — 3%

Я попросила допомогти подругу, яка часто фарбується вдома. Це були тортури для нас обох, адже я не мала достатню кількість затискачів для волосся і періодично тримала його у руках, щоб подружці було зручніше профарбовувати. Ми обидві переймалися за результат, але я пообіцяла, що наша дружба від цього не постраждає. 😅

Нотатка: не забути знайти круті затискачі на Мейкапі, можливо порадите якісь?

В мене також не було мірної чаші чи ваг, тому довелося відміряти кількість оксиду ложками. Дякуючи Google, я тепер знаю, що в столовій ложці 15 мл об’єму. Звичайно, через таке не точне вимірювання, використання фарби було супер не економним і наступного разу я намагатимуся виправити цю ситуацію.

У мене досить густе волосся. А довжину ви можете бачити на фото. Так от, на усю цю красу пішло приблизно 1,5 тюбика на корені, за умови розмішування з оксидом 1:1. Фарбу на довжину використовувала як тонування, розмішавши 1:2 (1 - фарба, 2 - оксид), тому вийшло навіть трошки менше за повний тюбик.

Я просто у захваті! Не очікувала, що буде аж так круто. Колір дуже сподобався. Фарба не перетворила волосся та суху паклю. Звичайно, воно стало трошки жорсткішим, ніж до того, але це відчувалося лише у вологому стані під час миття і було виправлено за допомогою кондиціонера. Після укладання волоссячко зажило новим життям, стало більш наповненим та пружним.

У карусельці видно, як виглядає фото без сонячного світла.

Колористка працювала зі мною на тих самих матеріалах, тому стійкість я точно можу оцінити. Так, колір перестає світитися, мов ліхтар, десь після 3-4 миття голови. Але він не стає іржавим, просто трошки спокійнішим. Це моє третє фарбування після довгого перебування в натуральному. Я знаю, що кольору потрібен час, щоб накопичитися, тоді він буде яскравим довше, хоча трошки й затемниться.

Часто чула від дівчат, які вперше фарбуються в рудий, що це колір до першого миття голови. Це не так. Завжди зважайте на свою базу та кількість фарбувань, адже кольору потрібно накопичитися. Важливу роль грає і рівень оксиду, але про це потрібно писати окремий допис. Скажу тільки одне, не зважаючи на те, що 6% багато хто вважає більш ефективним, мій досвід показує, що на 3% можна робити яскраві та стійкі фарбування, до того ж з меншою шкодою для волосся.

Класика домашніх фарбувань — шолом на лобі, фарбовані вуха та шия. Якщо чесно, я навіть не намагалась від цього захиститися і прийняла свою долю. Але усе вийшло краще, ніж планувалося. Так, у фарбі я була скрізь, але міцелярна вода та теплий душ із звичним гелем виправили ситуацію з першого разу. Напевно, причиною є те, що це був 6 та 8 тони, а вони далеко не найтемніші. Не знаю, чи пощастить так само брюнеткам, які використовуватимуть цей фарбник.

Ось так пройшло моє перше фарбування, сподіваюсь, що розважила вас, або навіть була корисною. Усім чудових та спокійних вихідних.