Ya Yana

Пензлики для макіяжу: види та призначення

Пензлики для макіяжу: види та призначення

Усі ми колись шукали себе. У свій такий період я марила кар'єрою візажиста. І коли я збирала усі необхідні матеріали для цього, то саме види пензлів та їхнє призначення викликали найбільше запитань. Візажистом я так і не стала, але з цим розібралась. І хочу лишити тут невеличку шпаргалку.

Точно знаю, що знайдуться ті, хто обере спонж або нанесе тон пальцями. Для мене немає нічого кращого за пензлик, бо я просто знайшла правильний. На фото два варіанти: один працює, інший — ні.

Плаский пензель з довгим ворсом 100% лишить смуги, особливо, якщо ворс із нейлону. А от скошений пензлик з дуже тонким та щільно набитим ворсом — це саме те, що нам потрібно. Він впорається як з густими тональними кремами, так із з легкими ВВ чи СС.

Широкий та щільно набитий пензель середньої довжини круто розтушує консилер. Особливо, якщо це великі ділянки, наприклад під очима.

Якщо ви використовуєте кольорові консилери і наносите їх точково для маскування недоліків, то підійде менший пензлик для макіяжу — з довгим ворсом, плаский у формі лопатки.

База сухого контурингу — пудра + скульптор. Для пудри беремо найпухнастіший та найоб’ємніший пензлик для макіяжу, який тільки вдається знайти.

А для скульптора нам потрібен пухнастий, проте скошений. Так, він схожий на той, що для тональної основи, але більш сплюснутий та менш набитий ворсом. Це дозволяє пензлю краще маневрувати та чіткіше підкреслювати риси обличчя.

Зізнаюся, він мій улюбленець. Перетворює щічки на налиті яблучка. Чудово впорається із розтушовкою, яку техніку нанесення рум’ян ви б не обрали. Такий вид пензлів підійде і для сухих, і для кремових продуктів.

Розчісуємо брови спіральною щіточкою, нею ж можемо нанести гель чи мило для укладки. Профарбовуємо волоски класичним скошеним. Часто такі пензлики йдуть 2-в-1. Це дуже економить місце у косметичці і ваш час.

Вони знову ходять парою. Але цих двох дійсно буде достатньо. Пласким пензликом для макіяжу очей ви наносите тіні, заповнюєте повіка кольором або декількома кольорами. А круглим пензлем із довгим ворсом — робите ідеальну розтушовку.

Якщо ви зустрічалися із цим вигнутим красунчиком, але так ніколи і не малювали ним стрілки, то я у вашій команді. Річ у тім, що таким пензликом неможливо створити тонкі лінії, ще й з гострим хвостиком. Для цього він має бути набагато тоншим. Та не спішіть стригти пензлики.

Для підводки краще обрати скошений та дуже плаский пензель. Він просто створений для розкішних стрілочок.

Пласкі, маленькі, нагадують лопатку. Тут все максимально просто. Цих малюків можна зустріти майже у всіх наборах пензликів для макіяжу. Саме ця форма дозволить промалювати ідеальну «пташечку», або обійтися без неї. Розмір підбирайте індивідуально, щоб він був максимально зручний для вас.

Є 3 основні характеристики, за якими відрізняються пензлики з натурального та штучного ворсу.

1. Натуральний ворс наносить косметику тонким шаром. А макіяж, зроблений пензликами зі штучного ворсу, може виглядати більш важким.

*проте, сучасні технології вирішують цю проблему, і обираючи пензлики, наприклад із таклону, а не нейлону, ви зможете домогтися максимально легкого покриття.

2. Штучний ворс з’їдає менше косметики, віддаючи її на шкіру. Натуральні волокна є пористими, тому косметика використовуватиметься менш економно.

3. Натуральний ворс більш примхливий у догляді, він вимагає спеціальних мийних засобів, плавильного сушіння. В той час, як штучні волокна зберігатимуть свої властивості протягом довгого часу, навіть, якщо мити їх міцеляркою і сушити на серветці біля батареї (перевіряла на собі 😄)

Ось такий гайд вийшов. Буду рада знати, якщо інформація була корисною. Лишились запитання? Тоді став їх у коментарях, і можливо ми всі разом розберемося краще з тими пензликами. Усіх обійняла ❤️.