3 кроки до ідеал ьної кутикули + фото до/після
Зізнаюся, догляд за нігтиками не найулюбленіший мій процес, то ж я намагаюся максимального його оптимізувати. Спосіб достатньо швидкий і ефекту вистачає, як мінімум, на 2 тижні. На пост про ручки-ніжки надихнули пости Aliona Fedyk 😘.
Передісторія, куди ж без неї
Питання манікюру для мене трохи болюче. Колись я дуже любила дивитися відео, де створюють різні дизайни на нігтиках, демонструють всілякі техніки… Тоді багато моїх знайомих пробували себе в індустрії краси, в різних її сферах, і це надихнуло мене піти на курси. Я пройшла базовий курс, відпрацьовувала на моделях, рідних, друзях, накупила безліч лаків, інструментів, фрез.
Я мала ідею перетворити манікюр на спосіб додаткового заробітку, але не хотіла робити справою життя. Проте, в якийсь момент, зрозуміла, що не можу робити це систематично, а лише за натхненням, коли прямо хочеться щось вигадати, помалювати, а не коли комусь треба терміново, однотон і "в годинку вкладемось?". Ситуація виглядала для мене як поразка, типу я просто не переступила через себе і не доклала достатньо зусиль. Я стала дуже холодною до усього, що стосувалося нігтиків, робила собі лише чистки та підтримувала форму. Сьогодні я розумію, що це було просто не моє, адже коли я дійсно горю справою, то вона не викликає у мене таку апатію, яку я відчувала тоді.
Вся ця історія спрацювала таким чином, що тепер на моїх нігтиках рідко побачиш покриття, а сам процес приведення ручок до ладу я намагаюся зробити швидким та якісним. Тому, ділюся з вами методом, який зараз здається мені найвдалішим.
Крок 1 – Ремувер
Одного дня я знайшла цього малюка на просторах Мейкапу і не пошкодувала.
🤍Починає діяти за лічені секунди і дозволяє відмовитися від довгих процедур розмочування рук у ванночці.
🤍Працює на основі лугів (лужна формула) і розм’якшує усе на світі. З його допомогою дуже легко вичистити птерігій — всю ту каку, що наростає в зоні кутикули і ховається під вільним краєм. Окрім того, луги не такі агресивні, як кислоти і підійдуть більшості типів шкіри.
🤍 Найбільший плюс особисто для мене — це не так енергозатратно, як використання фрейзера. І пил потім не доводиться прибирати за собою.
🤍Сама кутикула також пом’якшується і її легко видалити за допомогою нашкірниць (яке жахливе слово).
Після нанесення ремувера можна одразу починати зачистку. Роблю я це апельсиновою паличкою, бо вони мені, чомусь, зручніші за пушери.
Крок 2 — Кусачки для кутикули (нашкірниці, Господи прости)
Думаю вже зрозуміло, що я не у захваті від цього слова. Річ у тім, що на курсах нам забороняли називати це будь-чим іншим окрім нашкірниць, але я трохи чутлива до слів, які неприємно звучать, то ж не кидайте капцями 😅.
Ці кусачки зі мною приблизно два роки. Я використовую їх регулярно і не торкаюсь інших на заміну, бо під ці вже максимально налаштовані мої руки. Тут я точно не дам маху.
🤍 Наточені вони просто ідеально. За 2 роки постійного користування без повторного наточення, вони взагалі не втратили свої властивості.
🤍 Розмір самих пластин досить мініатюрний, що дозволяє зробити все філігранно, навіть на мізинчику.
А що ще потрібно для щастя? Переходимо до наступного кроку.
Крок 3 – Олійка для кутикули
Якщо чесно, саме ця олійка — не найкраще моє придбання. Я завжди беру рандомно, керуючись лише одним принципом — паковання у вигляді ручки з пензликом. В усіх інакших варіаціях, в олійці буду я вся, мій столик, трошки підлога, а може й домашні улюбленці. Тому, краще ручка.
Детальніше про олійку GO ACTIVE:
🤍 Зручне паковання, як я і хотіла. Звичайний пензлик, який виконує свою роботу.
🤍 Різноманіття ароматів. Особливо заінтригував Macaroon і Bubble Gum. Перший мав запах винограду, а другий дійсно жуйки, проте це було відчутно, лише підвівши пензлик аж до носа.
💔 Наліпочка відлетіла буквально одразу, як я витягла продукт з коробочки.
💔 Такі олійки допомагають підтримувати зону кутикули гарненькою. І якщо з іншими олійками мені вистачало 1, максимум 2 нанесеня на день, то цією, щоб бачити ефект, доводиться мазюкатися ледь не після кожного миття рук.
Олійка Colour Intense сподобалась більше.
Додаю фото: До, після ремувера та обрізання кутикули, після нанесення олійки.