YuliHrytskoff

Парфумована вода Mancera Black Vanilla

Парфумована вода Mancera Black Vanilla

Дуже багато я чула про парфуми Mancera Black Vanilla. А коли почитала опис нот... втратила спокій! Я настільки хотіла отримати цю воду в свою колекцію ванільних ароматів, що готова була замовити повнорозмірний флакон води в офіційного дистриб'ютора навіть не протестувавши її! Але вчасно схаменулась і для початку замовила пробник. І слава Богу!

Парфумована вода Mancera Black Vanilla

Прем'єра аромату відбулася у 2017 році – це відносно "молодий" аромат, але за період свого існування він встиг наробити багато галасу: у нього є як свої шанувальники, так і завзяті хейтери!
Група ароматів: квіткові.
Класифікація: нішева.
Категорія: водичка відноситься до категорії елітної парфумерії.
Стать: унісекс. Ви вже вибачте мені, але, як на мене, це типовий жіночий аромат, якби я зустріла чоловіка, який би такий пах, я б дуже засумнівалася в правильності його орієнтації!
Парфумер: всесвітньо відомий Pierre Montale.
Країна: Франція.
Зроблено у: Франції.

Для знайомства з ароматом я купила пробник, тому опишу зовнішній вигляд семпла.
Пробничок приїхав до мене упакований у картонну брошуру, виконану у формі книги. Усередині цього буклету і був розташований пробник.

Сам пробник являє собою маленьку скляну колбочку, до якої приєднаний розпилювач. На пробник нанесено напис з назвою бренду та парфуму, а також вказано обсяг пробника та категорія води "EDP", що відносить її до розряду парфумерної.

Розпилювач подає парфум не дрібнодисперсійною хмаринкою, а великими краплями. Мені так не дуже зручно! По-перше, так розхід парфуму виходить більше, по-друге, складно контролювати кількість нанесення води, а відповідно, дуже легко переборщити!

Об'єм. Мій пробник має об'єм 2 мл, повноцінний флакон парфуму містить у собі 60 мл. Також бачила у виробника цю парфумерну воду та об'ємом 120 мл та мініатюру.

Виробник виділяє у парфумерній воді такі ноти:

Початкова нота: Білий персик, Калабрійський бергамот, Кокос, Чорна смородина
Нота серця: Болгарська троянда, Єгипетський жасмин, Фіалка
Кінцева нота: Білий мускус, Мадагаскарська ваніль.

Прочитавши про звучання аромату, я очікувала почути глибокий багатогранний аромат, який зачаровуватиме своєю таємничістю та вишуканістю, глибиною та насиченістю. Щодо насиченості - то тут не посперечаєшся, що є, то є! Ну а щодо всього іншого, то тут, як кажуть, не судилося, не збулося... Звучання композиції відкривається якоюсь кислинкою чорної смородини з легкою терпкістю калабрійського бергамота. Але такий яскравий вступ початкових нот буквально за кілька секунд розчиняється і починає звучати всепоглинаюча нота серця... Чому всепоглинаюча? Та тому, що яскраво виражений насичено-задушливий жасмин переплітається з квітковим звучанням фіалки і перекриває своєю пудровою солодкістю всі інші ноти парфуму. Навіть мускус, і той розсіюється в мильній хмарі переплетених квітів та солодкості. З розкриттям нот серця аромат починає звучати задушливо-солодко, однотонно та нецікаво... Ваніль у цьому ароматі я так і не вчула...

Чому настільки яскравий, повністю квітковий аромат вирішили назвати чорною ваніллю, для мене, мабуть, назавжди залишиться загадкою... Хоч і купувала цей аромат лише тому, що очікувала почути неординарне звучання ванілі, яку дуже люблю!

Аромат протягом усього свого звучання відчувається квітковими солодкими нотами, дуже однотонно та приторно.

Стійкість у парфуму колосальна! Якщо чесно, навіть надто. Ні, це дуже добре, коли парфум стійкий, його не потрібно оновлювати протягом дня, за рахунок цього і повністю окуповується немаленька вартість парфумованої води, адже її витрата мінімальна. Але, знаєте, іноді приходиш додому з роботи, йдеш у душ, і хочеться з себе змити абсолютно все, в тому числі і парфум. Але не тут то було! Ця парфумерна вода настільки стійка, що її неможливо змити зі шкіри навіть після прийняття душу. На одяг я навіть не ризикувала наносити цю воду, тому що боюся, що потім її просто не відперу! У кімнаті, де розпорошувався парфум, пахне ще два дні. Як на мене, це вже трохи перебір. І це при тому, що я наносила водичку з пробника!

Підбиваючи підсумки, хочеться сказати, що Mancera Black Vanilla звучить дуже зухвало, кричуще, солодко-задушливо. Але хочу наголосити, що у кожного з нас своє сприйняття і не виключаю, що багатьом даний аромат подобається. Своїм баченням звучання аромату образити нікого не хочу - це тільки мої індивідуальні враження і сприйняття парфуму, тому, не бачу сенсу не рекомендувати цю парфумовану воду! Думаю, любителям класичної арабської нішевої парфумерії аромат буде до душі, але в мене любові так і не сталося...