Pilirina 💛💙

Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?

Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?
Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?
Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?
Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?
Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?

Stricnina V Canto - це парфум унісекс, так-так, саме парфум, а не легенька туалетна водичка.

Випущений у 2017 році великим парфумером Paolo Terenzi.

Аромати, що отримали назви сильних отруйних речовин, вийшли у Паоло, на диво, мальовничими та оптимістичними. Може, тому, що він вкладав у них інше значення – якийсь ритуал, перехід в інший стан духу, ідею про смертоносну силу краси. Єдина неточність парфумера Паоло Теренці в тому, що стрихнін, за свідченням медиків, є дуже гіркою речовиною, тоді як аромат Stricnina – фруктово-ягідний, орієнтальний і солодкий. Аромат потрібно дуже чітко та грамотно дозувати.

Парфумерна отрута Stricnina V Canto. З чим порівняємо?

Основні акорди: фруктовий, солодкий, тропічний, свіжий, пудровий, мускусний, зелений.

Розглянемо піраміду?

Верхні ноти: бергамот, лимон, маракуя, чорна смородина

Середні: персик, іланг-іланг, малина, кориця, лист інжиру

База: амбра, мускус, пачулі, сандал, ваніль, коричневий цукор

Stricnina - фруктова феєрія, яка вміє створювати настрій собі і оточуючим. Аромат фруктів, ягід, алкогольних коктейлів та якихось квток, що змішаний у флаконі і залитий амброю та мускусом.

Говорять, що аромат має схожість із Kirke, Cassiopea та Erba Pura. Для кожного Stricnina буде, як гра нюансів. Власне, я Тиціанівських, носовипалюючих у спеку мускусів тут не чую. Скоріше, далека мильна версія Erba Pura, але не така солодка на моій шкірі. Тим, хто взагалі не дружить із мускусами, не варто навіть тестувати на собі. Буде too much.

Старт задиркуватий: фруктовий, яскравий, наче соковита маракуя стікає краплями по рукам, а ти іі облизуєш. Секунди через три починає відчуватися смородина. Тільки не свіжозірвана, а розтовчена, як на варення. Далі - малина і персик змішуються в одному тандемі. Але вони ніби политі зверху лимонним соком, тому немає цієі жахливоі зубодробноі солодкісті, як, наприклад, у подібних творіннях Lancome.

Доки писала, зрозуміла, з яким ароматом я можу провести аналогію на старті - Trésor Midnight Rose, але Stricnina набагато м`якша, свіжіша і соковитіша, маракуя тут супроводжує всю композицію - від початку і до кінця. Можливо, збиває з пантелику малина і смородина, яка є у базах обох ароматів?

Трохи пізніше фруктовість заспокоюється і стає тихішою, фрукти злегка запудрюються, починає виступати ваніль і якийсь лікерний сироп.

Знаєте чому він називається "Стріхнін"? Стрихнін — це алкалоїд, що міститься в насінні плодів тропічного дерева чілібухі (Strychnos nux vomica), привезеного з екзотичних країн. Стрихнін був уперше виділено 1818 року французькими хіміками Пельтьє і Кавенту. Ця речовина також може бути ліками, які повертають людину до життя отрутою, що викликає у людини зупинку дихання або... смерть. Відразу він здається яскравим і фруктовим, безтурботним, а потім може виявити свою хижу, загарбницьку суть і почне душити власника, якщо з ним передозувати. Stricnina дає відчуття насичення одним пшиком.

Якщо ви готові користуватися ароматом, що перетягує все на себе увагу оточуючих - то це ваш варіант! Надзвичайно стійкий та компліментарний, але йому потрібне повітря. Мікропшика вистачить для знайомства.

Дуже яскрава композиція, фруктова, солодко-свіжа, нагадує про себе майже весь час носіння. Шлейф неймовірний, на волоссі тримається до ранку. Але, потрібно пам'ятати - тут дуже важлива кількість нанесення, для мене, на холодній шкірі, достатньо двох пшиків. У спеку розкривається неймовірно - агресивна сексуальність, яка не душить, як у мускусному Kirke. Зараз для мене це один із найкращих фруктових ароматів.

У мене зараз літній запій зі Stricnina V Canto..