Кондиціонер для волосся Living Proof Perfect Hair Day Conditioner

Кондиціонер для волосся Living Proof Perfect Hair Day Conditioner

Всім привіт! Сьогодні вирішила продовжити тему люксового догляду за волоссям і, як завжди, накидати трохи демотиваторів (усе, як я люблю). Отже, всі ми чули про елітний волосяний бренд Living Proof, над розробкою формул якого працювала ціла армія крутих науковців, який має патент на унікальну зволожувально-відновлювальну молекулу, що робить волосся шовковистим, ну, і всяке таке (кому цікаво, то детальніше про бренд я писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/7464/, тому повторюватися не буду).
Їхній незмивний диво-догляд мене не сильно вразив, але шанс справити позитивне враження на мене мали дві мініатюри кондиціонеру з лінійки PhD (Perfect Hair Day). Отже, летс ґоу!

Кондиціонер для волосся Living Proof Perfect Hair Day Conditioner

Повнорозмір представлений у кількох об'ємах: 236 мл, 710 мл і 1 л. Тревел-формат 60 мл. У мене було дві мініатюри по 30 мл. Упаковка залежить від об'єму: є туби, є баночка з дозатором, є рефіл.

Класичне для кондиціонерів густе суфле білуватого кольору. Кондиціонер не рідкий, добре розподіляється по волоссю і покриває його, не стікає. Запах яскравий парфумерно-косметичний.

INCI Decoder нам у допомогу. Отже:
Water/Eau/Aqua - вода;
Cetearyl Alcohol - жирний спирт, емолент;
Behentrimonium Chloride - антистатик, кондиціонуючий агент;
Cetyl Alcohol - жирний спирт, емолент;
C13-15 Alkane - емолент, що дає ефект ковзання;
Polyglyceryl-3 Betainate Acetate - кондиціонуючий агент;
Jojoba Esters - емолент;
Lauryl/Myristyl Polyricinoleate - кондиціонуючий агент;
Hydrogenated Castor Oil/Sebacic Acid Copolymer - кондиціонуючий агент, емолент;
Linoleamidopropyl Dimethylamine Dimer Dilinoleate - антистатик;
Polyglycerin-3 - зволожувач;
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax - соняшниковий віск;
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate - емульгатор;
Caprylyl Glycol - емолент і підсилювач дії консервантів;
Ethyl Lauroyl Arginate HCl - кондиціонуючий агент, використання якого SCCS радить обмежити;
Phytantriol - зволожувач;
Furcellaria Lumbricalis Extract - екстракт водоростей;
Hydroxyacetophenone - пом'якшувач, антиоксидант, підсилювач дії консервантів;
Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - антистатик, плівкоутворювач;
Glycerin - гліцерин, зволожувач;
Hydroxyethylcellulose - антистатик, плівкоутворювач;
Hydroxypropyl Methylcellulose - антистатик, плівкоутворювач, стабілізатор емульсії;
Citric Acid - лимонна кислота, вирівнювач рівня pH;
Fragrance/Parfum - парфумерна композиція;
Linalool - ароматизатор;
Hexyl Cinnamal - ароматизатор;
Citronellol - ароматизатор;
Limonene - ароматизатор.
За складом у принципі нічим не відрізняється від інших кондиціонерів, у тому числі набагато дешевших. Усі вони базуються на жирних спиртах, емолентах і кондиціонуючих солях-антистатиках (~ chloride). Також бачимо у складі плівкоутворювачі, за рахунок яких продукт має захищати волосся від шкідливого впливу довкілля. Запатентованої молекули Octafluoropentyl Methacrylate у складі немає. Зволожувальних компонентів малувато. Отже, це просто звичайний кондиціонер.

На офіційному сайті написано, що цей кондиціонер зволожує, зміцнює і (цитата) "додає серйозного блиску, надаючи миттєвого заряду життєвої енергії" волоссю. Вах, як закрутили. Серйозний блиск, а не легковажний. Це вам не абищо. Читаємо далі:
втричі сильніше волосся за одне миття;
додає на 68% більше сяйва;
покращує слухняність і контролює пухнастість;
зменшує статичний заряд;
розплутує і допомагає запобігти утворенню нових посічених кінчиків;
зменшує руйнівний вплив термічної обробки і поганого довкілля.
Хм… Сильніше волосся від кондиціонера, серйозно? Кондиціонер захищає волосся від січення? Щось мені схоже на маячню. Але, як я колись писала, виробникам косметики у США заборонено давати брехливі обіцянки, оскільки за цим стежать відповідні органи, та й можна напоротися на багатомільйонний позов, тому всі обіцянки мають максимально закручені лінгвістичною еквілібристикою формулювання. "Покращує", "зменшує", "допомагає" - це все дуже туманні визначення, за які важко вхопитися. Так само і всі ці "рази" і "відсотки" - виробник міг провести візуальне порівняння абсолютно різного волосся двох жінок, коли, наприклад, одній на непошкоджене волосся намастили кондиціонер, а іншій на фарбований блонд - ні, і дійти висновку, що дійсно волосся після кондиціонеру має більше блиску, ніж інше волосся без.
Що ж на ділі? Двох міньок мені вистачило на чотири рази. "Сильнішим" волосся не стало, біцепси не з'явилися. Більше сяйва? Порівняно з кондиціонером Madara, яким зазвичай користуюся - ні. Жодної різниці не помітила. Пухнастість - ні, як була пухнаста, так і лишилася. Слухняність - теж жодних змін. Щодо зменшення статичного заряду нічого сказати не можу, бо влітку його на волоссі в мене і так нема. З розплутуванням теж не маю клопоту, тому не знаю. Про посічені кінчики взагалі без коментарів - який стосунок вони мають до кондиціонера (чи кондиціонер до них) - це треба маркетологів бренду запитати. Ну, і про зменшення руйнівного впливу, то тут візуально оцінити неможливо, але за рахунок плівкоутворювачів у складі можу повірити.
Отже, що у висновку? Звичайний кондиціонер, тільки з накруткою ціни у п'ять разів. Купувати не збираюся.
Дякую всім, хто дочитав! Ну, не вмію я писати лаконічно, не вмію. Вибачте.