Кондиціонер для волосся Living Proof Perfect Hair Day Conditioner
Дорого-багато, але нічого видатного
Всім привіт! Сьогодні вирішила продовжити тему люксового догляду за волоссям і, як завжди, накидати трохи демотиваторів (усе, як я люблю). Отже, всі ми чули про елітний волосяний бренд Living Proof, над розробкою формул якого працювала ціла армія крутих науковців, який має патент на унікальну зволожувально-відновлювальну молекулу, що робить волосся шовковистим, ну, і всяке таке (кому цікаво, то детальніше про бренд я писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/7464/, тому повторюватися не буду).
Їхній незмивний диво-догляд мене не сильно вразив, але шанс справити позитивне враження на мене мали дві мініатюри кондиціонеру з лінійки PhD (Perfect Hair Day). Отже, летс ґоу!
Упаковка
Повнорозмір представлений у кількох об'ємах: 236 мл, 710 мл і 1 л. Тревел-формат 60 мл. У мене було дві мініатюри по 30 мл. Упаковка залежить від об'єму: є туби, є баночка з дозатором, є рефіл.
Текстура
Класичне для кондиціонерів густе суфле білуватого кольору. Кондиціонер не рідкий, добре розподіляється по волоссю і покриває його, не стікає. Запах яскравий парфумерно-косметичний.
Склад
INCI Decoder нам у допомогу. Отже:
Water/Eau/Aqua - вода;
Cetearyl Alcohol - жирний спирт, емолент;
Behentrimonium Chloride - антистатик, кондиціонуючий агент;
Cetyl Alcohol - жирний спирт, емолент;
C13-15 Alkane - емолент, що дає ефект ковзання;
Polyglyceryl-3 Betainate Acetate - кондиціонуючий агент;
Jojoba Esters - емолент;
Lauryl/Myristyl Polyricinoleate - кондиціонуючий агент;
Hydrogenated Castor Oil/Sebacic Acid Copolymer - кондиціонуючий агент, емолент;
Linoleamidopropyl Dimethylamine Dimer Dilinoleate - антистатик;
Polyglycerin-3 - зволожувач;
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax - соняшниковий віск;
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate - емульгатор;
Caprylyl Glycol - емолент і підсилювач дії консервантів;
Ethyl Lauroyl Arginate HCl - кондиціонуючий агент, використання якого SCCS радить обмежити;
Phytantriol - зволожувач;
Furcellaria Lumbricalis Extract - екстракт водоростей;
Hydroxyacetophenone - пом'якшувач, антиоксидант, підсилювач дії консервантів;
Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - антистатик, плівкоутворювач;
Glycerin - гліцерин, зволожувач;
Hydroxyethylcellulose - антистатик, плівкоутворювач;
Hydroxypropyl Methylcellulose - антистатик, плівкоутворювач, стабілізатор емульсії;
Citric Acid - лимонна кислота, вирівнювач рівня pH;
Fragrance/Parfum - парфумерна композиція;
Linalool - ароматизатор;
Hexyl Cinnamal - ароматизатор;
Citronellol - ароматизатор;
Limonene - ароматизатор.
За складом у принципі нічим не відрізняється від інших кондиціонерів, у тому числі набагато дешевших. Усі вони базуються на жирних спиртах, емолентах і кондиціонуючих солях-антистатиках (~ chloride). Також бачимо у складі плівкоутворювачі, за рахунок яких продукт має захищати волосся від шкідливого впливу довкілля. Запатентованої молекули Octafluoropentyl Methacrylate у складі немає. Зволожувальних компонентів малувато. Отже, це просто звичайний кондиціонер.
Обіцянки виробника і враження від використання
На офіційному сайті написано, що цей кондиціонер зволожує, зміцнює і (цитата) "додає серйозного блиску, надаючи миттєвого заряду життєвої енергії" волоссю. Вах, як закрутили. Серйозний блиск, а не легковажний. Це вам не абищо. Читаємо далі:
втричі сильніше волосся за одне миття;
додає на 68% більше сяйва;
покращує слухняність і контролює пухнастість;
зменшує статичний заряд;
розплутує і допомагає запобігти утворенню нових посічених кінчиків;
зменшує руйнівний вплив термічної обробки і поганого довкілля.
Хм… Сильніше волосся від кондиціонера, серйозно? Кондиціонер захищає волосся від січення? Щось мені схоже на маячню. Але, як я колись писала, виробникам косметики у США заборонено давати брехливі обіцянки, оскільки за цим стежать відповідні органи, та й можна напоротися на багатомільйонний позов, тому всі обіцянки мають максимально закручені лінгвістичною еквілібристикою формулювання. "Покращує", "зменшує", "допомагає" - це все дуже туманні визначення, за які важко вхопитися. Так само і всі ці "рази" і "відсотки" - виробник міг провести візуальне порівняння абсолютно різного волосся двох жінок, коли, наприклад, одній на непошкоджене волосся намастили кондиціонер, а іншій на фарбований блонд - ні, і дійти висновку, що дійсно волосся після кондиціонеру має більше блиску, ніж інше волосся без.
Що ж на ділі? Двох міньок мені вистачило на чотири рази. "Сильнішим" волосся не стало, біцепси не з'явилися. Більше сяйва? Порівняно з кондиціонером Madara, яким зазвичай користуюся - ні. Жодної різниці не помітила. Пухнастість - ні, як була пухнаста, так і лишилася. Слухняність - теж жодних змін. Щодо зменшення статичного заряду нічого сказати не можу, бо влітку його на волоссі в мене і так нема. З розплутуванням теж не маю клопоту, тому не знаю. Про посічені кінчики взагалі без коментарів - який стосунок вони мають до кондиціонера (чи кондиціонер до них) - це треба маркетологів бренду запитати. Ну, і про зменшення руйнівного впливу, то тут візуально оцінити неможливо, але за рахунок плівкоутворювачів у складі можу повірити.
Отже, що у висновку? Звичайний кондиціонер, тільки з накруткою ціни у п'ять разів. Купувати не збираюся.
Дякую всім, хто дочитав! Ну, не вмію я писати лаконічно, не вмію. Вибачте.
Коментарі (0)