Fantasy Community Perfumes - новий бренд нішевої парфумерії родом із американського Техасу
Та знайомство з його шедевральним ароматом SPICY CHERRY SHIKE
Як відомо, парфумерний ринок ділиться на чотири основні сегменти – люкс, ніша, мідл-маркет та мас-маркет. Звичайно, люксова парфумерія найбільш популярна, адже належить брендам та модним домам зі світовим ім’ям. Композиції таких ароматів складні та багатогранні і завжди – оригінальні, задають, загалом, парфумерну моду та стають свого роду легендами. Особисто я дуже поважаю люксову парфумерію і являюсь щасливою власницею немалої кількості оригінальних флакончиків! Однак, є в таких парфумах і мінус – з часом вони набувають надто великої популярності і їх чутно уже скрізь і всюди, через що я починаю користуватися все рідше і рідше навіть улюбленим ароматом – не люблю бути як всі…
Не менш цікаві парфуми можна знайти і в сегменті мідл-маркет – як на мене, вони мало чим відрізняються віл люксу, однак не на стільки популярні.
Що стосується ароматів із мас-маркетівського сегменту, то вони не відрізняються особливою складністю чи звучанням, хоча інколи і в цьому сегменті можна віднайти достойних представників. Проте, я, все ж таки, зазвичай уникаю таких ароматів.
Але особливу любов у моєму серденьку займають аромати із категорії ніші! І з кожним роком, відкриваючи для себе все більше незвичайних поєднань та оригінальних нот, на яких базується нішева парфумерія, ця любов зростає і спонукає мене знайомитися з новими і новими брендами нішевої парфумерії, адже ніша – це завжди мистецтво, унікальні аромати та непередбачуване звучання і розкриття аромату на шкірі!
Нещодавно я познайомилася із новим для мене американським брендом нішевої парфумерії - Fantasy Community Perfumes (FCP), який спочатку являв собою невеличке крафтове виробництво у маленькому місті штату Техас. Згодом виробництво парфумерії переросло у відомий бренд, який належить уже третьому поколінню однієї сім’ї. Особливість FCP – це фантазійна парфумерія, яка унікальна по своїй суті і заснована на асоціативному сприйнятті ароматів.
На сьогоднішній день в Україні представлено 12 ароматів Fantasy Community Perfumes, серед яких для знайомства з брендом я обрала духи SPICY CHERRY SHIKE, яким і хочу присвятити даний допис.
Купівля/доставка/оформлення/дизайн
Купити аромати бренду можна на його офіційному сайті, у відомій соцмережі (пошук по назві бренду), а також у деяких українських та американських інтернет-магазинах. Обрати парфум можна самостійно, вивчивши ноти та опис аромату на сайті бренду, або ж проконсультуватися зі спеціалістом, який допоможе підібрати аромат відповідно до ваших побажань та вподобань. Після оформлення замовлення зі мною оперативно зв’язалися та, уточнивши всі деталі, відправили посилочку з вибраними духами. І вже через два дні парфум був у мене! Офіційний дистриб’ютор FCP знаходиться у м. Дніпро, тому доставка виявилася дуже швидкою.
Духи приїхали до мене ретельно запакованими у бандерольний чорний пакет із логотипом бренду на його лицьовій стороні.
Всередині пакету знаходилася дуже стримано-елегантна коробочка, в якій і містився, власне, сам флакон із парфумами.
Флакон парфумів виготовлений зі скла, доволі важкенький. Дизайн тематичний відповідно до назви аромату, витриманий в червоних тонах. На флакон нанесено логотип та найменування бренду, а також назву самих духів.
Флакон оснащений дозатором-розпилювачем, який працює абсолютно безпроблемно та подає парфум дрібнодисперсною хмаринко.
Дозатор міцно закривається пластиковою кришечкою, яка, як і розпилювач, стилізована під метал.
Об’єммого флакончика – 30 мл. Також на сайті аромат представлений і мініатюрою об’ємом 11 мл та пробником, який має об’єм 2мл.
Загальна характеристика аромату
Прем’єра аромату – 2022 рік.
Група (сімейство) аромату – східні, квіткові.
Стать – унісекс.
Концентрація - Extrait de Perfume.
Класифікація (клас) – нішева парфумерія.
Країна реєстрації бренду – США.
Країна-виробник: США.
Піраміда аромату
Верхні ноти: Вишня, Лікер, Гіркий мигдаль.
Середні ноти: Вишня, Турецька троянда, Жасмин, Слива.
Базові ноти: Перуанський бальзам, боби Тонка, Сандал, Ветивер, Білий кедр, Бензоїн, Кориця, Гвоздика, Пачулі, Ваніль.
Розкриття, звучання, шлейф, стійкість та інші «ароматні» характеристики духів Spicy Cherry Shike by FCP
Перше розпилення – і композиція аромату відкривається соковитою, м’ясистою, аж гарячою від липневого сонця солодко-кислою вишнею…Надзвичайно натуралістичною, бархатистою і такою спокусливою! Буквально декілька секунд, і в гру вступає мигдаль. Злегка гіркуватий, з його горіхово-ціанідними нотками… Дуже виразний і домінуючий! І, звичайно ж, алкогольні нотки. Вишневого лікеру, того самого, з далекої юності… Легенького, в міру солодкого і такого п’янкого!
Буквально декілька хвилин – і букет аромату збагачується квітковими нотами. Зовсім трішки жасминової різкості, капелька ніжності злегка розтертої між пальцями трояндової пелюстки… Сливи як такої в ароматі я не чую, видно, для мене вона губиться в насиченому вишнево-мигдальному звучанні аромату.
І тільки повністю «всівшись» на шкірі, плавно починає розкриватися база. Томна, тягуча і дуже глибока! Цікаво, що розкриття базових нот я чую у два етапи. Спершу проявляються пряно-бальзамічні нотки – це, в першу чергу, бензоїн з перуанським бальзамом, трішки пряностей у вигляді гвоздики та кориці і лише наостанок, буквально на самій шкірі, - солодкі та звабливі ноти чуттєвої ванілі, глибокої, некондитерської, дуже витонченої та апетитної. Тут же – глибокий, злегка терпкуватий пачулі… і боби тонка, які надають аромату легкої солодинки та ніжної кремовості…
Spicy Cherry Shike by FCP – дуже гармонічний, складно скроєний аромат, вишня та мигдаль в якому являються домінуючими нотами. Він багатогранний, глибокий, з цікавим поєднанням фруктово-квіткових, бальзамічних та пряно-солодких нот, кожна з яких відіграє свою роль, плавно сплітаючись в єдину ідеальну композицію.
Spicy Cherry Shike – це композиція із сильним, але, водночас, ніжним та сексуальним характером! Вона глибока, небанальна та дуже вишукана! Елегантна та приваблива, зі своєрідною пікантністю та неймовірною компліментарністю!
Шлейф. Парфуми шлейфові, однозначно! Але шлейф такий собі політкоректний, стриманий.
Стійкість аромату – достойна! На шкірі парфум відчувається від ранку і до самого вечора (годин 12 точно), якщо помити шкіру просто водою, без застосування миючих засобів – базові ноти аромату все одно будуть відчуватися; на волоссі – духи звучать і на наступний день; на тканинах аромат зберігається аж до прання; в кімнаті, де розпилювався парфум - пахне ще декілька годин.
Вікові рамки аромату доволі лояльні – він підійде в якості косметичного гардеробу як молодим, так і більш зрілим жінкам. Єдине, на зовсім юних дівчатах я даного аромату не бачу, все ж таки, його звучання доволі елегантне та «дороге», тому, парфум більш підходящий для прекрасної половини віком 25+, але це, звичайно, дуже індивідуально і здебільшого – всього лиш питання смаку!
Стать. На сайті бренду зазначається, що аромат відноситься до групи «унісекс ароматів», тобто такий, що підходить і для жінок, і для чоловіків. Так, нішева парфумерія дійсно не має статі, адже особливість ароматів даного сегменту саме в їх різному розкритті на чоловічій та жіночій шкірі, індивідуальних проявах на теплій чи холодній шкірі, поєднанні із власним запахом шкіри і т.д. Але, як на мене, Spicy Cherry Shike – це все ж таки аромат, який має жіночий характер і межує, звичайно ж, на границі виключно жіночої парфумерії. Але це тільки моє ольфакторне сприйняття…
Сезонність. Spicy Cherry Shike – доволі всесезонний аромат! Він буде красиво звучати як прохолодним літнім днем чи вечором, так і в зимову холоднечу чи в період міжсезоння. Особливо красиво аромат звучатиме на хутрі та виробах зі шкіри! Єдине, не варто «одягати» парфум у сильну спеку чи коли ви знаходитиметесь у маленькому тісному приміщенні, оскільки в силу високої концентрації, аромат може душити не тільки вас самих, але й оточуючих.
🍒🍒🍒🍒🍒
Підводячи підсумки, скажу, що моє знайомство з парфумом Spicy Cherry Shike від американського бренду нішевої парфумерії Fantasy Community Perfumes виявилося дуже вдалим! Думаю, що буду продовжувати знайомитися з ароматами вказаного бренду і якщо ви, як і я, істинний поціновувач красивих та якісних парфумів, дуже рекомендую спробувати аромати від FCP!
Коментарі (0)