YuliHrytskoff

Цитрусова свіжість і капелька бергамоту…

Цитрусова свіжість і капелька бергамоту…

Як не крути, а літня спека вимагає змінити свій парфумерний гардероб на більш свіжі, чисті та легкі аромати, адже в теплий період року аромати розкриваються більш яскраво та виразно. Тому, прекрасним варіантом для літа вважаються аромати, домінуючими нотами в яких є цитруси, фрукти та акватичні нотки.

Одним із цікавих цитрусових ароматів саме для літнього сезону, який подарує шлейф елегантної свіжості, є туалетна вода Lanvin A Girl in Capri, якій і хочу присвятити даний допис.

Прем’єра аромату – 2019 рік.

Група (сімейство) аромату – цитрусові.

Парфумер – Софі Лаббе.

Стать – для жінок.

Концентрація – туалетна вода.

Класифікація (клас) – елітна.

Країна реєстрації бренду – Франція.

Країна-виробник: Франція.

У мене даний аромат представлений в форматі мініатюри, яка практично повністю повторює дизайн повноформатного флакону, за одним винятком – мініатюрка не оснащена розпилювачем.

Туалетна вода приїхала до мене запакованою в яскраву та сонячну, як літній день, картонну коробочку жовтого кольору, на яку нанесено найменування бренду на назву парфуму.

Флакон парфумів виготовлений із прозорого скла, дизайн доволі мінімалістичний, проте елегантний – нічого зайвого!

Як зазначила трішки вище, розпилювача немає, тому аромат можна наносити виключно шляхом намазу.

Кришечка не на різьбі, а просто знімається. Під нею знаходиться захисна пластикова пробка. З одного боку, це добре, адже унеможливлює розлив водички, а з іншого – крайнє непрактично її щоразу знімати при бажанні використати аромат.

Об’єм моєї мініатюрки – 4,5 мл. Також у виробника даний аромат представлений флаконами об’ємом 30, 50 та 90 мл.

Згідно з описом виробника, піраміду аромату становлять такі ноти:

Початкова нота: Італійський лимон, Бергамот

Нота серця: Квітка грейпфрута, Морські ноти

Кінцева нота: Амбра, Білий мускус, Волога деревина

І це той нечастий випадок, коли розкриття піраміди аромату практично в точності відповідає опису виробника! Все в ароматі є – і цитруси, і квіти, і морські нотки, і мускус із деревиною…

А тепер декілька слів про те, як я відчуваю розкриття аромату.

Перший вдих – і я вловлюю бергамот! Терпкуватий, насичений і дуже яскравий! І лише за декілька хвилин – лимон, проте не самий фрукт, а цедру – кисло-солодку, з пряною гірчинкою… Після такого яскравого терпкувато-цитрусового старту, в ароматі починають проявлятися квіткові ноти, згідно з описом аромату виробником – це квітка грейпфрута, проте для мене вона звучить більше як неролі – така ж ніжна та свіжа, квітково-цитрусова, проте дуже містично-таємнича… За лимоном і бергамотом несміливо проявляються акватичні нотки – наче освіжаючий подих вітру у спекоткий день! А в базі, злегка вимочені в соленій морській воді дерев’яшки та легкий квітковий мускус… От амбру я тут не чую зовсім і особисто для мене це плюс!

Для мене Lanvin A Girl in Capri – це як холодний чорний чай з бергамотом та лимонним соком на березі соленого моря, коли захід сонця, хвилі розбиваються об піщаний берег, а вітер грається волоссям… І така свіжість та безтурботність, а попереду – ще ціле літо…

A Girl in Capri – спокійний, ненав’язливий аромат, який не позбавлений своєї особливої родзинки, це не просто «свіжачок», а гармонійний, дорогий аромат, який подарує легенький шлейф елегантної свіжості, підбадьорить та подарує заряд позитивного настрою!

Стійкість. Так як аромат представлений у концентрації туалетної води, то й на велику стійкість звучання аромату розраховувати не варто. На шкірі парфуми відчуваються близько трьох годин, на волоссі та тканинах, в принципі, вловлюю аромат аж до вечора.

Шлейф. Він є, але не дуже довгий! Я б його охарактеризувала, як «інтимний»…

Вікові рамки аромату - дуууже лояльні! Аромат прекрасно звучатиме як в парфумерному гардеробі зовсім юних дівчат, так і дам зрілого віку.

Сезонність. A Girl in Capri – аромат, створений для літа! Прекрасно звучатиме і при літній спеці, і при вечірній прохолоді. Я декілька разів «одягала» дану туалетну воду і зимою – на морозі вона також звучить дуже цікаво і не викликає якогось недорозуміння! Проте набуває дещо іншого звучання, аніж влітку.

От є в цьому ароматі щось особливе! Він небанальний і дуже елегантний! Якщо ви поціновувач свіжих цитрусових, цитрусово-квіткових ароматів – щиро рекомендую туалетну воду Lanvin A Girl in Capri!