saybeautyk

#summermakeupclub або лайфхаки, якими я хотіла поділитися

#summermakeupclub або лайфхаки, якими я хотіла поділитися

1. Для власниць комбінованої/жирної шкіри я б рекомендувала влітку перейти на більш жорсткі умивачки, ніж зазвичай. Від спеки наша шкіра більше пітніє та виділяє більше себуму, отож звичайний базовий очисник влітку може недоочищувати. Краще обирати очисники з кислотами або очисники на змішаних ПАР (це ті, в яких є 1 жорстка ПАР в суміші мʼяких).

2. Вводимо активи, які здатні регулювати себовиділення. Королем тут, звичайно, виступає ніацинамід, але можемо викостовувати також засоби з хауттюнією, цинком, чайним деревом. У бренду Dr. Ceuracle є чудова лінійка 5a-контроль, яка інгібує 5а-редуктазу - саме вона відповідає за розвиток запалень на нашій шкірі.

3. По класиці: використовуємо спф) кожен пост мерехтить «спф, спф!», але це справді є важливим. Сонячні промені провокують загострення дерматологічних проблем, тому не час нехтувати! На літо обираємо більш легкі текстури на стабільних хімічних фільтрах, які не обтяжують шкіру (з цією задачею і так чудово справляється жарюка, яка провокує надмірну жирність). До речі, сюди ж: влітку я відмовляюсь від тонального крему, бо неможливо ходити в макіяжі при 40 градусах. Натомість можемо замінити його тонуючим спф: будете і захищені, і з рівним тоном, хіба не класно?) Якщо вас турбує жирний блиск і не хочеться прибирати його пудрою, можна замість неї використовувати спреї для фіксації макіяжу, які будуть матувати обличчя: з бюджетного можу рекомендувати Patricia Ledo, проф сегмент - всіма улюблений Mac.

4. Пілінгуємо шкіру. Дуже часто і майже всюди разганяється міф про те, що влітку треба відмовлятися від усіх кислот, від ретинолу і взагалі лишень поливатися гіалуронкою і все. Це не зовсім так, адже для людей із жирною шкірою та з дерматологічними хворобами (акне чи розацеа) відмовитися від своїх звичних активів = загостренню. Насправді ж, влітку можна і треба користуватися активними засобами, ЯКЩО В ЦЬОМУ Є ПОТРЕБА, просто треба мати високу культура використання спф і не нехтувати його нанесенням. Влітку чудово підходять мигдальний, саліциловий, азелаїновий, фруктовий пілінги. Якщо не хочеться «ходити по тонкому льоду», є більш щадний варіант: використовуйте ензиму пудру частіше. Тобто замість 2-3 разів на тиждень можна проводити ензимний пілінг 5-7 разів. Ще один гарний варіант: PHA-кислоти (глюконолактон, наприклад) дуже делікатно і чудово відлущують шкіру. Головне не забувати про відновлюючий крем та спф🥰

5. Звичайні свої креми також непогано влітку замінити на більш легкі, у формі флюїдів чи емульсій. Чудовими варіантами будуть слугувати креми на основі пробіотиків, термальної води, рисової води. Можна також використитовувати поживні есенції, які взмозі замінювати одразу три засоби: тонер, сироватку і крем.

І ще один бонусний лайфхак, до якого дійшла не лише я :) багато дівчат влітку (та і в цілому круглий рік) використовують матуючі серветки. Іноді вони закінчуються - так колись сталося і у мене, а під рукою були лише паперові носові хустинки. Ну я і скористалася. І виявилося, що паперові хусточки забирають жирний блиск не гірше, ніж матуючі серветки, а навіть краще 😅 з того часу я завжди їх використовую. Є багато думок щодо того, що матуючі серветки провокують закупорку пор, тож використовувати чи ні - ваш вибір. Але особисто я вважаю, що краще забрати зайвий себум та піт з обличчя серветкою, аніж залишити це чудо на обличчі і до цієї суміші буде липнути весь бруд та пил.

Дякую за увагу! Сподіваюсь, мої поради та підбірка засобів стануть вам у нагоді!

P.S. На жаль, дуже багато засобів з моєї підбірки автовидалилися. Мене це дуже засмутило, адже я так багато часу витратила, та і засоби дійсно були КРУТЕЗНІ :(