О'L

#summermakeupclub

#summermakeupclub

Загалом, літо для мене найулюбленіша пора року. В мене низький рівень гемоглобіну, поганий кровообіг, я доволі рідко пітнію та постійно мерзну. Тож, спека для мене - взагалі не проблема, я переживаю її досить легко та почуваю себе комфортно.

Незважаючи на це, сонця все рівно дуже боюсь та намагаюсь уникати прямого контакту з ним.

Й хоч в групі вже було описано безліч гарних порад, нижче спробую поділитися своїми "лайфхаками", звичками та "мастхевами".

Тож, почнемо?

О, ну тут точно вже було сказано абсолютно все!

Щодо мене, то засмагла шкіра мене вже років 10 як не приваблює. Я не дуже люблю засмагати на сонці, море відвідую лише із самого ранку, або після шостої вечора. На пляжі завжди використовую капелюшки з широкими полями, сонцезахисні окуляри та пляжні накидки або парео. Виглядає дуже круто та забезпечує захист від сонця )

Що стосується косметичних засобів - тут просто: декоративною косметикою взагалі користуюсь доволі рідко, тож макіяж, що "пливе" - то не моя проблема. Обов'язковий "мастхев" - легкий зволожуючий крем для обличчя та зволожуюча сироватка, SPF, інколи використовую BB (зараз маю Maybelline, але вже дуже хочу той Erborian). Пудру використовую лише прозору та легку. Термальна вода або зволожуючий спрей - також невід'ємна частина того, що завжди зі мною.

Дезодоранти намагаюсь використовувати натуральні та без запаху (ну, або з ледь помітним ароматом). Парфуми влітку - то жесть! Як на мене, то краще мати легкий міст або лосьйон для тіла з не дуже нав'язливим ароматом.

Обов'язковий душ вранці та ввечері (звісно ж, якщо з водою проблем нема ((

Волосся - то мій біль ( Від природи воно в мене пухнасте, хвилясте та ще рання сивина ( Тож, я не можу дозволити собі його пересушувати на сонці й постійно ховаю його під капелюх. Капелюхи вдень в місті ношу також - зараз багато брендів пропонують гарні капелюшки, що пасують до сарафанів та суконь, тож, тут взагалі не проблема.

SPF для волосся використовую обов'язково перед кожним виходом на вулицю. Доречі, засоби для волосся з SPF та термозахист - це не завжди одне й те саме.

Зараз маю фініш з SPF від Keune.

Щодо аксесуарів для волосся - тот тут шовковий скранч, мабуть, найдоречніший.

Почну с того, що одяг з синтетичних тканин я взагалі майже не ношу. Виключення - це пляжний та спортивний одяг. Спортивні бренди, до речі, мають круті речі із синтетичних матеріалів, що забезпечують комфорт при тренуваннях, але у повсякденному житті - це не зовсім моє.

Тканини, в яких влітку почуваєшся ну просто мега-комфортно - це шовк, модал, віскоза, тенсел.

Речі з тенсела останні кілька років - то взагалі моя любов! Це чудова, більш доступна альтернатива шовку, що забеспечує максимальний комфорт улітку.

Теж саме стосується білизни - сподіваюсь, нікого не ображу, але носити влітку стрінги з поліестеру - це для мене знущання над собою. (Це лише моя думка).

Білизну також у цю пору року обираю з модала, бамбука чи віскози. Ці матеріали тоненькі, м'які, зручні та більш гігієнічні. Бавовна також є прийнятно.

Крім цього, я відмовилась від бюстгальтерів, та останнім часом полюбляю носити маленькі топи чи бандо. Лямки не натирають та й не виглядають з-під одягу.

Але тут, звичайно, все залежить від фігури та розміру грудей. Мабуть, дівчатам, що мають більш пишні форми, цей варіант не дуже підійде.

Газовані кольорові напоїв взагалі не п'ю та навіть не пам'ятаю, коли останній раз ласувала колою. Все, що я вживаю - то вода, чай, кава та кефір )))))

Щодо води, то незалежно від поширеної думки, що обов'язково в день необхідно випивати 1,5 літри (30 мл на 1 кг), для себе я вважаю це знущанням над своїм організмом та нирками. Для комфортного самопочуття мені вистачає 1 літра, ну може 1,2. Якщо більше - то я відчуваю себе людиною-акваріумом в постійних пошуках туалета.

Тож, моя думка - пити треба стільки, скільки бажаєш сам.

До речі, воду з пластикових пляшок я також намагаюсь не пити та не купувати. Звичайно ж це не завжди вдається, але все ж таки віддаю перевагу скляним пляшкам.

Навіть my bottle в мене скляна та з дерев'яною кришкою.

По-перше, це більш екологічно, по-друге - скло інертне та вода зі скляною пляшки більш смачна та не підлягає взаємодії з пляшкою, наприклад, при нагріванні.

Це те, що є найважливішим незалежно від пори року та погоди за вікном )