katebondarrrenko

Розмова про пензлики

Розмова про пензлики
Розмова про пензлики
Розмова про пензлики

Як же довго я відкладала написання цього допису. Прямо як миття усіх своїх пензликів. Але вчора я просто заставила себе це зробити, заодно все перебрала, передивилась і хочу коротко розповісти, що маю та як доглядаю.

У моєму арсеналі усе необхідне, але похвастатись "брендовими" пензликами я не можу. Деякі екземпляри зімною ще зі школи (вже більше 6 років), пережили багато і досі у нормальному стані, аж жалко їх міняти.

Від бренду Malva Cosmetics у мене 5 пензлів. Це мої перші робочі інструменти. Вони недорогі, синтетичні, мають дерев'яну основу, досить м'які, приємні. І найголовніше - досі живі! З них не поліз ворс та нічого не відпало, на вигляд вже трохи "потягані", але виконують свою функцію добросовісно. Тому хто придивляється до них, можете сміло брати. Перевірено роками.

Також маю 2 пензики для макіяжу очей від Real Techniques Eye Shade + Blend. Ці також "невбивані", за роки зовсім не змінили свого вигляду, ніби тільки вчора купила. М'які, дуже приємні, зручно лягають у руку, прекрасно тушують тіні. Оцих двох пензликів вистачає аби створити легкий мейк очей. Тепер трохи про мрії. Хотілось би повністю перейти на пензлі від Real Techniques, але вони досить pricey.

Усі інші - ноунейми, але якість мене повністю влаштовує.

Тепер про догляд. Все також дуже просто: я використовую підручні засоби для їхнього очищення. Не підійшла пінка чи гель для вмивання? Можна мити ними пензлі! Виходить досить делікатне та м'яке очищення, яке не шкодить ворсу. Також у подарунок на якесь свято отримала силіконову щіточку для очищення обличчя. Досить довгий час вона лежала без діла, адже за призначенням я нею не користуюсь. Маю проблемну шкіру (не вистачає тільки щітки, ага, щоб ще більше розносити мікроби по обличчю). Але для очищення пензів вона підходить ідеально. Всередину капаю трохи гелю, розпінюю (там губка всередині) і починаю обтирати пензлик. Ворсиста сторона допомагає швидко та якісно прибрати бруд всередині без надлишкових зусиль. Зверніть на такі щіточки увагу, можна знайти і дешевші варіанти, головне, щоб на ній були невеликі ворсинки. Класно та швидко очищає пензлі.

Частота, з якою я роблю таку процедуру? Каюсь, хотілось би частіше. Бувають такі дні/тижні, що просто не маєш часу, навіть на вихідних, а буває, що просто лінь. Проте я розумію важливість цього етапу, особливо як власниця проблемної шкіри. Скільки ж там накоплюється бруду, залишків косметичних продуктів, пилу...Після написання цього посту даю собі обіцянку мити пензлі якомога частіше.

Сподіваюсь, що пост був хоч трохи корисним!

Розмова про пензлики
Розмова про пензлики
Розмова про пензлики
Розмова про пензлики