О'L

#madeinukraine

#madeinukraine

Цікавість до вітчизняних косметичних виробів у мене виникла ще багато років тому. Ще з тих часів, коли на ринку окрім «Зеленої аптеки» чи «Біокон» нічого й не було представлено.

Мені здається, що щось більш менше цікаве почало з’являтися десь після 2015 року. Здається, саме у той час почали свою діяльність Mr. SCRUBBER.

Від тоді певний період часу мені дуже хотілося перейти у своїх косметичних вподобаннях лише на «українське».

На жаль, згодом виявилось, що дійсно дієвих продуктів вітчизняного виробництва доволі мало. Багато застарілих, «запозичених», та вже давно відомих усьому світу формул, жодних інновацій та інгредієнти, що закуповуються за кордоном. Знаю, що буваю інколи доволі прискіплива, та мені спокійніше, коли я знаю, що купую та чим користуюсь.

Тож, мене це трішки розчаровувало, але я все рівно завжди щось купувала – в основному, гелі для душу, мило, крем для ніг тощо – бо до цих засобів вимоги в мене не надто високі.

Тож, який мій топ-3 made in Ukraine?

Відкрила для себе їх десь роки три тому назад. На MakeUp вони не представлені.

Звичайно, не всі їх продукти мені підійшли, проте, я знайшла кілька улюбленців, якими користуюсь на постійній основі – це гідрофільна олія (поки що для мене найкраща серед усіх, якими мені доводилось використовувати), убтан та ензимна пудра. Також непогані враження маю від їх пудри для обличчя з SPF.

Із недоліків хотіла б відмітити не дуже якісний сервіс щодо підтримки та взаємодії з клієнтами. На сайті акційні пропозиції можуть відрізнитися від того, що тобі потім при замовленні напише менеджер в мессенджері. Ну й мінімум ввічливості. Конфліктів хоч й не мала з ними, але й позитивного враження від спілкування не маю також.

З Elenis познайомилась вже тут на MakeUp після допису Pilirina.

На свою вартість косметика дійсно має непоганий склад. Зараз маю їх пінку для вмивання Primula cleansing mousse. Користуюсь із задоволенням, впевнено можу сказати, що засіб вартий уваги.

Та враження від бренду в мене трішки зіпсувались після візиту на їх сайт, коли хотіла замовити ще щось та подивитись асортимент.

Граматичні помилки вже не буду брати до уваги, але той факт, що виробник вказує, що «вся продукція сертифікована МОЗ України» мене суттєво обурив.

Невже виробник сам не знає, хто є регулятором та які нормативні акти регламентують обіг та виробництво косметичних засобів в Україні?! «Сертифікатом МОЗ» Elenis називають Висновок держ.сан-епід. експертизи, який видає Держспоживслужба. Порядок видачі цих висновків дійсно затверджений наказом МОЗ, але ще в далекому 2000 році, та наразі МОЗ до цього відношення не має.

Про «світові стандарти виробництва» також описано все «взагалі по загалях». Краще б виклали на сайт скан їх ISO 22716, якщо він є та й більше можна б було нічого не вигадувати.

Поки що «закриваю на це очі» та сподіваюсь, що це лише недоліки не дуже гарного контент-менеджера. Також сподіваюсь, що технологи в них кращі.

Про них вже робила допис зі своїми враженнями щодо їх торговельної марки Shelly, де також описувала мої думки щодо цього виробника.

Деякі продукти Joko Blend та Shelly мені дійсно сподобались.

Нічого надзвичайного, але крем для ніжок чи рук варто придбати. Продукти доволі пристойні на свою вартість та й про самого виробника нічого поганого поки що сказати не можу.

Якісь активи чи дійсно «робочі» склади використовую лише від певних брендів європейських, американських чи канадських виробників. Гарні засоби для волосся від вітчизняного виробника також поки що не знайшла.

Періодично все рівно намагаюсь знайти щось цікаве українського виробництва. Та сподіваюсь, що з часом вітчизняна продукція буде становитися все якісніше та якісніше, а оновлений Технічний регламент на косметичну продукцію цьому посприяє.