Ма нікюр від А до Я: Послідовність виконання манікюру
Покриття гель-лаком в домашніх умовах по-простому
Думаю цей допис буде корисним для всіх, особливо для тих хто планує навчитись сам робити покриття гель-лаком)
Отож в цьому дописі я опишу кожну дію, яку виконую я при покритті і для чого)
Для початку декілька обовʼязкових правил:
- Продезинфікуйте робочу поверхню та інструменти.
- Заберіть зайві речі зі столу.
- Виконуйте манікюр подалі від дітей.
- Тримайте свої інструменти та матеріали для манікюру в недоступних місцях для дітей.
- Перед манікюром вимийте добре руки з милом та дайте їм повністю просохнути.
- Не наносьте крем для рук за день до процедури(тому що будуть відшарування).
- Для того щоб манікюр носився довго, не приймайте гарячу ванну після покриття гель-лаком, хоча б день (тому що гаряча вода розпарює нігтьову пластину і також можуть піти відшарування).
Послідовність виконання покриття гель-лаком💅🏼
- 1 - Зняття старого матеріалу.
Зняття виконуємо пилочкою або за допомогою фрезера з фрезою "кукурудзка" з синьою або синьо-червоною насічкою. Зняття старого матеріалу виконуємо повністю, якщо десь прям чучуть залишиться нічого страшного, головне зняти саме там де були відшарування.
Старе покриття знімаємо для того щоб коли наносимо нове покриття, нижнє старе з часом не почало відшаровуватись.
- 2 - Опил форми.
Форму опилюємо пилочкою 180/1240гр.
- 3 - Відсування кутикули.
Відсуваємо кутикулу за допомогою пушера. Також за допомогою фрези "Полумʼя" піднімаємо її та робимо таку ніби юбочку з кутикули, проходимо від бокового валику до іншого, не дуже натискаючи фрезою на ніготь, що не пропилити, працюємо не кінчиком, а пузиком фрези. Ніби під нахилом. Можна не використовувати фрезер, а просто пройтись пушером або апельсиновою паличкою і гарно відтягнути кутикулу та очистит ніготь від птеригію.
- 4 - Бафимо ніготь.
За допомогою бафика ми робимо ніготь матовим і такі ніби мікроцарапинки для кращої адигезії нігтя з матеріалом. Забираємо ним верхній глянцевий шар нігтя.
- 5 - Обрізання кутикули.
Обрізаємо кутикули за допомогою манікюрних ножниць. Рухаємось повільними кроками. Намагаємось кутикули обрізати не за один рух, а за декілька маленьких. Так менший шанс порізатись.
- 6 - Змітання пилу та протирання нігтя АХД.
Пил змітаємо щіточкою і на ватний диск наносимо АХД і протираємо кожен ніготь та бокові валики. Таким чином ми знезаражуємо зону кутикуди та додатково знежирюємо ніготь та прибираємо пил.