Sas

Matcha Green Tea від Tesori d'Oriente — чай матча? Ні, вода з цукором!

Matcha Green Tea від Tesori d'Oriente — чай матча? Ні, вода з цукором!

Ви, напевне, бачили в магазинах ці незвичні металеві флакони по смішній ціні? Принаймі, судячи по кількості відгуків, вони досить популярні.

От і я побачила, спокусилася і вирішила купити. Вкотре.

Мені взагалі здається, що якби я продала свою колекцію недорогих парфумів, то спокійно купила б собі сотку Жадору і на решту сходила би в кіно на нового Аватара 😅

Флакон, звичайно, незвичний для парфуму, за рахунок того, що він металевий, на зразок дезодорантів, і легкий. За розміром досить громіздкий, все-таки 100 мл, в клатч не увійде, а в сумочку, навіть маленьку, точно вміститься.

З мінусів відмічу кволу кришечку з зовсім дешевого пластику та пульверизатор, який замість легкої хмаринки б'є якимсь прямо-таки бобровим струменем 😅

Але то все таке, бо для чого насправді ми купляємо парфумерну продукцію? Щоб насолодитись її ароматом, звісно

Очікувала я на легкий трав'яний аромат з нотками цитрусів та білих квітів, який змогла б використовувати для домашнього вжитку: прогулянок на природі, пікніків, можливо для занять йогою.

Якщо аналізувати ноти, то я була впевнена, що це буде суміш зеленого чаю, бергамоту та жасмину.

А по-факту я отримала щось солодко-пудрове, абсолютно не зелене та свіже. Чайна нота очевидна, проте це не дзвінкий цитрус, як у Elizabeth Arden, а міцний холодний чорний чай економ сегменту ще й з декількома ложками цукру. Найвлучніша асоціація — чай зі шкільної їдальні в гранованих склянках.

Я не прихильниця поділу парфумів по віку, але шукаючи щось для умовних 20 років, я отримала аромат для умовних 50.

Хоча в мене є очевидні ретро-аромати, я їх люблю і користуюсь регулярно, але саме з цим чомусь не склалось.

Щодо унісексу, то мені цей аромат здається надто солодким та квітковим, як для чоловіків, проте на колір та смак товариш не всяк, тому не судитиму.

Що стосується стійкості, то тут все гідно. Не варто розраховувати на восьмигодинне звучання, але свої 4 години на шкірі парфум відпрацьовує досить помітно і навіть трішки шлейфить. А на волоссі і одязі чесно тримається аж до наступної доби. Під кінець, до речі, просто зникає не залишаючи неприємного сліду як, на приклад, Aura від Thierry Mugler і її аромат застояної води.

Хочу наголосити, що сам парфум — непоганий, досить якісно зроблений і навіть розкривається поетапно, що досить незвично для даного цінового сегменту. А асоціації з недорогим чаєм це мої персональні враження, в вас можуть бути зовсім інші. На приклад, я віддала цей флакончик своїй бабусі, і їй він пахне конваліями, кардамоном і мускусом, а це вже, погодьтесь, значно цікавіше.