Anna_feerie

Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)

Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)

Давно хотіла підтримати челендж чарівної @Krislemly і ось, нарешті, дісталася до своїх архівів). Тому сьогодні трошки вас порозважаю та зроблю екскурс в модні тренди минулого.

Тож, починається ця історія в далеких 2000х, коли ще ніхто не чув про гель-лак, а модниці вишикувались у чергу в салони краси, де за шалені гроші їм робили нарощування акрилом та малювали акваріумний дизайн (хто не в курсі, це така техніка, коли різні малюнки та декор закривали прозорим шаром лаку або акрилу і виходив ефект того самого акваріуму).

Так от: шалених грошей в мене не було (та що там, не тільки шалених, а й взагалі 🤣). Але ж бути модною та красивою хотілося, тому я почала опановувати нейл-дизайн в домашніх умовах. Для цього взяла у подружки пензлик з котячої шерсті (спокійно, жодна кицька в процесі його створення не постраждала)), купила кольорові лаки, блискітки та почала експерементувати.

В моєму випадку це була прозора база, далі якісь карколомні викрутаси (найчастіше яскраві) з елементами петриківського розпису, абстракціонізму та легкого психоделу)). Зверху обов’язково все покривалось щільним шаром прозорого лаку та іноді ще додавались блискітки. Потім ще була фольга, якісь стразики (які дуже погано тримались, до речі), та олівець замість спеціального інструменту для малювання крапочок)).

Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)
Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)
Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)
Мода на дизайн нігтів та еволюція моїх вподобань)

Коли мода на дорого-богато пройшла, на арені з’явились гель-лаки. Жінки кайфували від можливості роботи манікюр не раз в 5 днів, а двічі на місяць, а міцність та чудовий вигляд покриття забезпечили його мега-популярність.

Я не була виключенням і теж поринула в світ нового нігтьового досвіду. Дизайни, які я обирала, сталі більш лаконічними та ніжними, хоч і яскравого френчу я, звісно, теж не чуралася)).

По-друге, після зняття покриття (не тільки після вандального самостійного спилювання 🤫, бо і таке було, нажаль, а й після майстра) нігті доволі довго відновлювались, а останньою краплею став оніхолізіс (відставання нігтьової пластини від нігтьового ложа) та пропили по нігтикам. Мене це зовсім не влаштовувало, тож я відмовилась від покриття та почала відновлення.

Дуже допомогла мені в цьому звичайна рицинова (касторова) олія – її я втирала в нігті та крапала під них, на диво – оніхолізіс пройшов доволі швидко. Тож я зробила свої висновки і більше не піддавала нігтики тортурам.

Можливо, справа у тому, що я багато часу проводжу з фарбами, які не так просто вимити потім (а з лаком на нігтях це буде ще важче), а може творчості в житті достатньо і без візерунків на пальчиках))). В будь-якому разі, під настрій я можу зробити нюдове або яскраве покриття, прикрасивши його дотсами, слайдерами або стемпінгом.

Ось така вийшла моя "нігтьова" історія))). Ще раз дякую Krislemly за чудову нагоду згадати свої колишні вподобання та хоббі на початку творчого шляху 😊😊😊.