Anna_feerie

Секрети підбору тону від візажистів Estee Lauder

Секрети підбору тону від візажистів Estee Lauder
Секрети підбору тону від візажистів Estee Lauder

На офіційному американському Estee Lauder є можливість задати запитання візажисту бренду і завдяки його (або її) порадам мої навички вибору відтінків тонуючих засобів значно покращились).

Почнемо з того, що в бренду доволі широка лінійка, яка враховує не тільки ступінь темності шкіри (перша цифра у позначці відтінку), а ще й підтон:

💙 C (cool) - холодний

💙 W (warm) - теплий

💙 N (neutral) - нейтральний

Секрети підбору тону від візажистів Estee Lauder
Секрети підбору тону від візажистів Estee Lauder

Крім того, друга цифра після буквеної позначки показує ступні вираженості підтону (1С1 - трохи рожеватий, 1С2 - більш рожеватий, 1С3 - самий холодний підтон).

І, здавалося б, все просто: якщо маємо оливково-жовту шкіру, беремо тональний Warm, якщо холодний підтон - Cool, а для нейтральних, логічно, що Neutral. Так, але не так)). Точніше, не завжди так.

Адже цей спосіб підходить для тих, в кого відтінок шкіри повністю співпадає з шиєю + немає бажання робити коригування. Що я маю на увазі: в мене, наприклад, обличчя завжди відрізнялось по кольору від шиї (з дитинства личко буле більш персиково-рожеве, а зараз ще й розацеа), тож, якщо я візьму собі тональний з позначкою Cool, то він ідеально зіллється зі шкірою, проте лиш підкреслить контраст з шиєю (не дарма профі рекомендують при виборі тонального наносити його на нижню щелепу та продовжувати на шию).

Тож, що порадили візажисти Есте Лаудер? Вони пояснили, що завдяки різним підтонам продукти бренду можуть стати свого роду покриттям-коректором, яке здатне позбавити надлишкового відтінку. Мені з моєю доволі світлою шкірою (зазвичай обираю найсвітліші відтінки в палітрі) вибрали не холодний, а нейтральний 1N1 в лінійці Double Wear (на фото ж Futurist 1N0 - зауважте, Футуріст має трохи урізаний вибір кольорів та вони трохи темніші за Дабл Веа).

А от в моєї сестри темніша та більш оливкова шкіра, через що їй категорично не підходить одяг в жовтих, зелених та гірчичних кольорах (в них вона виглядає як трохи хвора😆). І їй візажисти порадили якраз обирати з лінійки Cool, щоб нівелювати зайву жовтизну та освіжити обличчя. ЇЇ колір - 2C3 Fresco (до речі, відтінки з першими цифрами 1-2 призначені для світлої шкіри (light), 3-4 - для середньої (medium), далі йдуть вже доволі темні, всього 8-9 рівнів в залежності від продукту).

На останок хочу сказати, що звісно, ідеальний спосіб обрати свій колір - це придбати пробник і протестувати на собі. Але не завжди є така можливість, тож я сподіваюсь, що поради візажистів EL будуть вам у пригоді 🥰. Ну, і не забуваємо про аджастери, адже вони можуть врятувати затемний/засвітлий тон і дають можливість кастомізувати покриття 🤗.