Anna_feerie

Робимо кучері разом!

Робимо кучері разом!
Робимо кучері разом!

Коли я починала дивитись американських curly блогерок багато років тому, уявити собі не могла, що колись і сама зніматиму туторіали по укладанню кучерів!)) Бо перші кілька місяців моя грива була схожа на мокру собаньку, нечісане кубло, сухе гніздо – одним словом, точно не тягнуло на щось естетичне та красиве 🤣.

Але з часом волосся ставало більш зволоженим, техніка виваженою, а продукти більш підходящими. Тут, до речі, щира рекомендація – не ганяйтесь на перших порах за супер дорогими модними банками, адже, по-перше, вони можуть вам не підійти, по-друге, головне це регулярність, практика та зволоження 🤩.

Оскільки монтажер з мене поки що такий собі (хто-небудь, навчіть її озвучувати відео!))), то знов опишу текстом)).

Миття волосся та нанесення маски залишила за кадром, там нічого нового – двічі мию шампунем, далі наношу маску на 5-7 хвилин, змиваю, віджимаю зайву вологу і переходжу до стайлінгу.

Спочатку беремо лівін – у мене це улюблений кавуновий бальзамчик Garnier Superfood, вологими долонями розтираємо та наносимо на всю довжину (можна додати трохи води з пульверизатора). Після нанесення настає зірковий час розчіски – адже розчісуємо ми хвилясте/кучеряве волосся саме у вологому стані з бальзамом/кондиціонером/лівіном 🥰. Багато років користуюсь Tangle Teezer Wet Detangler і дуууже задоволена)).

Що робимо далі? Правильно, жамкаємо, адже в кучерявих справах жамкання не буває багато)). Потім вдягаємо мікрофібровий тюрбан, щоб він прибрав зайву вологу, так можу ходити близько 20-30 хвилин.

Тепер переходимо до стайлінгу: тут може буде купа варіантів, адже для цього існують різноманітні гелі, креми та кастарди, я ж останнім часом мінімізувала рутину і мені достатньо лише пінки. Taft True Volume 5 Mousse зацікавила мене своїм складом (вона зроблена на основі крохмалю, не містить спирту та силіконів), також виробник обіцяє нам об’єм та міцну фіксацію.

Не можу сказати, що це мій улюблений продукт, адже до нього треба приноровитись: обов’язково максимальне зволоження до нанесення, лівіну не шкодуємо, беремо невелику кількість мусу, бо інакше може склеїти волосся та підсушити його. Але об’єм дійсно дає, ніби потовщує пасма, тому знайшла підхід до нього)).

Про свій улюблений мус Syoss я розповідала недноразово, але прикріплю його, раптом хтось пропустив 🤗.

Після нанесення стайлінгу (яким би він не був) даємо волоссю «подихати» хвилин 10, щоб наша пінка/гель/крем краще схопились, а потім переходимо до сушки. В мене фен Philips і моя любов – зйомний діфузор Ga-ma, не увляю свою кучеряву рутину без цього диво-прилада!)). Він глибокий, великий (і важкий 😁), підходить до різних фенів і значно прискорює швидкість сушіння + класно формує кучері.

В мого фена є 2 швидкості та 3 температурних режими: гаряче, тепле та холодне повітря. Зазвичай починаю сушити теплим, потім переходжу на холодне, інтенсивність також варіюю – коли змінюю пасма, то вимикаю фен або роблю меншу інтенсивність, щоб не розпушувати кучерики. Сушу в різних ракурсах, і вниз головою, і перекидуючи волосся в різні боки, щоб досягти максимального об’єму 😍.

Коли волосся на 100 % сухе, розбиваю каст (тоненька кірочка від стайлінгу) та наношу трошки сироватки задля додаткового зволоження та блиску. Готово!)