Blondie_rs

Привіт, 80і. Таких формул не повинно вже існувати...

Привіт, 80і. Таких формул не повинно вже існувати...

Привіт! Щось такий сьогодні понеділок, що є настрій трішки побурчати на косметику. Сьогодні хочу розповісти про одну з недавніх моїх покупок, яка виявилась просто провальною. Якось одного разу були знижки, а ще й з безкошттовною доставкою - і я собі відхватила доволі привабливу на вигляд палетку. Здавалось, все б нічого: зовнішньо нагадує Денону міні (пізніше покажу, що вони як сестрички), 5 кольорів, які гарно між собою поєднуються та нічого зайвого. Але, після першого затесту формул я зависла.

Давніше знайома була в Німеччині та дала наводку на доволі привабливі палітри у зручному форматі. Так я й знайшла цікавий для себе варіант, адже чорно-сірої в мене як раз знову не було, і я не надто часто тягнусь до цих відтінків. Тож, тут можна було не спішити та бавитись із покупками в пошуках чогось цікавого. У Сatrice є ціла серія з цих пʼятірок, яка так і називається - 5 in a box. Звичайно, відносно вдалими (по чуткам) видались палетки в нюдових кольорах. І ні для кого не секрет, що щоб зробити справді вдалий варіант з сіро-чорною гамою - слід постаратись.

Перш за все - це точна копія розміру та ідеі міні-палеток Денони. В них навіть конструкція ідентична! Гаразд, це не привід гніватись, адже серед відомих "копіювальників" можна згадати Revolution. Та вони беруть хоча б ідею, а не весь продукт. Друге, що мене відразу насторожило - це віддушка тіней. Вони одразу по вайбу занесли десь у атмосферу Ruby Rose та перламутрових помад і тіней, що здавались штукатуркою.

Що ви тут бачите? Нічого. Нещасні зітхання жалю і мій роздратований палець, який повинен був терти по 10-15 раз, щоб залишити хоча б якийсь толковий слід. Палетка містить два шиммери - синій та сніговий; та 3 матових - світлий сірий, темніший сірий, асфальтний та темний сірий, майже чорний.

Формула тіней абсолютно пластикова та дуже синтетична. Справа в тім, що шиммери на перший погляд здались мені трішки маслянистими, але по фатку там така штучна ось ця маслянистість, що вона не малює абсолютно нічого. Я б її назвала порхатою та пористою. Тут навіть базу шкода витрачати, адже такою якістю тіней макіяж все одно буде виглядати дешево та нещасно. Про тушовки не може бути й мови. В 2020х роках, з такою варіацією формул робити таке дрантя... Це жалюгідно!

Наплямила, намучилась і стерла. Більше після цього кадру я не торкалась палетки. Один моно-макіяж, який я робила до цього затесту був просто в сірому кольорі. Набила темний сірий на всю рухому повіку, легко розтушувала світлішим сірим і все. Але, тут не тільки два кольори в палетці. Формули все одно такі сухі, що на повіці не надто комфортно лежали. Бо я ж нашарувала так, щоб витягнути з них хоч якийсь колір. Це вже просто далеко не мій рівень тіней. Мої макіяжі не можуть виглядати абияк. Синій я нашаровувала як тільки могла: на консилер без пудри, потім вкраплювала трішки бази під гліттер, старалась витягнути форму сірим кольором - і це вийшло просто жахливо 😆 Я ще 10 раз подумала, чи фотографувати це чудо. Але, треба - бо демонстрація хоч якась потрібна:) Матові дуже сипучі, вони наче пісок без кольору. Десь витягнути пігмент з них можна, але це буде виглядати знову ж таки - неякісно та плямисто.

Що ж, підсумувавши, можу сказати, що я давно не купляла настільки поганську палетку. Останній раз пригадую такі схожі формули у Re-Loaded від Makeup Revoluiton. І то - в Революшн хоч якісь кольори трішки були, можна було постаратись не залишати ті плями. На них я вчилась і завдячую знаннями для порівняння.

Після цієї 5-ки у мене поки відпало бажання взагалі дивитись в сторону палеток Catrice. На них я покладала доволі великі надії. І як воно часто буває, - на 4-ки Physicians Formula я зовсім не сподівалась. Але вони запали настільки, що постійно знаходяться у мене на видному місці. Та, що я хотіла, аналог Денони за 120 грн? Звичайно, що ні. Тим паче, я одразу взяла найскладнішу чорно-сіру гаму, з якою навіть і люксові бренди не завжди справляються. Проте, в даної палетки промахи по всім категоріям: мінус за пігментацію, формули та віддушку.