О'L

#bestofthebestmakeupclub

#bestofthebestmakeupclub

Я 10 з 10, незважаючи на те, що я б поставила собі 7 😂

А можливо й це не дуже скромно )

А ще я трішки страждаю снобізмом ))

Але...

У 2008 році я вперше зареєструвалася у соціальній мережі .... і в цьому ж році відмовилась взагалі від користування цих соц.мереж 🙃 (месенджери сюди не рахую). MakeUp єдина моя подібна спільнота.

Гадаю, що це звільнило мене від навіяних стандартів краси, трендів макіяжу та порівняння себе із фотками інших. Тим паче, що в повсякденному житті я бачу таких самих звичайних людей, як і я, без фільтрів та з тими ж недоліками, як й у всіх (тут кожен знайде своє - чи то акне, чи то червоніння/шелушіння/сухість/пігментація і все таке).

Тож, я ніколи не була фанатом декоративної косметики та не перевтілювала себе із допомогою макіяжу. Користуватися фільтрами та робити себе гарною на фото досі не вмію )

Гадаю, що мала та маю здорове прийняття себе. Та дякую за це, мабуть своїм батькам та моїй родині, яку я маю зараз )

А недоліків у зовнішності у мене стільки ж, як й у інших )))))

Те, що особисто мені в собі не подобається, це:

- волосся (воно сухе та в'юнке, але найстрашніше - то рання сивина з 23 років 😭). Тож, фарбування кожні три тижні - то вже рутина (((

- суха шкіра (ну, тут вже легше - догляд свій наче вже навчилась підбирати, тож окрім цього та рідкісних почервонінь взимку, претензій до шкіри начебто не маю)

- посмішка (вона мене цілком раніше влаштовувала та дійсно була доволі гарною. Проте, десь у 27 років була вимушена видалити зуб мудрощів, а через кілька років ще один. А ще через кілька років у зв'язку з цим у мене трішки почав змінюватися прикус, та моя посмішка ставала все гірше... Було рекомендовано видалити останні два зуба мудрощів та поставити брекет-систему. Видалення зубів затягнулось майже на рік, бо загоювались вони надто повільно ( а потім почалась пандемія та стоматологічні кабінети були зачинені ( а потім війна (друга в моєму житті)... І ось нарешті зараз, коли я зібралась знову ставити брекети виявилось, що ..... вагітна 🙃 Тож, цікаво, чи зроблю це я нарешті у наступному році? )))

Щодо буллінгу та звертання уваги на недоліки інших.

Вважаю, що тут все залежить від здорової самооцінки та відчуття власної гідності. Бо при бажанні приклепатися можна до будь чого - чи то до зросту, чи то до родимки, чи до зубів, чи до носа... І навіть ідеальна зовнішність без відчуття власної гідності не врятує від цькування. Були слушні поради щодо відвідування психолога.

Але гадаю, розумні батьки здатні виховати дитину з належним прийняттям себе та оточуючих. Без порівнянь та з розумінням того, що всі люди різні, і це ані добре, ані погано - просто так є в житті. Тим паче, що кожна людина має досягнення, якими може пишатися.

#bestofthebestmakeupclub
#bestofthebestmakeupclub
#bestofthebestmakeupclub
#bestofthebestmakeupclub
#bestofthebestmakeupclub
#bestofthebestmakeupclub