ДАРÍЯ КÓВАЧ

Я ЖІНКА

Я ЖІНКА

Ми тут всі про красу і за красу. Але краси без здоровʼя бути не може. Це дві взаємоповʼязані складові.

На наш стан і вигляд впливає дуже багато факторів. А найперше-день циклу. Настрій,зовнішній вигляд,самовідчуття,та чесно,навіть страви на кухні вдаються через раз у певні дні)

Часто здається,що все тримається на красі і всі зациклені на зовнішності. Нові гаджети,аксесуари,засоби,кремчики. Все виключно для краси. Але я можу посперечатись. І розповісти про правила(+аксесуари/гаджети),які впливають на красу і здоровʼя одночасно.

Я часто чула,що «целюліт» у тих жінок,які мало сплять. Тоді чому він є у мене,яка спить по 12 годин?🙈

Секрет не тільки в тому,що кожна жінка є власницею так званого «целюліту» і це є нормою (якщо це не справжній целюліт,больовий)

А і в тому,що сон справді важливий і відображається на загальному стані і красі.

Отже засинати варто у межах 22:00-00:00. Це оптимальний час задля того,аби виділявся мелатонін - гормон, який захищає нас від стресів і передчасного старіння, від простудних і навіть онкологічних захворювань.

Та і взагалі сон надважливий для стану здоровʼя,бадьорості і звичайно свіжого вигляду зранку. Сон має бути без пробуджень,повноцінним і спокійним. В сучасних реаліях не поспиш,а звідси і випливають стреси.

Та все ж,якщо уявити,що всі ТІ зд.х.ли🤫 то варто засинати у повній темряві,а для кращого ефекту використовувати маску для сну. Вони є різноманітні. Звичайні, шовкові,або ж з охолоджувальним ефектом.

Покращиться жкт,волосся,шкіра буде зволожена зсередини. Ну справді буде враження,ніби світишся і наповнюєшся красою і здоровʼям. Загальний стан буде на висоті

А для цього потрібна б’юті пляшка) їх повно на мейкапі,обирай-не хочу

Окрім того,що варто читати склад засобів,які використовуються. Не менш важливою складовою є аксесуари. Наприклад тюрбан,в який варто завертати волосся після миття,аби воно не обламувалось і не було посіченим. В ідеалі аби тюрбан був з шовку.

Також резинки,проговоримо знов,що вони мають бути шовкові,щоб не перетягувати,не обламувати і не заламувати волосся. Або хоча б з сатину. Але ніяких пружинок🥹

Гребінець. Він має бути з мʼякими щетинками,без накінечників. Це може бути не janeke,але щось схоже і якісне. Щоб не видирати волосину

Щітка масажер для шкіри голови. Справді стимулює ріст волосся і взагалі дуже корисна штука,яка покращує кровообіг

Мʼякі бігуді також не шкодять волоссю,а ще економлять ваш час. Адже поки ви спите,або снідаєте,у вас відбувається магія на голові.

Знову ж таки,засоби мають бути з гарним складом і підходити за типом шкіри і особливістю.

Маю пару корисних аксесуарів для обличчя.

Гуаша. Робить масаж і циркуляцію лімфи, знімає напругу з м'язів, припухлості, підтягує шкіру і «скульптурно» окреслює контури обличчя.

Я знаю,що не всім підходить,але хороша штука для краси і здоровʼя

Очищувач для пензлів. Пензлі мають бути чистими,а спонж змінюватись.

Це краса шкіри і здоровʼя

Багаторазові спонжі

Це насамперед екологічно,але і зручно. Після використання просто сполоснути з засобом для очищення обличчя і висушити. Знаю,що ватні диски часто викликають подразнення.

Або ж використовувати лише руки)

Косметичка закритого типу.

Чому саме така? Бо дуже багато засобів потребують темряви,наприклад вітамін С

Не тільки ліки варто тримати в певних умовах,а і засоби для догляду.

Таким чином не вдасться нашкодити здоровʼю і красі

Б’юті-це завжди про здоровʼя. Спідню білизну варто змінювати мінімум 1-2 рази на день,а оновлювати кожні 6 місяців. Ну і звичайно зберігати в чистому вигляді,в гарних умовах. Для цього і потрібен органайзер

І завершити я б хотіла надважливим.

Це звичайно гарне і якісне харчування. Збалансоване і корисне. Багато зелені,овочів,фруктів,білків і тд.

І вітаміни. Вітаміни варто приймати за рекомендацію лікаря

Тож щороку важливо проходити повний чекап. Відвідувати лікарів і піклуватись про себе.

Адже окрім косметолога для краси,є ще купа лікарів)

Все,що робиться з метою «бути гарною» має бути одночасно з метою «бути здоровою»

Впевнена,що більшість скаже «і що тут нового»,але все ж дехто продовжує ухилятись від таких простих правил і нехтувати ними.

Що б ще ви додали в цей список?

Дякую,що дійшли до кінця🫶🏼будьте здорові🤎