Olha🍒

Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)

Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)
Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)

раніше у мене була звичайна шкіра обличчя комбінованого типу с можливими звичайними висипаннями як і у всіх. десь на початку 20го року у мене почали з'являтися перші закриті (підшкірні) камедони, але поодинокі, і саме в той час я почала користуватися такою щіткою для обличчя (нижче в переліку товарів), купувала не тут, а в Китаї, але все одно це один й той самий товар. з часом ситуація зі шкірою ставала гіршою, акне перетворились на якісь гнійники, які могли проходити місяцями, да і сам загоювальний процес став дуже розтягнутим.

з часом з'явилися і медичні маски, які теж все погіршували, навіть при щоденному пранні. і саме взимку через морози на шкірі не було майже живого місця.

спочатку в мене з'явився крем Topicrem Cica, який я купляла для інший цілей, але коли зрозуміла, що акне і сліди від них нікуди самі не діваються, почала наносити його, бо він: заживлює, знімає подразнення та прибирає пігментацію. взагалі він став моєю "чарівною паличкою" від усіх проблем зі шкірою: подразнення, порізи, опіки, синьці. з ним навіть пропав мій шрам на нозі.

потім в тіктоці хтось порекомендував тонік Bielenda і його я теж вирішила спробувати, бо вже давно борюся з проблемною шкірою ніг. але вичитавши, що в ньому є фруктові кислоти, які також можуть домогти мені врятувати обличчя, додала в догляд.

таким чином, читаючи поради та статті на цю тему, які саме компоненти можуть домогти мені з підшкірниками та пост-акне, у мене з'явилося ще два засоби: гель для очіщення шкіри Mixa (до речі тонік тієї ж серії виявився абсолютно недієвим) та пінка з коензимом від 3W Clinic.

і ЛИШЕ при щоденному використанні геля для вмивання (один з них на вибір), тоніка і крема, я вже й забула, що пережила такий страх. зараз у мене рівнесенька шкіра без слідів апокаліпсиса.

на початку лютого 2022 я сходила на чистку, коли явні подразнення зникли. не скажу, що це вирішило мою проблему, деякі "гади" ще з'являлись, а пігментація залишалась на місці, але все пройшло лише після регулярного використання засобів.

зрозуміло, що догляд за обличчям - це суто індивідуальна річ. до того ж, це могли бути проблеми організму (хоча харчування в мене збалансоване, а психологічний стан був різний), але зараз я відкидаю цей варіант саме через те, що мені допомогли зовнішні засоби догляду.

обертаючись назад, навіть не пам'ятаю, як пережила такий неприємний період і досі не знайшла причину появи цієї проблеми. але єдине, що я пам'ятаю, це те, що я сильно не парилась, маскувала локально консилером, не пропускала догляд і продовжувала робити фото. дівчат, любіть себе будь якою!

Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)
Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)
Як бюджетно врятувати свою шкіру (фото до і після)

Mixa Anti-imperfection Gentle Purifying Gel: цинк. Екстракт морінги звужує розширені пори, прискорює процес загоєння ушкоджень, зміцнює захисний шар епідермісу, зменшує запалення, прищі та акне. Антисептичні та відновлювальні властивості цинку підтримують здоровий стан шкіри і захищають її від агресивних чинників навколишнього середовища. Вітамін С насичує клітини вологою, усуває сліди постакне, м'яко відбілює пігментні плями, а також стимулює вироблення колагену і еластину, які надають шкірі пружності та підтягнутості.

Використання: спочатку щоденно, зараз через день. Вистачає більше, чим на півроку.

Bielenda Dr Medica Acne Dermatological Anti-Acne Liquid Tonic: азелаїновая кислота, мигдальна кислота, ніацинамід, пантенол. Тонік усуває жирність і блиск шкіри, нормалізує вироблення себуму й підсушує акне. Завдяки спеціальній формулі засіб чудово заспокоює епідерміс, знімає подразнення й почервоніння, запобігаючи появі нових. Також зволожує й живить шкіру.

Використання: щоденно ввечері. Вистачає на 3-4 місяці.

Topicrem CICA Soothing Cream: цинк. має протизапальні й загоювальні властивості, збагачує шкірний покрив вологою, стимулює регенерацію, допомагає зняти подразнення і зменшити попрілості, запобігає накопиченню бактерій, сприяє ущільненню захисного бар'єру шкіри.

Використання: спочатку щоденно, зараз через день ввечері. Вистачає на 2 роки.

3w Clinic Coenzyme Q10 Foam Cleansing: коензими, ферменти (ензими). екстракт лотоса дарує свіжість, освітлює відтінок, тонізує, стримує синтез меланіну і скорочує видимість пігментації, коензим Q10 нейтралізує активність вільних радикалів, прискорює процес регенерації, зміцнює колагенові зв'язки, підтягує овал обличчя, розгладжує зморшки і запобігає виникненню в'ялості шкірного покриву, екстракт гамамелісу звужує розширені пори, має антибактеріальну дію, нормалізує себовиділення, заспокоює подразнення і усуває запалення.

Використання: 2-3 рази на тиждень. Вистачає на 2 роки.