Pilirina 💛💙

Ковток свіжого повітря від Giorgio Armani

Ковток свіжого повітря від Giorgio Armani
Ковток свіжого повітря від Giorgio Armani

У 2010 році маг парфумерії Dominique Ropion разом з Loc Dong та Anne Flipo представив композицію, яка без перебільшення стала легендарною - Armani Acqua di Gioia.

Піраміда аромату:

◻️Початкові ноти: блакитна м'ята, морські ноти, квіти лимона

◻️Ноти серця: жасмин, півонія, рожевий перець, самбак

◻️Ноти шлейфу: віргінський кедр, коричневий цукор, французький лабданум

Ідея створення аромату прийшла після відпочинку Джорджіо Армані на островах Pantelleria та Antigua, де він насолоджувався відпочинком біля моря та незабутньою природою. Натхненний середземноморським узбережжям Італії, маестро вирішив створити парфум, який поєднує у собі безтурботность і бадьорость для жінки, яка має свій райський куточок, у якому вона любить проводити час, щоб розслабитися, відпочити і набратися сил для нових звершень і перемог. І у нього це вийшло! Acqua di Gioia вже стала класикою.

♨️У Acqua di Gioia цікава реклама з бурхливою грозою, мокрими квітами та прозорими краплями води, коли на зміну ранковому туману приходить похмуре сонце. Водна та квіткова фантазія шепоче на вухо дівчині (актриса Емілі Ді Донато) морськими хвилями, в яких потопають дозрілі квіти блакитної м'яти, солодкого жасмину та півонії.

Відео точно відображає характер композиції: вихор, холод прохолоди, а потім спокій, умиротворення і озонова легкість. М'ятно-цитрусовий, освіжаюче-морський. Небанальний підбадьорливий свіжак, динамічний і лагідний.

👉 Рекомендую подивитися рекламний відеоролик Acqua di Gioia в YouTubе, якщо хочете уявити цей аромат, там навіть музика його передає 👉 The Cinematic Orchestra - Arrival of the Birds. Робота неймовірна!

Ольфакторні відчуття. На старті відчувається вибух соковитих цитрусів та м'яти, до яких додаються м’які, освіжаючі ноти білого цвіту жасмину та пелюстків півоніі. Неповторну ніжність аромату доповнить поєднання кедра та коричневого цукру, але не спресованого, такого необробленого, ніжного. Аромат чимось схожий на освіжаючий коктейль Мохіто.

Емоціі. Аромат викликає відчуття дитячоі безтурботності та внутрішнього позитиву. Неможливо не посміхнутися, коли його відчуваєш: свіжий, цитрусовий, дзвінкий, кришталевий, трохи солоденький.

Стійкість. На холодній шкірі близько 3-4 годин. Як для акватики непогана. Залежить від пори року. Влітку тримається довше, але взимку - довший і, як на мене, цікавіший шлейф.

Сезонність. Влітку аромат звучить солодкими переливами. Взимку вибухає свіжим, акватичним бризом.

Флакон. Уособлює автентичну жіночність і незайману природу на межі двох стихій - землі та води. Прозору пляшечку у вигляді краплі з елегантними вигинами прикрашає ненав’язливо-простий круглий ковпачок смарагдово-зеленого кольору, якого у мене немає на фото, бо це демонстраційний варіант. Аромат створено для жінок, які прагнуть жити в гармонії з природою.

Аромат Armani Acqua di Gioia розміняв другий десяток років життя, має безліч фланкерів, але перший продукт серії залишається досі популярним і не попсовим.

NB Gioia відрізняється у звучанні від свого знятого фланкера Giorgio Armani Acqua Di Gioia Eau Fraiche, той більш схожий своім свіжим направленням на Moschino Funny, але дуже стійкий. Так що не плутайте іх, якщо десь знайдете, бо я так і не знайшла в оригіналі. Сумую за цим фланкером, але то вже інша парфумерна історія.