Ksyposhka

Тканинні маски для обличчя: користь і шкода

Тканинні маски для обличчя: користь і шкода

Розбираючи свій косметос виявилось шо в мене вже прям колекція тканинних масок , більшісь потрапила до мене як подарунок до замовленя з сайтів ,а я просто їх відкладала ,а тепер яяяк зібралааа усе до кучі 😅

Що можна самій вже магазин відкривати 🤣

Мені стала цікава тема , чи справді є від них користь,чі це просто модно зараз ,і я пішла шукати інформацію на просторах інтернету .

Але насправді інформації не так багато ,бо більшість статей зроблені брендами для реклами своєї продукції,а вони звістно нічого погано про маски не напишуть ,бо їм треба їх продати .

Тож на власному досвіді і трішки інформації з інтернету ,ми маємо :

• Індивідуальна упаковка. Маску зручно взяти з собою, на роботу або в дорогу,і нанести її у зручний час.
  • Легкість застосування . Все що треба зробити це відкрити упаковку ,зафіксувати маску на обличчі, залишити її на 10-15 хв або на час вказаний в інструкції і в кінці просто зняти .Не потрібно змивати або витирати.
  • Інтенсивність дії.Тканинна основа, просочена складом з високою концентрацією активних речовин, дозволяє компонентам маски проникати в більш глибокі шари шкіри ,тому тканині маски найчастіше дають найкращі результати.
  • Тканинна основа відмінно «запечатує» інгредієнти, запобігаючи їх випаровуванню, тому шкіра краще зволожується.
  • Гігієнічність .Маска має герметичну упаковку і рідину у такому обсязі, який необхідний для однієї процедури,тому ваша шкіра, захищена від будь-яких сторонніх та небажаних реакцій. Для порівняння: якщо взяти будь-яку багаторазову маску в баночці, повністю виключити ймовірність занесення в продукт бактерій дуже складно. Вони можуть потрапити разом із пальцями ,або якщо ви раптом забудете закрити кришку. Після цього будуть розмножуватися і можуть провокувати запалення.
  • Тканинні маски слід використовувати як експрес-догляд, коли потрібно швидко покращити стан шкіри, відштовхуючись саме від ситуативних потреб :зволоження ,ліфтинг і т.д. Вони не здатні замінити інші косметичні засоби, але можуть посилити існуючий догляд і «врятують», коли шкіра піднесла «сюрприз» в вигляді висипань, лущень, сухості тощо.
  • Призначені для одноразового використання на обличчі.
  • Ціна . Як за одноразовий засіб деякі маски досить дорого коштують.
  • Неекологічні. Більшість масок робиться з упаковок з алюмінію і пластику + більшість масок (а частіше, саме дешевих ) зроблені не з натуральної тканини ,а синтетичної целюлози та інших синтетичних матеріалів ,також є і гідрогельові маски ,які через склад не розкладаються, їх не можна компостувати + одноразовість і виходить дуже великий обсяг матеріалу який не переробляється.
  • Навіть найкращі тканинні маски для обличчя не зможуть працювати ефективно, якщо ви не підготуєте шкіру .А саме не очищистите її ,це обов’язковий пункт перед застосуванням будь-яких масок. Тож все одно ,беручи в дорогу треба розуміти що треба десь вмити обличча,а не просто накласти її на обличча і надіятися що від неї буде єфект.
  • Не рекомендовано використовувати з висипами на обличчі. Тканинні маски нехай і незначно, але все ж збільшують температуру шкіри і, наприклад, для людей з великою кількістю прищів, маски не рекомендовані ,бо можуть зробити тільки гірше .Через парниковий ефект і підвищення температури бактерії починають швидше розмножуватися і провокувати нові запалення та висипання.Тому не можна використовуйте тканинні маски поки не впораєтесь із загостренням та не нормалізуєте стан шкіри .
  • Деякі маски не можна використовувати щодня ,тому треба уважно читати інструкцію на упаковці ,або в інтернеті,якщо у вас як і у мене багато масок на корейській мові 😅

Лайфхак від мене 😁

Якщо ви купили маску ,використали її а на дні пакетику ще залишилось багато рідини ,і у вас дуже руки чешуться щоб використати маску повторно ,а як я писала вище ,повторно цю маску вже не рекомендовано використовувати ,то можна придбати одноразові спресовані масочки .

Перед тим як кинути її в рідину ,краще трішки розмочити в кіпяченій водичці щоб вона розкрилась ,і потім кинути її в пакет з залишком рідини і плотно закрити .Тоді можна довикористати залишки і це буде більш гігієнічно ніж використовувати вдругий раз одну й ту саму маску.

Другий варіант ,це одразу як ви відкрили і витягли маску ,кинути в рідину декілька ватних дисків ,плотно закрити упаковку, і потім використати місцево.

Наприклад ,якщо маска була протизапальна то прикласти до проблемної ділянки .

Звістно у масок є свої плюси ,так і великі мінуси ,але цим дописом я не закликаю відмовлятися від тканинних масок і не заохочую користуватись ними ,він більше інформативний.

Якщо ви знаєте ще щось по цій темі,діліться в коментарях,мені цікаво почитати ❤️