KsuLv

ТОП продуктів для догляду за чутливою шкірою обличчя 💦

ТОП продуктів для догляду за чутливою шкірою обличчя 💦

Привіт, красуні 🤗

Сьогодні розповім про догляд за чутливою шкірою та постпроцедурний догляд (на основі власного досвіду).

Після агресивних процедур, що пошкоджують епідерміс і стимулюють регенерацію шкіра стає ніжною, вкрай чутливою, тому всі кислоти та ретинол повинні бути виключені.

У цей час потрібно використовувати засоби, що запускають і підтримують процеси регенерації шкіри.

Догляд після СО2 шліфовки мені підбирала дерматолог. Він скаладався з наступних продуктів:

1. Пінка міцелярна La Roche-Posay очищуюча, для чутливої шкіри

Ця пінка не містить мила, спиртів і консервантів, вона розроблена на основі термальної води, що враховує всі потреби чутливої шкіри та сприяє якісному і делікатному їі очищенню. Пінка не порушує кислотно-основного балансу шкіри, тому тонізація після неї є не обоʼязковою.

Мої враження: пінка дуже сподобалась, вона ніжно, якісно та делікатно очищує шкіру, не викликає сухості та лущення (на комбінованій, чутливій шкірі), освіжає, тонізує шкіру.

ТОП продуктів для догляду за чутливою шкірою обличчя 💦

Оскільки перші 4 дні після процедури не можна було вмиватися (для профілактики інфікування) я використовувала хооргексидин. Він є у формі спрею (думаю така форма буде зручнішою у використанні) та звичайного розчину.

Про антисептичні та дезінфікуючі властивості цього засобу знають всі. Наголошу лише на тому, що головною перевагою хлоргексидину над іншими антисептиками (спирт, йод) є його більш триваліша дія, яка може тривати більше 6 год. Необхідно утискати потраплянню в очі, бо може викликати подразнення.

Мої враження: розчин гарно справляється з зазначеною дією, лише дещо підсушує шкіру, тому після використання наносила зволожуючий крем.

Даним кремом користувалась для обличчя перший тиждень після процедури, далі перейшла до використовування як крем для рук. Цей крем сприяє формуванню фізіологічного середовища для регенерації шкіри, зміцнює гідроліпідний барʼєр шкіри, створює захисну плівку на шкірі сприяє утриманню вологи. До складу входить пантенол, що має заспокійливу дію на подразнену шкіру.

Мої враження: крем гарно зволожує суху, потріскану шкіру, живить її, відновлює тупого і еластичність шкірних покривів. Швидко забирає лущення на обличчі. На руках гарно лікує холодовий дерматит. Із мінусів для мене - неприємний запах і "жирнить" шкіру (коли наношу на обличчя), на руках взагалі ок).

Даним бальзамом користувалась поки не зійшло почервоніння зі шкіри, чергуючи його з Zo Skin Health (зранку - обаджи, ввечері - ля рош). Бальзам (завдяки наявності пантенолу та мадекассосиду) заспокоює та відновлює шкіру, а гліцерин і масло карате зволожує і відновлює захисний барʼєр шкіри, а цинк та марганець прискорюють процеси регенерації шкіри, скорочують час загоєння ран і запобігають поширенню бактерій.

Мої враження: бальзам знімає подразнення, почервоніння та заживлює шкіру, швидко поглинається шкірою (спочатку може здаватися, що надто багато нанесла, вже через 5 хв бальзаму як не було 😄), з ним шкіра ніби сяє, дещо візуально висвітлюює. Із мінусів - накоричується в порах, але запалення не провокував, підкреслює лущення.

Це моя любов вже найпротяжніше 3х років 💙 Крем має антиоксидантні властивості, стимулює синтез гіалуронової кислоти, активізує внутрішньоклітинні відновлювальні процеси, сприяє відновленню гідноліпідного балансу шкіри.

Мої враження: крем гарно зволожує суху, пошкоджену шкіру, робить її гладкою і ніжною, не накопичується в порах, забирає всі лущення, які присутні на шкірі, покращує тонус і еластичність. Із мінусів - вартість.

Дякую за увагу 🫶