ТОП п родуктів для догляду за чутливою шкірою обличчя 💦
Про постпроцедурний догляд за чутливою шкірою.
Привіт, красуні 🤗
Сьогодні розповім про догляд за чутливою шкірою та постпроцедурний догляд (на основі власного досвіду).
Після агресивних процедур, що пошкоджують епідерміс і стимулюють регенерацію шкіра стає ніжною, вкрай чутливою, тому всі кислоти та ретинол повинні бути виключені.
У цей час потрібно використовувати засоби, що запускають і підтримують процеси регенерації шкіри.
Догляд після СО2 шліфовки мені підбирала дерматолог. Він скаладався з наступних продуктів:
1. Пінка міцелярна La Roche-Posay очищуюча, для чутливої шкіри
Ця пінка не містить мила, спиртів і консервантів, вона розроблена на основі термальної води, що враховує всі потреби чутливої шкіри та сприяє якісному і делікатному їі очищенню. Пінка не порушує кислотно-основного балансу шкіри, тому тонізація після неї є не обоʼязковою.
Мої враження: пінка дуже сподобалась, вона ніжно, якісно та делікатно очищує шкіру, не викликає сухості та лущення (на комбінованій, чутливій шкірі), освіжає, тонізує шкіру.
2. Водний розчин хлоргексидину 0.05%
Оскільки перші 4 дні після процедури не можна було вмиватися (для профілактики інфікування) я використовувала хооргексидин. Він є у формі спрею (думаю така форма буде зручнішою у використанні) та звичайного розчину.
Про антисептичні та дезінфікуючі властивості цього засобу знають всі. Наголошу лише на тому, що головною перевагою хлоргексидину над іншими антисептиками (спирт, йод) є його більш триваліша дія, яка може тривати більше 6 год. Необхідно утискати потраплянню в очі, бо може викликати подразнення.
Мої враження: розчин гарно справляється з зазначеною дією, лише дещо підсушує шкіру, тому після використання наносила зволожуючий крем.