Pilirina 💛💙

Турецький бренд Atelier Rebul

Турецький бренд Atelier Rebul
Турецький бренд Atelier Rebul

Трішки історіі

Історія Atelier Rebul розпочалася понад 100 років тому з відкриття першоі аптеки Grande Pharmacie Parisienne у Туреччині фармацевтом Жаном Ребулем. Його учнем, а згодом партнером став Кемаль Мюдеррісоглу.

Спочатку вони виготовляли засоби для догляду за шкірою. А у 1938 році випутили перший одеколон, який згодом став культовим і приніс ім парфумерну славу.

Турецький бренд Atelier Rebul

Rebul Lavanda спочатку мав крихітний тираж і був виготовлений з лаванди, яку вирощував сам Жан Ребуль. Аромат набув величезної популярності, його почали закуповувати перукарні і згодом він став культовим.

У 2003 році нащадки Кемаля Мюдеррісоглу створили Rebul Group of Companies, а в 2013 році відкрився перший магазин Atelier Rebul.

Монобутики Atelier зустрічаються у престижних районах всіх великих міст Туреччини. Тут пропонують аромати в різній концентрації, від парфумів до легких одеколонів, мило, гелі для душу, засоби для догляду за тілом, косметику, ароматичні свічки, парфумерію для дому. Продукти коштують не дешево, але вважаються якісними. На жаль, в Украні бренд зовсім не представлений.

Мені сподобався легкий колонь у прозорому флакончику об'ємом 12 мл. Візуально та по концентраціі мені вони схожі на Jo Malone. Аромат 1:1 повторює композицію Baccarat Rouge 540. Причому настільки якісно, що якби не знала, що аромат не оригінальний - не відрізнила б.

На жаль, аромат не такий стійкий, як Baccarat на мені. Приблизно 2-3 години, шлейфять тонко та якісно повторюють композицію оригіналу. Тут Atelier молодці! Кращу копію Baccarat поки не зустрічала! Хочу ще.

Erguvan у перекладі з турецької означає «пурпурний». Один із найвідоміших арматів у лінійці Atelier Rebul.

Квітковий мускусний аромат у концентраціі Eau de Cologne Intense, 80% спирту.

Піраміда: квіти церсису, жовті фрукти, лілія, півонія, мускус.

Це легкий,весняний аромат. Звенить тонко та приємно шлейфить години 2-3 години шкірі. Шлейф близький, але звучить нішево, дорого. Спочатку переливається якимись приємними квітами, згодом набуває пудрових нюансів. Класний.

Тепер хочу спробувати всі найвідоміші аромати Atelier Rebul. Дуже зацікавила концепція бренду та висока якість продуктів.

Рекмендую спробувати хоч щось з лінійки, якщо ви будете у Стамбулі.