YuliHrytskoff

Ідеальний засіб для заспокоєння чутливої, подразненої чи пошкодженої шкіри та її якісного зволоження

Ідеальний засіб для заспокоєння чутливої, подразненої чи пошкодженої шкіри та її якісного зволоження

Чутлива шкіра сама по собі є дуже реактивною і потребує дбайливого догляду із використанням якісних заспокійливих засобів. Але трапляються ситуації, при яких шкіра потребує не тільки делікатного, але й, бажано, безконтактного догляду. Для таких випадків французький бренд аптечної дерматокосметики La Roche-Posay розробив Заспокійливий відновлювальний спрей-концентрат для подразненої або пошкодженої шкіри обличчя та тіла дорослих і дітей La Roche-Posay Cicaplast B5 Spray, про який і хочу розповісти у даному дописі.

У мене Cicaplast B5 Spray представлений у вигляді мініатюри об’ємом 5 мл, яку придбала у Наборі "Дерматологічний догляд для пошкодженої та подразненої шкіри" La Roche-Posay (про нього розповідала тут - https://club.makeup.com.ua/post/16123/) – загалом, такої мініатюрки вистачає +/- на два тижні щоденного використання. Звичайно, цього не зовсім достатньо, щоб в повній мірі протестувати засіб, але цілком і повністю вистачає, щоб зрозуміти дію засобу і його вплив на шкіру, а також оприділитися, чи варто купувати засіб у повноформатному варіанті.

Мініатюра практично повністю повторює повноцінну тару, тому декілька слів про її зовнішній вигляд.

Спрей розфасований у пластиковий непрозорий флакон білого кольору, на якому можна знайти всю необхідну інформацію про засіб від виробника. Дизайн стильний і практичний – витриманий в загальному стилі продукції La Roche-Posay.

Флакон оснащений дозатором-розпилювачем. Дозатор працює добре, не заїдає, не «плюється», засіб подає рясно, але точково (тобто безконтактне нанесення не завжди виходить, в багатьох випадках засіб все одно по шкірі необхідно розприділяти пальцями).

Для гігієнічності дозатор міцно закривається прозорою пластиковою кришечкою.

Об’єм повноцінного флакону – 100 мл.

Склад Cicaplast B5 Spray мені дуже сподобався! В ньому – тільки самі необхідні для заспокоєння та зволоження шкіри компоненти. Серед них:

· гліцерин – зволожувач, ідентичний до шкіри компонент. Речовина, яка забезпечує нормальний баланс і зволоженняшкіри. Має антисептичну дію.

· пропандіол – характеризується прекрасними зволожуючими властивостями, посилює дію інших речовин, виступає як носій для активних інгредієнтів.

· пантенол (провітамін В5) - має загоювальну, зволожуючу та розгладжуючу дію.

· манноза - це інгредієнт на основі цукру, який запобігає втраті вологи шкірою та може вважатися зволожувачем. По суті, також допомагає розгладити зморшки та лінії.

· мадекасозид - є активним інгредієнтом рослини Centella Asiatic. Він бореться з різними проблемами шкіри, такими як запалення та почервоніння, покращує якість шкіри. Діє як засіб для відновлення шкіри. Багатий амінокислотами, жирними кислотами та фітохімічними речовинами, добре відомими своїми цілющими та заспокійливими властивостями. Допомагає боротися із запаленням, акне або почервонінням шкіри, в лікуванні фотопошкодженої шкіри. Madecassoside також захищає шкіру від шкідливого впливу УФ-променів і забруднюючих речовин. Має властивості проти старіння. Цей інгредієнт може відігравати величезну роль у стимулюванні синтезу колагену та зменшенні зморшок, сухості та шорсткості шкіри. Поєднання вітаміну С і мадекасозиду сприяє виробленню колагену.

· мідь (глюконат міді) - утворює на шкірі невидиму матрицю, яка запобігає втраті вологи, стимулює клітини виробляти більше колагену і еластину, відновлює нормальну роботу капілярів, підвищує еластичність шкіри і уповільнює процес старіння. Мідь працює з вітаміном С і цинком, щоб допомогти зробити тканинні білки, колаген і компонент сполучної тканини, відомий як еластин – все це необхідно для розвитку і підтримки шкіри і кісток. Мідь також є потужним антиоксидантом і енергетичним помічником.

Звичайно, є у складі й інші речовини, як-от емоленти, регулятори в’язкості, але їх небагато і всі вони абсолютно безпечні для шкіри та здоров’я.

Я складом цього засобу залишилась дуже задоволеною, що у мене буває вкрай рідко)

Консистенція. Засіб являє собою рідину дещо в’язкуватої, однорідної текстури.

Колір. Рідина абсолютно прозора.

Запах – відсутній.

Даний спрей я використовую у випадках, коли шкіра потребує особливо делікатного і, бажано, безконтактного, догляду – після чисток та пілінгу.

Так як шкіра у мене чутлива, після будь-яких, навіть мінімально травмуючих процедур, виникає сильне почервоніння, печіння і навіть набряк. Звичайно, в таких випадках звичайним зволожуючим кремом не обійтись, і саме тут на допомогу приходить Cicaplast B5 Spray. Після таких процедур користуюсь тільки ним декілька днів – поки шкіра не прийде у свій звичайний стан.

А використовую я даний спрей так. На попередньо очищену шкіру обличчя розпилюю засіб і рівномірно розподіляю його по шкірі пальцями (без цього, звичайно, можна обійтись при необхідності). Рідина дуже швидко поглинається, не залишаючи жодних сторонніх відчуттів. Перших хвилин п’ять після нанесення може бути невеличка липкість, але це відчуття настільки швидко проходить, що, в принципі, можна було б про нього й не зазначати)

Одразу після нанесення на шкірі стають просто нереально комфортні відчуття – зникає стянутість, печіння, поступово (за декілька годин) спадає набряк та проходять почервоніння. До того ж, шкіра стає нереально зволоженою (не кожен крем дає настільки якісне зволоження як цей спрей). Єдиний мінус – через декілька годин після нанесення у мене шкіра починає досить сильно блистіти, а використовувати матуючі серветки не завжди варіант…

За декілька днів шкіра приходить у свій звичайний стан і використовувати спрей у мене просто пропадає необхідність. Але: шкіра чудово зволожена, відсутні лущення, виглядає здоровою та більш доглянутою.

Ось ще декілька варіантів мого використання Cicaplast B5 Spray:

1. В якості тонера – прекрасний варіант додаткового зволоження шкіри після її очищення, перед нанесенням крему.

2. Після корекції форми брів. Наношу спрей точково на верхню повіку – це допомагає дуже швидко заспокоїти шкіру. Але розприскую спрей в долоню, а вже з неї пальцями наношу на ділянку навколо очей, оскільки необхідно уникати потрапляння засобу в очі.

3. На потріскану шкіру губ – знімає біль та прискорює загоєння тріщинок.

4. Розпилюю на опіки – також гарно знімає біль і печіння, пришвидшує загоєння.

5. Розпилюю на шкіру рук, якщо є реакція після контакту з побутовою хімією чи обвітрення (але в такому випадку мені більше подобається використовувати бальзам La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+).

Одним словом, спрей La Roche-Posay Cicaplast B5 Spray – прекрасний, дуже універсальний, засіб для швидкого заспокоєння подразненої чи пошкодженої шкіри, а також її якісного зволоження. Дуже рекомендую його, якщо у вас чутлива шкіра, в догляді використовуєте кислоти, плануєте провести травмуючі для шкіри косметичні процедури, а також якщо в домі є маленька дитина. А сама, звичайно ж, планую купити даний спрей у повноформатному флаконі)