Апельсинові палички для необрізного манікюру
Щоразу, коли мені видаляли кутикулу в салоні, мої пальці залишалися аж надто чутливими ще кілька днів. Будь-який дотик біля нігтя викликав неприємні відчуття. Тому я давно вже вирішила не мучити себе обрізним манікюром, і найчастіше просто відсуваю кутикулу апельсиновою паличкою з пластинки нігтя, після чого наношу прозорий лак.
Я вже розповідала, що для пом'якшення кутикули зараз використовую масло алое вера. Його попередньо потрібно погріти в пальцях, щоб воно добре наносилося. Та якщо маєте рідкі засоби для кутикули, немає причин їх заміняти.
Паличкою я просто точково відсуваю кутикулу з нігтя. Зазвичай потрібно два заходи, щоб вона вляглася. В цьому процесі важливо не поспішати і слідкувати за своїми відчуттями - не потрібно відсувати кутикулу аж так, щоб це викликало біль.
До речі, нещодавно в одній з книг про Енн Ширлі (та, що з Зелених дахів) прочитала, як героїня під час розмови з подругою взяла апельсинову паличку, щоб попрацювати над кутикулами. А книга ця описує події початку ХХ ст у Канаді. Я не шукала всю історію використання апельсинових паличок для манікюру, просто запам'ятався такий епізод з роману.
Коментарі (0)