Ольга Бабич

Мій досвід боротьби із кістами

Мій досвід боротьби із кістами

На приз не претендую. Але вирішила поділитися своїм досвідом. Раптом, комусь знадобиться відгук про методи боротьби із кістами у грудях. Мені допомогли два: медичний та природній.

Як годиться, попереджу, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я і тим більше, якщо ви помітили чи намацали на своїх грудях щось підозріле, варто чим швидше бігти до лікаря.

Про те, що себе варто принаймні раз на місяць обстежувати самостійно пальцями та періодично проходити обстеження у лікаря, я дізналася ще у школі. І це допомогло мені вчасно вияви проблему. Десь у 25 роки я намацала у себе на одній із грудей невеликий комок, із горошину. Побігла до лікаря, зробила узі. Виявилося, що то кіста. Лікар сказала, що то від стресів та перевантаження на роботі, порадила стежити.

За рік їх вже стало дві і вони збільшилися до розміру десь із сантиметр. Лікар умовила зробити склерозування. На той час це була експериментальна процедура. Але я ризикнула. Метод полягає у тому, що у судину вводять спеціальний розчин, а потім всю рідину забирають, через що судина має "склеїтися". Це практично безболісно і займає зовсім не багато часу - загалом хвилин 15. Вміст кісти відправляється на обстеження. На жаль, з першого разу прибрати не вдалося. Довелося йти вдруге. Але це вже дало результат. Правда, трохи вдарило по кишені :)

Через деякий час я помітила таку ж халепу на іншій стороні. Але доки за порадою лікаря "спостерігала" за кістами, встигла завагітніти:) І ці проблеми відійшли на другий план. Далі пологи та 1,5 роки годування грудьми. І от, коли я нарешті прийшла на обстеження до лікаря зі своєю давньою проблемою, виявилося, що кіст немає. Зовсім. Все вилікувалось природнім чином.

Мабуть, що найкращою тут порадою буде, це бути уважною до себе, до фізичного та емоційного здоров'я.