Pilirina 💛💙

Турецький грааль Nishane Hacivat

Турецький грааль Nishane Hacivat
Турецький грааль Nishane Hacivat
Турецький грааль Nishane Hacivat

Компанія NISHANE заснована Mert Güzel та Murat Katran у вересні 2012 року. Зі старотурецької мови слово nishane перекладається як «символ» – брати присвятили свій бренд історії Туреччини.

Перша лінія ароматів турецького бренду Extrait de Parfum була представлена ​​вперше на виставці Esxence в Мілані в 2015 році, зараз бренд офіційно представлений у 45 країнах світу. За два перші роки існування вийшов у двадцятку найбільш продаваних нішевих брендів у світі. Для створення парфумів компанія використовує виключно натуральні екстракти, іх аромати позиціонуються як парфуми (extrait de parfum), концентрація яких досягає 30%.

Тематика аромату - турецький тіньовий театр, де ляльководи керують шарнірними маріонетками, утримуючи їх між джерелом світла та напівпрозорим екраном. Дивлячись на флакон ідея стає зрозумілою.

Але виникнення аромату Nishane Hacivat (2017) присвячене турецькій тіньовій виставі "Карагез і Хадживат" в основі якоі лежить легенда про протилежні особистості, які уособлюють різницю людських характерів. Хаджіват — інтелігентний, врівноважений герой, люблячий порядок. Аромат Hacivat таж має свій порядок у піраміді, тут немає хаосу, як у деяких ароматах, композицію яких буває важко розібрати - все ніби розставлено чітко і у порядку черги старту акордів.

Доки зрозуміла сама ці переклади історіі створення аромату ледве не зійшла з розуму. Сорі, але майже всі інтернет-джерела такого накрутили. Довелося розбиратися з виставою, турецькою історією і перекладом. .

  • Верхні ноти: ананас, грейпфукт, бергамот
  • Середні ноти: кедр, пачулі, жасмин
  • Базові ноти: дубовий мох, деревні ноти

Шипр, деревяні ноти, цитрусові, тропічні фрукти, землистий мох, солодкі, свіжа пряність, фужерні акорди, які супроводжують всю композицію від початку до кінця.

На старті вибух гірко-терпкого бергамоту з соковитим ананасом, який от-от розрізали, через пару секунд додається грейпфрукт та деревні нотки вологого лісу. Це настільки дороге звучання, що я не чула його в жодній іншій композиціі. Жодній!

Уявіть дерево у вологому лісі. Уявили? От далі будемо волити хоровод навколо нього.

У другий акт вступають у гру солодкі пачулі та жасмин. Пачулі не з кладовища. Відчувається оце знаєте, коли пачулі пахнуть благородною розкішшю? А ще навію спогади коли навесні вдихаєш аромат квітучого куща жасмину і не можеш ним надихатися.

Потім чітко виступає на фоні цього всього і тримає піраміду до кінця вологий мох та знову ж те свіже дерево кедру та дубу, як у осінньому туманному лісі. Це все так натуралістично! Словами важко передати емоцію Hacivat. Божествено. Дороге звучання. Дуже дороге.

Читпб відгуки, що він у стилі легендарного Creed Aventus. Було б безглуздо заперечувати їхню породисту подібність, але й стверджувати, що Hacivat копіює Aventus теж не можна — вони абсолютно по-різному скроєні. Я не чую тут нічого спільного.

Його порівнють з Cedrat boise чи Perles de Lalique. О, ні, ні! Категорично не згодна і не бачу жодноі нотки для порівняння з ними, бо теж маю у колекціі ці аромати. Зовсім різні аромати.

В Хадживаті все настільки гармонійно розкладено по нотам, у кожноі є своє місце. Аромат благородний, дорого звучить, немає приторноі солодкості, він вологий і природній, як ліс. Так пахне розкішна жінка. До речі, при першому розпиленні чомусь так і подумала 🤷‍♀️

На холодній шкірі тримається з ранку до вечора, постійно нагадуючи себе навіть у ті моменти, коли, здавалося, час і перестати. Шлейфить м'яко, на кілька метрів точно. Звісно, все залежить від дозування. Дуже компліментарний. Один із кращих у моїй колекції.

Це варіант, коли модна одягтися у бомж-стайл, нанести його на тіло і відчувати себе на мільйон.

Чудова робота парфумера Jorge Lee! Браво, геній! 👏

Тепер хочу ознайомитися з усіма його парфумерними шедеврами.

Таке безхімозне благородство в ароматах - виняткова рідкість. Аплодую стоячи!

Це мій грааль! Неймовірно рада знайомству. Такої ейфорії від масованої ніші важко отримати. Дуже крута робота! Ставитиму його на повтор 100%.