YuliHrytskoff

Зволожувальний очищувальний гель-мус подвійної дії La Roche-Posay Toleriane Foaming Gel

Зволожувальний очищувальний гель-мус подвійної дії La Roche-Posay Toleriane Foaming Gel

Не так давно французький бренд аптечної дерматокосметики La Roche-Posay випустив новинку - Зволожувальний очищувальний гель-мус подвійної дії Toleriane Foaming Gel, яким я користуюсь вже декілька місяців і який мені дуже сподобався, тому вирішила поділитися своїми враженнями про нього у даному дописі.

Дизайн Toleriane Foaming Gel витриманий в загальному стилі продукції La Roche-Posay – стильно, зручно, красиво та функціонально! Гель розфасований у видовжений пластиковий флакон синього кольору, крізь який видно розхід та залишки засобу. На флаконі є вся необхідна інформація про засіб від виробника.

Флакон оснащений помпою-дозатором, який працює абсолютно безпроблемно.

Об'єм засобу - 400 мл.

Склад гель-мусу, в цілому, досить непоганий. ПАР м’які, здебільшого, амфотерні (такі ПАР мають більш м'яку дію на шкіру, ніж аніонні ПАР), виготовлені, в своїй більшості, з кокосових жирних кислот і амінокислоти гліцину, тому є безпечними та можуть бути присутніми у засобах доглядової косметики для чутливої шкіри. Із корисних для шкіри компонентів у складі є гліцерин, ніацинамід, пропандіол, церамід. Всі інші компоненти – допоміжні, такі як регулятори в’язкості, розчинники, емульгатори і т.п. Єдиний компонент у складі, який викликав у мене занепокоєння, це натрію гідроокис, який являється нічим іншим як лугом (у косметичних засобах виконує функцію регулятора рН та денатуратора) і, теоретично, може викликати подразнення, особливо, коли мова йде про чутливу шкіру… Забігаючи наперед, скажу, що гель-мус ніяких негативних реакцій зі сторони шкіри не викликав, але, все ж таки, мені такі компоненти не дуже до вподоби…

Консистенція засобу кремово-гелева, дуже ніжна та приємна, в міру густа.

Текстура однорідна.

Колір прозорий, з білуватим підтоном.

Запах. Жодних віддушок гель-мус не має, проте легкий запах «косметики без запаху» все ж присутній). Це такий собі легенький запах клею ПВА, - але він дуже слабо виражений, жодних неприємних вражень не викликає.

Піниться засіб чудово! Піна утворюється дуже ніжна, повітряна, немов хмаринка і, при цьому, досить рясна. Тому й розхід гелю виходить надзвичайно економним – мені на одне використання достатньо тієї кількості засобу, що виходить від половини натиску на дозатор. За два місяці щоденного застосування я використала, приблизно, ¼ флакона. Тому флакона об’ємом 400 мл вистачить дуууже надовго, що вважаю надзвичайно вигідним!

Незважаючи на рясне піноутворення, змивається гель-мус дуже легко та швидко, не залишаючи на шкірі слизької мильної плівки.

Перш ніж розказати про дію засобу та його вплив на шкіру, для ясності ситуації, скажу декілька слів про свою шкіру. А вона у мене комбінованого типу, в теплий період року більше схильна до жирності, в холодний – до сухості. Є виразні, розширені пори, які так і норовлять забруднитися і «подарувати» мені чорні цятки, не сильно виражена пігментація, інколи – висипання. Та найбільше, що мене турбує – це чутливість моєї шкіри, а з цим – почервоніння, лущення, висипання на непідходящу косметику. Тому більшість очищувальних засобів викликають у мене сильну стянутість та сухість шкіри і підібрати підходящий засіб для вмивання не завжди буває легко. Проте, гель-мус La Roche-Posay Toleriane Foaming Gel і мені дуже сподобався і в плані очищення, і в плані впливу на мою чутливу шкіру.

Тепер більш детально про використання та вплив на шкіру гель-мусу La Roche-Posay. Я використовую гель двічі на день (при ранішньому та вечірньому очищенні шкіри обличчя): невелику кількість засобу вспінюю в руках і наношу на попередньо змочену водою шкіру обличчя (в тому числі й зону навколо очей) та шиї, очищую її та ретельно змиваю водою. Після – тонізація, сироватка та крем.

Засіб прекрасно змиває зі шкіри будь-які забруднення – шкірний жир, пил, залишки косметики та попередніх очищувальних засобів. Виробник також зазначає, що засіб може бути використаний для зняття макіяжу. І я це підтверджую! Вірніше, макіяж з очей я змиваю спеціально розробленими для цього засобами – міцелярною водою чи гідрофільним маслом, але залишки цієї косметики і декоративку для обличчя (консилер, рум’яна) гель-мус змиває прекрасно, тому, думаю, якщо ви плануєте здійснювати демакіяж тільки цим гель-мусом, то він цілком і повністю впорається із цією задачею, проте я надаю перевагу декількаетапному очищенню шкіри.

Гель-мус прекрасно очищає шкіру і, що саме важливе, - справді не пересушує її. Так, невелике відчуття стянутості шкіри після вмивання присутнє, але не настільки виражене, щоб хотілося відразу після вмивання бігти наносити на обличчя крем (як у мене часто буває від багатьох інших очищувальних засобів), суттєвого дискомфорту це не створює. При адекватному зволоженні – ні сухості, ні лущення шкіри не виникає.

Після застосування цього засобу шкіра глибоко, але м’яко очищена, таке враження, наче вона «дихає» і готова до нанесення подальшого догляду.

Також помітила, що за час використання цього засобу у мене все менше з’являються висипання, а пори стали менш вираженими та більш чистими.

Гель-мус не подразнює ні шкіру, ні очі, не викликає печіння, висипань, чи будь-яких інших негативних реакцій зі сторони шкіри чи очей.

Загалом, Зволожувальним очищувальним гель-мусом подвійної дії La Roche-Posay Toleriane Foaming Gel я залишилась дуже задоволеною і рада, що взяла відразу флакон об'ємом 400 мл! Якщо у вас чутлива шкіра і ви підшуковуєте засіб для глибокого, але м'якого очищення шкіри, то даний засіб – моя щира рекомендація!