Христина 🌺

Це покращить вашу шкіру #notscarywithmakeupclub

Це покращить вашу шкіру #notscarywithmakeupclub

Багато людей не користуються кислотами, вважаючи це чимось дуже поганим і шкідливим. Також є ті, хто користується неправильно, або забагато...тоді теж не буде бажаного ефекту.

В свій догляд кислоти я ввела в 2020 році. Тепер декілька слів, що це таке, і як використовувати.

Кислоти працюють одразу, ефект моментальний, але потрібно використовувати курсами. Ретинол ж має накопичувальну дію. Тут ефект можна побачити тільки через 2-3 місяці. Він працює набагато глибше, створює ефект ліфтингу, бореться з пігментацією, вирівнює зморшки.

Кисооти є AHA ( фруктові) і BHA (саліцилова кислота). На мені АНА кислоти працюють краще. Це може бути азелаінова, гліколева, молочна, мигдальна. Молочна підійде для сухої шкіри.

Кислоти, як і ретинол, найкраще використовувати ввечері.

Як ввести кислоти:

Протягом 3-4 тижнів використовувати 2рази/тиждень. Якщо все класно і нема побічних ефектів, то на 5-й тиждень збільшити кількість до 4-х разів/тиждень. В інші дні базове зволоження чи живлення. Зранку обовʼязково SPF.

Дуже важливо не повторити моїх минулорічних помилок, і не ввести все одразу: вмивачку, тонік, сироватку і крем. Шкірі від цього точно краще не стане.

Тепер про ретинол. З ним важливо не переборщити. Перед ним має бути тільки делікатне очищення. Наносити треба на все лице. Потрібно буквально горошинку і обов'язково наносити на сухе обличчя. Бо волога підсилює дію ретинолу і можна отримати опік. Через 30 хв закрити зволожуючим чи живильним кремом. В цей день не можна використовувати інші активні компоненти. І ще важливо: ретинолом не можна користуватися вагітним, чи хто планує вагітність не менше, ніж за пів року, і під час годування грудьми.

Цього року для себе я обрала змішаний тип, але надала перевагу ретинолу, тим самим змінімізувала весь свій догляд. І я бачу дійсно помітні зміни. Це те, що було потрібно моїй жирній пігментованій шкірі.

Зранку я використовую вітамін С...це мій мастхев. Всі продукти, якими користуюся, показала на фото.

Це покращить вашу шкіру #notscarywithmakeupclub

Цієі осені я для себе обрала ретинол і пілінг 30% гліколевоЇ кислоти. Звичайно, я їх не змішую. Пілінг використовую раз в 10 днів. Після нього обовʼязково живильну маску.

З ретинолу в мене тонік і крем під очі. Сироватка колагенова. Закінчу курс пілінгу, то буду користуватися сироваткою- ретинолом для обличчя.

Пілінг спочатку боялася використовувати, але, все таки, поборола свій страх😳. Бо я вже користувалася кислотами, і знаю, що не маю якихось побічних ефектів від них.

Для новачків, які планують вводити в свій догляд кислоти, дуже раджу гарбузову маску Andalou Naturals. Вона дуже класна і дієва.

Також тепер дуже в моді адопален. Він бореться з закритими комедонами, витягує їх наверх. В мене є декілька таких, тому теж хочу спробувати цей вид догляду.

Сироватка з тундровою чагою...використовую 2 рази/ тиждень, після ензимну пудри. До речі, хто користується ретинолом, необхідно обовʼязково в своєму догляді використовувати ензими. Вони краще очищають все те, що "познімав" ретинол.

І точковий засіб з саліциловою кислотою. Наношу локально, коли є якісь запалення.

Такий змішаний варіант мені дає найкращий ефект і я дійсно це бачу.

Щодо зміїної отрути...я мала тонік від Idealove. Досить непоганий варіант для тих, хто шукає чогось делікатно-дієвого.

І бджолину отруту теж замовила 🫣. Якраз класні знижки були. Теж Idealove. Планую використовувати в кінці зими, після курсу пілінгів і ретинолу.

А від себе можу додати: любіть і поважайте свою шкіру, вона в вас одна🤗.