Рятівники моєї шкіри - ретиноїди #notscarywithmakeupclub
Те, що повинно бути в моїй рутині завжди
Першим пунктом хочу зазначити, що я маю проблемну шкіру з акне. Саме тому ретиноїди - це моя панацея.
Лише ця група активних речовин може впливати на ВСІ ланки патогенезу даного захворювання і лише ретиноїди можуть ввести нас у стійку ремісію та підтримувати її.
Так, звичайно, є й інші діючі речовини, які можуть допомагати при цій хворобі, проте всі дослідження і сучасні протоколи лікування передбачають саме терапію ретиноїдами (в комбінації з іншими речовинами, якщо це потрібно).
Я мала досвід терапії саме системними ретиноїдами - це відбувається лише під контролем лікаря-дерматолога. Після цього підтримувала ремісію косметичним ретинолои Лореаль - в моєму профілі можна знайти детальний пост про нього (і про шляхи перетворення ретинолу там теж розповідала). Він бюджетний, але дійсно дієвий, доволі мʼяко діє і дійсно допомагаж підтримувати шкіру чистою і тримати її в тонусі. А ще цей засіб дуже добре підходить для новачків.
Влітку з моєю шкірою сталося страшне - сильне загострення накрило і довелося вводити різні лікувальні препарати. Це були засоби на основі азелаїнової кислоти, потім на основі бензоїл пероксиду (він теж чудово допомагає, але у мене працює лише із запальними елементами).
І врешті-решт я прийшла до терапії препаратом на основі адапалену (синтетичний ретиноїд) в комбінації з бензоїл пероксидом.
Препарат почав потихеньку працювати. Попереду ще довгий шлях саме до стійкої ремісії, після чого я планую на постійній основі (тобто, пожиттєво) підтримувати її косметичними ретиноїдами.
Зараз на ринку представлено дуже багато засобів з різними формами ретинолу - є і звичайний, і інкапсульований, і зараз зʼявляється багато новітніх, ще більш сильних його форм. На будь-який смак та гаманець.
Багато дівчат бояться засобів із ретиноїдами і обходять їх стороною. Справді, цей інгредієнт потрібен далеко не всім. Але коли дійсно є прямі показання до його використання - треба вводити і навіть не думати. Лише враховувати ретинолові сходинку на початку й індивідуальну реакцію шкіри. Це справді краще, що може статися зі шкірою - контроль жирності, висипів, вплив на дрібні зморшки, пігментацію, тьмяність... всі ці моменти можуть контролювати саме засоби з ретинолом.
Тому через всі перипетії я виділила для себе саме цю групу активів - нічого так чудово не підходить мені, як вони. Саме тому я вже склад список тих косметичних засобів, які хочу спробувати колись - коли буду мати стійку ремісію. ❤️
Коментарі (0)