Засіб, що д опоміг забути про прищі #notscarywithmakeupclub
Я обожнюю кислоти та ретиноїди. Не уявляю життя без Cicaplast. Проте є один актив, який справді поділив моє життя на до та після - бензоїлу пероксид.
Бензоїл пероксид - це активна речовина, яка використовується для лікування акне. Він діє як антибактеріальний і кератолітичний засіб. Антибактеріальна дія бензоїлу пероксиду полягає в тому, що він знищує бактерії cutibacterium acnes, які є основною причиною акне. Кератолітична дія бензоїлу пероксиду полягає в тому, що він "розпушує" роговий шар шкіри, що допомагає очистити пори, запобігти утворенню комедонів та позбутися постакне. При цьому бензоїл пероксид не викликає звикання!
Я почала використовувати бензоїл пероксид у концентрації 10% приблизно 5 років тому. Я наносила його на обличчя ввечері. Спочатку я відчула невелике печіння і почервоніння шкіри, але ці симптоми швидко пройшли.
Через кілька тижнів використання бензоїлу пероксиду я помітила значне поліпшення стану шкіри. Прищі стали менше, а пори - чистішими. Я також помітила, що шкіра стала більш гладкою і сяючою. Зголом я перестала використовувати бензоїлу пероксид, бо прищі не поверталися.
Моє спасіння
Проте влітку 2019 під час поїздки в Китай моя шкіра перетворилася на один суцільний прищ. Живого місця не було. Я надіялася, що після повернення в Україну ситуація зміниться, проте марно. Тоді я навернулася до бензоїлу пероксиду.
Сказати, що результат був стрімким - нічого не сказати. Шкіра почала очищуватися на очах. Я фіксувала зміни чи не щодня. Можете бачити усе самі. Вже фактично за неповний місяць шкіра була абсолютно чиста.
Зараз я використовую бензоїлу пероксид в період загострення акне, таке тепер буває вкрай рідко, проте я знаю, що за 5-7 днів використання шкіра очиститься і прищі ще довго не будуть повертатися.
Чому його бояться?
Проте чому його бояться? Бензоїл пероксид може викликати такі побічні ефекти, як печіння, почервоніння, сухість шкіри та дерматит. Ці побічні ефекти зазвичай є помірними і проходять самостійно, але вони можуть бути лякаючими для деяких людей.
Також бензоїлу пероксид здатен вибілювати натуральні тканини, тому постіль та рушники краще брати білі в процесі виконання засобу.
Якщо ви збираєтеся використовувати бензоїл пероксид, я рекомендую почати з низької концентрації, наприклад, 2,5%. Це допоможе вам визначити, чи є у вас алергія на цю речовину. Якщо ви не відчуваєте жодних побічних ефектів, ви можете поступово збільшувати концентрацію бензоїлу пероксиду.
Також важливо використовувати бензоїл пероксид регулярно, а вводити в догляд поступово, щоб отримати максимальний ефект.
Де знайти?
Бензоїл пероксид доступний у різних формах, включаючи креми, гелі та тоніки. Ви можете придбати його навіть на Мейкап.
Коментарі (0)