YuliHrytskoff

#notscarywithmakeupclub

#notscarywithmakeupclub

Хочу доєднатися до такого страшенно цікавого челенджу від Makeup Club та розповісти про цікаві інгредієнти у моїй косметиці, що допомагають при різних шкірних проблемах.

Насамперед, хочу зазначити, що шкіра у мене не є сильно проблемною, та деякі «нюанси» все ж таки турбують, а саме – чутливість, незначна пігментація і періодично – висипання.

У своїх попередніх дописах, присвячених доглядовій косметиці для обличчя, я вже розповідала, що шкіра у мене доволі чутлива – на не зовсім підходящу косметику, певні погодні умови, зміну температурного режиму чи зміну гормонального фону – може реагувати почервоніннями, надмірною сухістю чи навпаки, жирністю, лущеннями, печінням, стянутістю та іншими дискомфортними відчуттями. В таких випадках я повністю переходжу на доглядову аптечну дерматокосметику від французького бренду La Roche-Posay. Серед асортименту засобів бренду є різноманітні лінійки, спрямовані на боротьбу із різними шкірними проблемами, але практично всі з них розроблені та підходять саме чутливій шкірі. Моїми улюбленими серіями є Toleriane та Cicaplast. Також, цю косметику я використовую після агресивних чи травмуючих шкіру косметичних процедур, наприклад, пілінгів чи чисток.

Серед улюблених засобів, які чудово допомагають мені заспокоїти шкіру та зняти подразнення, є:

1) Заспокійливий відновлювальний спрей-концентрат для подразненої або пошкодженої шкіри обличчя та тіла дорослих і дітей La Roche-Posay Cicaplast B5 Spray – про нього я нещодавно дуже детально розповідала у цьому відгуку: https://club.makeup.com.ua/post/20438/. Спрей прекрасно і, що важливо, швидко, заспокоює подразнену шкіру, знімає почервоніння, набряк, згладжує рельєф, знімає лущення, заживляє пошкодження і, при цьому, чудово зволожує шкіру.

Активними компонентами цього засобу є гліцерин, пантенол (провітамін В5), манноза, мадекасозид та мідь. Ці складові не є «страшними» чи небезпечними, проте відіграють дуже важливу роль у заспокоєнні чутливої шкіри.

2) Заспокійливий відновлювальний бальзам для пошкодженої або подразненої шкіри обличчя і тіла немовлят, дітей та дорослих La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+. Цей бальзамчик мій маст-хев та завжди є в домі пропазас. Він по дії дуже схожий на Cicaplast B5 Spray, проте має трохи багатший склад, щільну кремову текстуру, ну і наноситься контактно. Бальзам прекрасно заспокоює шкіру, швидко знімає усі дискомфортні відчуття, особливо печіння, почервоніння та стянутість, пришвидшує загоєння зовнішніх пошкоджень та гарно зволожує шкіру. Також для мене важливо, що його можна використовувати навіть для маленьких дітей.

Що стосується складу, то в Cicaplast Baume B5+, як і у аналогічного спрею, є велика кількість цікавих компонентів:

· «заспокійливих», а саме: пантенол, пропандіол, мадекасозид.

· зволожуючих – гліцерин, манноза, олія ши, екстракт центели азіатської.

· антиакне: сік кореня якону (має підтверджену сприятливу дію на Staphylococcus epidermidis), глюконат цинку.

· антиоксидантних: мадекасозид, марганець, токоферол.

· для балансу екофлори шкіри: біоеколія (біоселективний субстрат, що стимулює зростання сприятливої ​​шкірної флори, на шкоду розвитку небажаної флори, патогенної або пов'язаної з бактеріями); екстракт Vitreoscilla filiformis (має певну біологічну активність, подібну до пробіотиків у кишечнику, регулює імунітет шляхом оптимізації функції регуляторних клітин, захищає від інфекцій і сприяє функціонуванню шкірного бар’єру для кращого відновлення та стійкості); ферменти лактобактерій Lactobacillus (активізує процеси оновлення шкіри та відновлює її захисні функції, надає омолоджуючий ефект).

· специфічних: кремній ( підсушує висипання та пошкодження); сіль Епсома (прискорює процес регенерації шкіри, має антисептичні властивості, насичує організм магнієм та сіркою).

Як бачимо, склад Cicaplast Baume B5+ справді дуже багатий та цікавий, містить як типові, так і доволі специфічні компоненти, тому може бути використаний для боротьби із дуже великою кількістю шкірних проблем.

3) Зволожувальний очищувальний гель-мус подвійної дії La Roche-Posay Toleriane Foaming Gel – про цього детально розповідала у цьому відгуку: https://club.makeup.com.ua/post/21311/. Це прекрасний засіб для дбайливого, але від цього – не менш ретельного, очищення чутливої шкіри обличчя. Використовую його не тільки при надмірній чутливості шкіри, а й просто щоденно.

Із корисних для шкіри компонентів у складі є гліцерин, ніацинамід, пропандіол, церамід.

4) Термальна водаLa Roche-Posay Thermal Spring Water. Дана термальна вода – прекрасний засіб для швидкого заспокоєння, легкого зволоження, пом’якшення, тонізування та освіження шкіри. В складі міститься тільки термальна вода з джерела Ля Рош-Позе, яка сама по собі дуже багата мінеральними солями та олігоелементами. Зокрема, в ній міститься селен, кальцій, цинк та мідь.

Трішки більше як два роки назад у мене почала з’являтися пігментація. Спершу я навіть не зрозуміла, що це вона, гадала – що то я просто так нерівномірно засмагла на обличчі, так як постійно ходжу в сонцезахисних окулярах. Але коли наступила осінь і засмага по-трохи почала зникати, я зрозуміла, в чому справа((( Гадаю, на появу пігментації, окрім не завжди ретельного сонцезахисту (на той момент), вплинули також початок вікових змін шкіри, а також не зовсім коректна робота деяких внутрішніх органів, що в сукупності вилилось саме у таку проблему. Звичайно, зараз всі ці моменти враховані, але пігментація, на жаль, вже міцно засіла на моєму обличчі.

Що я тільки з нею не робила… І пілінги, і спеціальна освітлююча косметика… але ніщо її не брало і якогось суттєвого ефекту від цих дій та засобів я не бачила. Аж поки мені не трапився Мейкап Клаб))) Саме тут я дізналася про таку чудодійну речовину як «транексамова кислота» і за порадою чудового знавця доглядової косметики, учасниці нашого ком’юніті, придбала сироватку з транексамовою кислотою та ніацинамідом від корейського бренду Cos De BAHA (Тамара, величезне тобі ДЯКУЮ!) І з цього моменту ситуація з пігментацією значно покращилася!

Отже, що ж таке «транексамова кислота»? Взагалі, транексамова кислота – це безбарвна кристалічна сполука, що належить до класу антифібрилолітиків. Простими словами, в медицині ця речовина широко застосовується як фармацевтичний препарат для швидкої зупинки кровотеч (піч час операцій, травм, в стоматології). А з хімічної точки зору являється амінокислотою.

Однак, з часом, було помічено позитивний вплив транексамової кислоти й на шкіру при мелазмі чи гіперпігментації. Звичайно, було проведено багато досліджень, що підтвердили ефективність даної амінокислоти і згодом вона широко почала застосовуватись у косметичних засобах, спрямованих на боротьбу із пігментацією та нерівним тоном шкіри.

Таким чином, транексамова кислота: освітлює пігментні плями, запобігає появі нових, вирівнює тон шкіри, має антиоксидантні властивості, уповільнює процеси старіння шкіри. Крім відбілюючого ефекту, транексамова кислота зменшує червоний колір поверхневих кровоносних судин. І як наслідок, вирівнюється колір обличчя.

Але вона особливо ефективна в сукупності із таким компонентом як ніацинамід (вітамін В3, псевдонім аміду нікотинової кислоти), який відомий своїми антиоксидантними, протизапальними та освітлювальними властивостями.

Поєднання цих двох основних компонентів (та ще багато інших) якраз і є у сироватці Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum. Я не хочу зараз детально розповідати про цей серум та викладати фото до/після, оскільки їй планую присвятити окремий допис, але трохи згодом – коли пройду курс в щонайменше три місяці. Але що хочу сказати в даному випадку – сироватка справді працює! На даний момент я нею користуюсь трохи більше як 1,5 місяці і я вже отримала шикарний результат! В мене в загальному дуже гарно вирівнявся тон шкіри, повністю зникла одна пігментна пляма, інша стала майже непомітною, а найбільша (яка і найбільш виразна) – значно посвітлішала, але поки-що ще на місці. Тому, якщо у вас є така проблема, як пігментація, то ця сироватка – моя щира рекомендація!

В силу віку, період гормональних бурь в мене вже давно минув, але інколи незначні висипання (раз в місяць😁) мене все ж навідують. В таких випадках я застосовую косметичні засоби на основі саліцилової кислоти, яка добре відома своїми антибактеріальними, підсушуючими, себорегулювальними властивостями.

Зазвичай, використовую Засіб 3-в-1 для очищення проблемної шкіри обличчя Vichy Normaderm 3-in-1 Scrub + Cleanser + Mask (більш детально про цей засіб розповідала тут: https://club.makeup.com.ua/post/2658/).

В даному засобі дуже вдале поєднання одразу декількох активних очищувальних компонентів – саліцилової, гліколевої кислот, цинку, LHA, глини та термальної води VICHY, які і покликані ретельно очищати шкіру. Мені найбільше подобається використовувати даний засіб саме в якості маски – при такому способі її застосування вирівнюється рельєф шкіри, вона стає більш гладкою, м'якою та ніжною на дотик; шкіра дещо освітлюється; дрібні прищики підсушуються; але головне - пори стають чистішими, візуально звужуються, чорні цятки стають менш помітними (фото до та після використання прикріпляю).

На даний момент – це основні косметичні засоби в моєму догляді за шкірою обличчя, які лякають хіба що своєю ефективністю!)