Спроба боротись із акне на тілі самостійно
Після відміни КОК - повернулася до заводських налаштувань 😁
Я і забула, що в мене таке було 😣 Акне на тілі час від часу спіткало мене у підлітковому віці. Рідше - після 20ти. Потім 2,5 роки прийому Джаз+, під час якого шкіра була просто вау! Хоча тоді вже звикла і не помічала цього.
Влітку припинила приймати КОК і була приємно здивована, що ніяких змін зі шкірою не спостерігала. Але, через 3 місяці, я як офігіла 😣 Нижче напишу суто про зміни шкіри, хоча інших проявів там теж достатньо було.
Вересень - початок боротьби
Погіршився стан шкіри дуже стрімко. У вересні майже одночасно посипало шию, спину, плечі, руки та груди запальними елементами. Обличчя якось ще трималось спочатку, завдяки кислотам у догляді, думаю. Але сальні залози почали таак працювати, що я навіть без нанесення крему - як олією натерта. Вдень, вночі, зранку... Будь-коли я з жирним шаром на обличчі. Маю і без цього жирний тип шкіри та розширені пори, але те, що почалося мене почало навіть пригнічувати. Ефекту від пудри вистачає на годину, а матуючі серветки завжди з собою.
Мило Perolite
Я розуміла, що треба здавати аналізи та розбиратись, яке ймовірне ендокринне порушення трапилося. Ну і далі , по ситуації, звертатися до ендокринолога та/або дерматолога. До цього часу вирішила цікавитись сама, що може мені допомогти.
Побачила рекомендацію щодо мила Perolite з бензоїл пероксидом (2,5%) у складі. Придбала і почала використовувати.
Про засіб:
Виробник вказаний Індія, та нам зазначають, що засіб ефективно діє при 1 і 2 ступені ураження акне. Застосовується для догляду і лікування проблемної та жирної шкіри, висипу, чорних крапок і т.д.
Мило продається без рецепта лікаря та може використовуватися в домашніх умовах. Це мені і підійшло. Придбати можна в аптеці, але знайти важкувато. Або шукати офіційний сайт бренду.
Брусок - 75г, вистачить його на декілька місяців щоденного використання. Піниться чудово. Аромат вказаний зеленого яблука, проте мені він не відчутний, більш перебиває специфічний запах.
У складі мінімум компонентів. Окрім бензоїл пероксиду-мильна основа і барвник, походження якого невідоме.
Як використовувала:
Протягом 1 міс. використовувала щовечора, намилюючи усе тіло і тримаючи 5-10 хв. Змивала теплою водою. Вранці зволожувала тіло молочком. На обличчі це мило не використовувала. Хоч нам і вказують, що воно не порушує мікрофлору шкіри та зволожує її, я відчуваю сухість на тілі та не ризикую наносити на обличчя, аби не пошкодити ліпідний барʼєр.
З вересня також припинила використовувати скарби, гелі з віддушками, не пшикаю на шкіру парфуми і намагаюся не терти сильно рушниками і частіше змінювати постільну білизну та прати рушники.
Результат:
Після перших використань мила уже помітно, як пі дсушуються запалення. Наразі висипи присутні та зʼявляються на плечах та спині нові, проте в меншій кількості. І майже зникли з зони грудей. Плямки постакне теж присутні.
Особистий висновок:
До лікаря все одно піду, аналізи все одно здам, даремно відклала. Більш схиляюся до системних ретиноїдів, але це мило приємно здивувало. Якщо можна буде залишити, - буду далі використовувати.
З жирністю обличчя нічого не змогла зробити, буду прислуховуватися до спеціалістів.
Отака моя історія, важко, але до кращого результату все ж прийду.
Коментарі (0)