Lytvynenko

Спроба боротись із акне на тілі самостійно

Спроба боротись із акне на тілі самостійно

Я і забула, що в мене таке було 😣 Акне на тілі час від часу спіткало мене у підлітковому віці. Рідше - після 20ти. Потім 2,5 роки прийому Джаз+, під час якого шкіра була просто вау! Хоча тоді вже звикла і не помічала цього.

Влітку припинила приймати КОК і була приємно здивована, що ніяких змін зі шкірою не спостерігала. Але, через 3 місяці, я як офігіла 😣 Нижче напишу суто про зміни шкіри, хоча інших проявів там теж достатньо було.

Спроба боротись із акне на тілі самостійно

Погіршився стан шкіри дуже стрімко. У вересні майже одночасно посипало шию, спину, плечі, руки та груди запальними елементами. Обличчя якось ще трималось спочатку, завдяки кислотам у догляді, думаю. Але сальні залози почали таак працювати, що я навіть без нанесення крему - як олією натерта. Вдень, вночі, зранку... Будь-коли я з жирним шаром на обличчі. Маю і без цього жирний тип шкіри та розширені пори, але те, що почалося мене почало навіть пригнічувати. Ефекту від пудри вистачає на годину, а матуючі серветки завжди з собою.

Я розуміла, що треба здавати аналізи та розбиратись, яке ймовірне ендокринне порушення трапилося. Ну і далі , по ситуації, звертатися до ендокринолога та/або дерматолога. До цього часу вирішила цікавитись сама, що може мені допомогти.

Побачила рекомендацію щодо мила Perolite з бензоїл пероксидом (2,5%) у складі. Придбала і почала використовувати.

Виробник вказаний Індія, та нам зазначають, що засіб ефективно діє при 1 і 2 ступені ураження акне. Застосовується для догляду і лікування проблемної та жирної шкіри, висипу, чорних крапок і т.д.

Мило продається без рецепта лікаря та може використовуватися в домашніх умовах. Це мені і підійшло. Придбати можна в аптеці, але знайти важкувато. Або шукати офіційний сайт бренду.

Брусок - 75г, вистачить його на декілька місяців щоденного використання. Піниться чудово. Аромат вказаний зеленого яблука, проте мені він не відчутний, більш перебиває специфічний запах.

У складі мінімум компонентів. Окрім бензоїл пероксиду-мильна основа і барвник, походження якого невідоме.

Протягом 1 міс. використовувала щовечора, намилюючи усе тіло і тримаючи 5-10 хв. Змивала теплою водою. Вранці зволожувала тіло молочком. На обличчі це мило не використовувала. Хоч нам і вказують, що воно не порушує мікрофлору шкіри та зволожує її, я відчуваю сухість на тілі та не ризикую наносити на обличчя, аби не пошкодити ліпідний барʼєр.

З вересня також припинила використовувати скарби, гелі з віддушками, не пшикаю на шкіру парфуми і намагаюся не терти сильно рушниками і частіше змінювати постільну білизну та прати рушники.

Після перших використань мила уже помітно, як підсушуються запалення. Наразі висипи присутні та зʼявляються на плечах та спині нові, проте в меншій кількості. І майже зникли з зони грудей. Плямки постакне теж присутні.

До лікаря все одно піду, аналізи все одно здам, даремно відклала. Більш схиляюся до системних ретиноїдів, але це мило приємно здивувало. Якщо можна буде залишити, - буду далі використовувати.

З жирністю обличчя нічого не змогла зробити, буду прислуховуватися до спеціалістів.

Отака моя історія, важко, але до кращого результату все ж прийду.