Швець Карина🤍

Perolite-A

Perolite-A

Вперше про препарат Perolite-A я дізналася від Strange Love (лишаю посилання на її пост ▶️ https://club.makeup.com.ua/post/16406/ )

До цього я знала лише про оригінальний препарат Еффезел, але трошки вивчивши склади засобів, порівнявши ціну, подивившись кейси лікарів-дерматологів я вирішила, що Perolite-A нічим не гірший і зупинила свій вибір на ньому.

Perolite-A

Я боролась з акне багато років, проходила курс системних ретиноїдів (трошки писала про всі нюанси системного ізотретиноїну тут https://club.makeup.com.ua/post/23470/)

Влітку 2023 року у мене стався гормональний збій - мої яєчники виявились трошки зрадниками і як результат я отримала обличчя, усипане комедонами.

Так це виглядало. В додаток до комедонів почали з'являтися запальні елементи, у відчаї я вирішила, що мені потрібна саліцилова кислота і купила тонер від Cos de Baha🤡Звичайно ж, в даному випадку догляд не мав сенсу)

Тоді я перейшла на бензоїл пероксид 10% - препарат Угресол. Про свій досвід користування цим засобом писала тут ➡️ https://club.makeup.com.ua/post/18771/

Препарат насправді шикарний, запальні висипи він прибрав буквально за тиждень-два, пори виглядали стягнутими і шкіра була дуже натягнута і шикарно виглядала, ЯКБИ НЕ КОМЕДОНИ. На жаль, багато це вказується, що БПО має комедонолітичну активність, але це не зовсім так. Звичайно, шкіра у всіх різна, але судячи з практики багатьох лікарів, з якими я спілкувалась особисто і за якими я просто спостерігала, препарат першої ланки при комедональному акне - це ретиноїд.

Так обличчя виглядало на Угресолі - видно, що є багато комедонів навколо губ, на щоках, на лобі.

Таким чином, знову розібравшись у питанні комедонального акне я прийшла до "золотого стандарту" топічної терапії саме цієї форми захворювання: механічна чистка + препарат на основі адапалену та БПО - тобто, Еффезел або Перолайт-А.

Мій гінеколог порадила толкового дерматолога, яка зробила мені непогану чистку (ненавиджу цю процедуру і насправді ЄДИНИМ показанням до неї є саме комедональне акне). Вона вивчила мій анамнез, поговорили трошки про нюанси моєї минулої терапії ізотретиноїном і вона запевнила, що я цілком правильно склала схему лікування і обрала препарат.

Таким чином у мене опинився Perolite-A, з якого почалась чергова історія чистити шкіри (на фото в білій футболці з прапором це я одразу після чистки, наступне фото - десь через тиждень).

Препарат має в складі дві діючі речовини:

⭕️адапален 0,1% - синтетичний ретиноїд, який є потужним модулятором клітинної диференціації та кератинізації, а також має протизапальні властивості. При місцевому застосуванні адапален нормалізує диференціацію фолікулярних епітеліальних клітин, завдяки чому зменшується утворення мікрокомедонів. Це єдина доказова речовина, що лікує комедональне акне.

⭕️бензоїл пероксид оксид 2,5% - має антисептичні та кератолітичні властивості, гальмує розвиток анаеробних мікроорганізмів Propionibacterium acnes внаслідок вивільнення кисню. Дуже ефективний в боротьбі з запальними елементами (папули, пустули).

Я почала використання Perolite-A з двох разів на тиждень, поступово доходячи до щоденного використання. Дуже швидко, буквально за місяць моя шкіра прийшла до норми: запальні елементи з'являлися дуже рідко, комедони якщо і були, то поодинокі.

Важливі нюанси:

- препарат може давати загострення, так як прискорює дозрівання комедонів та мікрокомедонів. Цей процес може тривати до 3 місяців;

- засіб необхідно наносити на чисту, СУХУ шкіру для мінімізації подразнення;

- через 20-30-40 хвилин можна нанести відновлюючий крем (тут думки розходяться - деякі лікарі проти цього кроку, але з мого досвіду - дуже складно не перекривати препарат, тому що шкіра сильно зневоднена).

- використання спф є обов'язковим - взимку це може бути фактор захисту 20-30, влфтку - 50.

- діючі речовини засобу (адапален і БПО) не призводять до звикання і їх можна використовувати тривало. Тобто, якщо косметичні засоби не втримують ремісію, адапален можна використовувати хоч все життя.

Варто додати, що окрім Perolite-A я використовувала саліцилову кислоту Bravura (https://club.makeup.com.ua/post/27106/), гліколеву кислоту, робила близько 3 процедур пілінгу Джесснера і найголовніше - гінеколог з 1 серпня посадила мене на КОК (але не з причини акне).

Щодо впливу КОК на шкіру - дерматолог запевнила мене, що терапевтичний ефект КОК на акне ми можемо оцінювати як мінімум через 5-6 місяців після початку прийому, але у мене шкіра прийшла в норму вже у жовтні - тобто через 2,5 місяці, тому я все ж таки впевнена, що це заслуга саме механічної чистки і Перолайту.

Наразі я користуюсь препаратом через день. Моя схема виглядає так: один вечір - Перолайт, другий - гліколева+саліцилова кислоти. Ранок на відновлення.

Також раз на два тижні я проводжу процедуру саліцилово-азелаїнового пілінгу, після чого 3-4-5 днів відновлюю шкіру.

Так моя шкіра виглядає зараз - фото зроблені у п'ятницю, 16.02.24.

Наразі мій препарат вже закінчується і після Perolite-A я переходжу на чистий адапален, так як поодинокі комедони у мене все ж таки досі є і вони нікуди не збираються.

Що я можу сказати у підсумку?

Це чудовий ефективний препарат, який працює. Я залишилась максимально задоволеною результатами, головне - використовувати його за показаннями і грамотно вводити, щоб не спалити шкіру.