Швець Карина🤍

Найкраще рішення проти комедонів

Найкраще рішення проти комедонів

Довго я тримала інтригу щодо цього продукту, але нарешті готова повністю розказати про свого найбільшого фаворита у догляді за 2023 рік. Це скарб, дівчата 🤌🏻 відриваю від серця, ця сироватка - краще, що може статися з комедонами (якщо вони дійсно є).

Найкраще рішення проти комедонів

Пляшечка стандартна, об'ємом 30 мл.

Виконана з матового якісного скла, як і піпетка. Обмежувача немає.

Сироватка без кольору, рідкої, трошки маслянистої консистенції. При нанесенні на обличчя відчувається ця жирна плівочка, але хвилин через 15 вона вбирається і все 👌🏻.

Таку текстуру легко пояснити, адже саліцилова кислота (основна діюча речовина сироватки) - це BHA-кислота, якій потрібне жирне/спиртове середовище для коректної роботи - тобто проникнення глибоко в пори і очищення їх.

Я вже робила дуже великий і ґрунтовний пост про кислоти та доцільність їх використання - почитайте, там дуже багато інформації, нюанси використання і тд. Там я розписала все "від" і "до", тому якщо маєте якісь питання по кислотам - думаю, в дописі ви знайдете на них відповідь. Посилання - https://club.makeup.com.ua/post/14767/

Повторюсь тут лише про показання до використання саліцилової кислоти:

- комедональне акне

- гіперкератоз

- розширені пори

- надмірне виділення себуму

- міліуми

- початкові стадії акне (1-2)

Я зрозуміла, що сироватка крута буквально з перших разів.

Взагалі, давайте по порядку. За інформацією від виробника це пілінг, а не сироватка. Bravura рекомендує використовувати засіб 1-2 рази на тиждень, починаючи з експозиції в 5 хв, поступово збільшуючи час дії.

Чому я користуюсь нею, як сироваткою? Бо я є ЦА даної кислоти (лікую комедональне акне наразі), маю доволі резистентну до кислот шкіру і можу собі дозволити лишати цю сироватку на ніч, не змиваючи її, ба більше - я комбіную даний засіб з гліколевим тоніком від Eveline (ще один скарб, якщо не читали - ось посилання: https://club.makeup.com.ua/post/23499/ ). Вже не раз розповідала, чому комбінація саме гліколевої+саліцилової кислот є дуже вдалою.

Проте звичайно треба враховувати індивідуальні можливості вашої шкіри, тому що засіб доволі таки сильний, і для не звикшої до подібних речовин шкіри він може наробити біди.

Що бачу я і чому в такому захваті від цієї сироватки?

Всі ми знаємо, що комедон на шляху до зникнення обов'язково пройде стадію запалення. Але з цією сироваткою яскраво-червоних папул/пустул можна уникнути. Вона буквально має здатність розчиняти закриті комедони (саме закриті, з відкритими вона у мене так не працює). Звичайно, даний засіб доцільний тоді, коли є невелика кількість комедонів, бо це все ж таки косметика. Якщо елементів на обличчі більше 15-20, то тут вже повинно бути лікування лікарськими препаратами.

Я не можу сказати, як цей засіб працює в соло, бо використовую його в схемі сумісно з гліколевою кислотою десь 3 рази на тиждень, в інші дні у мене препарат на основі адапалену+бензоїл пероксиду.

Але коли я була чисто на лікувальному препараті, то комедони йшли повільніше. Додавши сироватку Бравура, вони справді почали зникати. Це не чарівна паличка, не магія, а повільний і складний процес, який працює завдяки поєднанню багатьох активних речовин і позитивній відповіді моєї шкіри на них.

Я впевнена, що немає такого засобу, який би мав змогу прибрати всі комедони в соло. Це не можливо, адже найефективніша терапія закритих комедонів - це механічна чистка (так, лише в цьому випадку її проведення є виправданим) + топічні ретиноїди.

Саліцилова кислота може бути класним доповненням і підтримуючим активом. Використовуючи Bravura Salicylic Acid 2% я зрозуміла весь кайф саліцилової кислоти, бо до цього в мене був саліциловий тонер від Cos de Baha, який не робив просто нічого.

🧿Aqua -вода,

🧿Propylene Glycol - консервант, розчинник,

🧿Glycerin - компонент НЗФ шкіри, зволожувач,

🧿Salicylic Acid - саліцилова кислота,

🧿Aloe Barbadensis Leaf Juice (Аloe Vera) Powder - заспокоює, відновлює, зволожує,

🧿Phytic Acid - антиоксидант, має м'яку і глибоку відлущувальну дію, здатна інактивувати фермент тирозиназу, надмірне виробництво якого призводить до підвищеної пігментації шкіри, сприяє відновленню шкіри

🧿Algin - регулятор в'язкості,

🧿Cellulose Gum - регулятор в'язкості, стабілізатор емульсії,

🧿Sodium Benzoate - консервант,

🧿Potassium Sorbate - консервант,

🧿Sodium Hydroxide - контроль рН засобу.

Bravura Salicylic Acid 2% - чудовий і працюючий засіб на сонові саліцилової кислоти. Я щиро рекомендую спробувати його всім, хто має потребу - ви не пошкодуєте. Це дійсно засіб високої якості.

Взагалі бренд Bravura створений британським терапевтом Амандою Еліас у 2003 році, яка маючи проблеми зі шкірою відкрила для себе перевагу різних кислот, їх позитивну дію на акне і таким чином прийшла до створення засобів на основі цих речовин. Бренд був першим, хто почав створювати пілінги для домашнього використання (в їх арсеналі є також молочний, гліколевий пілінги, тонери на основі різного відсотку кислот та екстрактів лікарських рослин). Особисто мені дуже імпонує філософія бренду, я сподіваюся в майбутньому познайомитися з іншими їх продуктами. Так, ціна трішки кусається, але ж ефект того вартий.

Дякую за увагу, сподіваюсь, вам було корисно 🫶🏻