Strange Love

Як я брию обличчя: Про закулісся красивих фото крупним планом

Як я брию обличчя: Про закулісся красивих фото крупним планом
Як я брию обличчя: Про закулісся красивих фото крупним планом
Як я брию обличчя: Про закулісся красивих фото крупним планом

Проте запорука красивих фото, як я вважаю, не тільки ретуш. А й збривання пушку на обличчі. Іноземні фотографи, які готують кампанії для великих брендів, як от Maybelline, Kylie Cosmetics, Fenty, часто змушують моделей голити обличчя перед фотосесією крупним планом (звісно, якщо в рекламної кампанії немає акценту на натуральність чи бодіпозитив, тоді пушок залишають спеціально). Я слідкую за косметичним фотографом Kylie Cosmetics і у неї є окремий пост на цю тему. Хто хоч раз займався ретушуванням, то знає, що на прибирання пуху з фото можуть піти години , а результат може не бути настільки красивим 🥲


Я забираю пух кожного разу перед зйомкою з 2019 року. Раніше для цього використовувала тример з одного леза, тепер - звичайну бритву. Wilkinson Sword Intuition Complete універсальний та безпечний станок, відстань між лезами у нього дуже мала, тому я ще жодного разу не ранилася, навіть бриючи ноги.


Цей же станок я використовую для гоління обличчя перед фотосесією крупним планом. Подушечки на касеті виділяють приємний гель, з яким станок ковзає ще краще по моїй шкірі, не залишаючи ні подразнення, ні висипів. Перед голінням наношу невелику кількість протизапального гелю для вмивання Cerave. Це ще більше покращує комфорт в процесі гоління.


Я тримаю станок для гоління в пластиковому чохлі та в сухому місці. Це запорука довгої служби та якісної роботи. Тільки так він служить добре 2-3 місяці регулярно використання.


Якщо тример іноді залишав деякі волоски навколо губ та не голив їх ідеально (потім доводилося забирати точково кожен волосок на етапі редагування фото), то з переходом на Wilkinson Sword Intuition Complete шкіра почала виглядати на фото просто ідеально, я трачу на ретуш кілька хвилин, забираючи лише основні недоліки шкіри.

Нижче на колажі картинка до та після ретуші.

Як бачите, шкіра навколо губ така красива та сяюча якраз через відсутність вусиків та активне зволоження шкіри, а не через ретуш.



⚫Тепер передбачаю популярні запитання⚫


1) А чи не почне пух рости активніше та чи не стане жорсткішим?

У моєму випадку за 5 років він ніяк не змінився взагалі. Більше того, його стало менше, але пов'язано це з прийомом КОК. І я б в першу чергу звертала увагу на гормони, якщо вас турбує жорсткість чи кількість пуху/вусиків.


2) Навіщо в принципі так заморочуватися?

Бо мені приносить задоволення процес створення контенту, наближеного до того, який я бачу на сторінках журналів чи в рекламних кампаніях. До того ж, після бриття навіть тональний завжди лягає краще та рівномірніше, наче друга шкіра.


3) Навіщо в принципі ретушувати фото, а не закидати, як є?

Бо естетичне зображення завжди приверне більше уваги, хто б там що не говорив. Моя статистика мені важлива і вона це демонструє. До того ж повторюся, я ніколи не застосовую ретуш до самого продукту. Чи вам цікавіше буде дивитися на мій вус чи 🐐в носі, аніж на відтінок помади? Не думаю 😅

Як я брию обличчя: Про закулісся красивих фото крупним планом