MERMADE

Ультразволожуючий крем - флюїд для обличчя MERMADE Hydrovance & Mango💧

🎤 Привіт, Владе, давай почнемо зі знайомства, звісно більшість наших читачів знають тебе по відео з експериментами над спреями для волосся та Halloween-вечірки. Розкажи трішки про те чим саме ти займаєшся і які продукти розробляв.

👨‍🔬 Привіт, я провідний розробник косметичних продуктів для бренду MERMADE, саме я розробив шампунь, спрей-термозахист для волосся та пінку для душу, ці продукти, впевнений, знайшли місце на полиці багатьох поціновувачів бренду. Моїми новими розробками стали продукти для базового догляду за шкірою, а саме пінка для вмивання, балансуючий тонік-міст та крем-флюїд для обличчя.

🎤 Який цікавий формат крем-флюїд, давай сьогодні саме про нього і поговоримо. По-перше, як виникла ідея створення такого продукту і які цілі ти перед собою ставив?

👨‍🔬 Асортимент доглядової серії для обличчя нашого бренду розширюється - сироватки та крем для зволоження вже є в асортименті бренду, тому я вирішив трохи погратися з текстурами й зробити доглядовий засіб, який буде чимось схожим на попередні продукти, але і також кардинально відрізнятиметься від них. Так і виникла ідея створити легкий флюїдний крем, який буде легко наноситись та розподілятись шкірою, не обтяжуючи її, але тим самим чудово її зволожувати, відновлювати та живити.

🎤 Звісно ж наших читачів цікавить розбір основних компонентів та які вони мають властивості:

• Масло манго та олія авокадо
  • Hydroxyethyl Urea
  • Екстракт ромашки та сік листя алое

👨‍🔬 Давай послідовно:

• Всім відомо, що олія авокадо має живильні властивості, а незамінні жирні кислоти та олеїнова кислота у його складі сприяють синтезу колагену, який приймає безпосередню участь у процесі створення нових сполучних тканин. Живильну дію крему я також підсилив маслом кісточок манго, адже воно чудово помʼякшує шкіру та має регенеруючі властивості.
  • Hydroxyethyl Urea - похідна сечовини, має чудові зволожуючі властивості, створює захисний щит, який утримує вологу в шкірі зсередини, а ззовні захищає від шкідливих впливів.
  • Сік алое та екстракт ромашки - заспокоюють шкіру, допомагають усунути подразнення та запустити процеси відновлення.

🎤 Які ще компоненти флюїду можна виділити як важливі?

👨‍🔬 Ще слід звернути увагу на підбір емолентів для цього засобу. Хто не знає, то емоленти це компоненти, які регулюють розтікання продукту та його сенсорику, тобто те як він наноситься на шкіру та які відчуття на шкірі ви отримаєте після. Для цього засобу я обрав комплекс двох емолентів - Isoamyl Laurate та Isoamyl Cocoate, це два революційних емоленти природного походження, що надають легку шовковисту текстуру засобу, помʼякшують відчуття при нанесенні та замінюють сенсорні властивості силіконів.

🎤 Чи відповідає кінцева формула усім поставленим цілям, а можливо і перевершила очікування?

👨‍🔬 Загалом формула перевершила всі очікування, адже я навіть і не очікував, що вже при перших тестуваннях отримаю так багато схвальних відгуків від нашої фокус-групи. Як і планувалось, у мене вийшло отримати легкий засіб з шовковистим відчуттям після нанесення, без відчуття обтяження та надлишкової жирності.

🎤 А під час створення формули були якісь складнощі?

👨‍🔬 Звичайно, що під час розробки виникають певні труднощі стосовно розрахунку гідрофільно-ліпофільного балансу для засобу та правильного підбору системи емульгаторів, щоб отримати стійку в часі емульсійну систему. Але, вже при перших експериментах виходила необхідна текстура і трохи погравшись в % введення компонентів, я отримав саме те, що очікував.

🎤 Крем-флюїд - це універсальний продукт, для якого типу шкіри він підходить?

👨‍🔬 За рахунок своєї флюїдної текстури та лагідних компонентів у складі, цей крем підійде навіть для чутливої шкіри. Але, у будь-якому разі, не забувайте тестувати всі засоби на ділянках тонкої шкіри (наприклад на запʼясті) на виявлення алергічних реакцій.

🎤 Крем-флюїд це виключно сезонний продукт чи ним можна користуватись впродовж усього року?

👨‍🔬 Крем-флюїдом можна користуватися протягом усього року, в теплий період він буде забезпечувати чудове зволоження шкірі, попереджаючі надмірну втрату вологи та слугувати чудовою основою під сонцезахисні засоби. А в холодні періоди буде боротись з обвітрюванням та відновлювати ніжну шкіру обличчя. Але слід памʼятати, що в зимовий період слід користуватись усіма кремами за 20-30 хвилин до виходу на вулицю, щоб запобігти додатковому замерзанню води, що входить до складу засобу.

🎤 І вже традиційне питання, порада від експерта?

👨‍🔬 В зимовий ритуал догляду рекомендую окрім лагідних флюїдних засобів, як наш, додати більш щільні текстури та живильні креми для догляду за обличчям, щоб швидше підготувати шкіру до прогулянок морозною вулицею та захистити її від впливу зовнішніх факторів.

🎤 Дякую за приділений час та цікаві факти, здається мені саме такого ультразволожуючого крему і не вистачало, доповню ним свій зимовий догляд!