YuliHrytskoff

Натуральний спрей проти випадіння волосся з індійськими цілющими травами Comex Ayurvedic Natural

Натуральний спрей проти випадіння волосся з індійськими цілющими травами Comex Ayurvedic Natural

Про косметичні засоби від українського бренду натуральної косметики Comex на Makeup Club вже ходять майже легенди) Звичайно, така кількість позитивних відгуків на цю продукцію мене підкупили і я також вирішила взяти щось на пробу, хоча, зважаючи на ціну, була досить скептично налаштована. З-поміж всього асортименту бренду я вирішила спробувати Натуральний спрей проти випадіння волосся з індійськими цілющими травами Comex Ayurvedic Natural і, забігаючи наперед, скажу, що він по якості мене приємно здивував, тому розповідаю про нього більш детально.

Засіб розфасований у циліндричний пластиковий флакон з розпилювачем. Навколо флакону приклеєна інформаційна етикетка зі всіма необхідними відомостями про продукт від виробника.

Розпилювач працює добре, не заїдає. Зверху міцно закривається прозорою пластиковою кришечкою.

В цілому, дизайн доволі простенький, але головне – функціональний і, зважаючи на ціну засобу, абсолютно допустимий.

Об’єм продукту – 150 мл. Також у виробника даний спрей є й у флаконі більшого об’єму – на 250 мл.

Склад – це якраз те, що остаточно переконало мене здійснити покупку даного засобу. Він повністю натуральний, заснований на відварі цілющих індійських трав, збагачений просто величезною кількістю натуральних екстрактів та складників. Наприклад, є у складі такі цікаві компоненти як ембліка (порошок, що виділяється з ягід індійського аґрусу - є потужним вільним антиоксидантом); хна (містить таніни, полісахариди, смолисті та жирові речовини, органічні кислоти, у тому числі, галову, вітаміни С, К, сліди ефірної олії. Крім використання в якості натурального барвника для волосся Х. має протизапальну та в'яжучу дію, має протигрибкову активність); еclipta alba (аюрведична трава, яка відома в Індії своїм використанням як природний тонік для волосся. Основний інгредієнт більшості аюрведичних олій для волосся, сприяє сильному, здоровому росту волосся та допомагає зберегти природний колір і блиск волосся); Shikakai (традиційно використовувався в Індії як шампунь і кондиціонер для волосся. Shikakai означає «фрукт для волосся»); екстракт ниму ( використовується у засобах догляду за шкірою. Полісахариди в екстракті ниму можуть сприяти зволоженню шкіри, в той час як антиоксиданти кверцетин і бета-ситостерол мають заспокійливі, антибактеріальні властивості); гідролізовані пшеничні протеїни; пантенол; екстракт огранічного кокосу та ще багато інших.

Консистенція – класична рідина, трішки більш в’язкуватіша за воду.

Колір – прозорий, з ледь помітним зеленуватим підтоном.

Запах – дуже приємний трав’яний, легенький та ненав’язливий. Відчувається тільки в момент нанесення, на волоссі практично не залишається.

Так як виробником не надаються якісь спеціальні рекомендації щодо застосування засобу, я використовувала його щоденно ввечері, зазвичай, на сухе, рідше – на вологе (після миття, попередньо підсушене рушником), волосся. Перед використанням взбовтувала флакон, розділяла волосся по проборам та наносила спрей шляхом розпилення на шкіру голови, після – декілька хвилин її масажувала, щоб засіб гарно увібрався. Ніяких сторонніх відчуттів (холодку, печіння і т.д.) після застосування засобу не виникає. Далі – давала висохнути волоссю природнім чином.

Тепер щодо ефекту. Так як причина випадіння волосся у мене внутрішня, на зупинення випадіння з допомогою косметичних засобів я й не розраховую, проте купую їх задля підживлення існуючого волосся, попередження ще більшого випадіння та стимуляції росту нового волосся. І з цією метою спрей проявив себе досить непогано! Після використання засобу помітила, що волосся стало значно живішим, блискучішим, самі волосинки - більш щільними та важчими (думаю, саме за рахунок хни та усьми у складі засобу). А це означає, що живлення волосся таки відбувається, чого мені й треба було від даного засобу! Випадіння волосся мені даний спрей, звичайно, не зупинив і навіть не зменшив, але, думаю, якщо у вас суто сезонне чи не сильне дифузне випадіння, не пов’язане із внутрішніми захворюваннями/дефіцитами, то спрей при регулярному застосуванні таки здатний покращити ситуацію та зменшити випадіння при загальному дбайливому догляді.

На колір волосся мені даний спрей ніяким чином не вплинув, так як я брюнетка, але якщо ви блондинка – то варто бути обережним і спершу спробувати засіб на менш помітних ділянках, оскільки у складі засобу є хна, а вона, як ми знаємо, є природним барвником.

Волосся даний засіб сильно не бруднить, надмірної жирності не викликає. Але все одно потрібно розуміти, що після нанесення спрею на волосся та його масажу, воно все одно не може бути таким же свіжим, як одразу після миття…

Алергічних реакцій, свербежу, лупи чи будь-яких інших негативних реакцій засіб в мене не викликав.

В цілому, Натуральний спрей проти випадіння волосся з індійськими цілющими травами Comex Ayurvedic Natural мені сподобався! Склад чудовий, живлення волосся справді забезпечує, надмірно не бруднить, а ціна взагалі смішна… Чуда, звичайно, не створить, але на дещо таки, та й спроможний!