Sun Java White від Franck Olivier: висушені цитруси та пряні трави
Туалетна вода Sun Java White від Franck Olivier була випущена ще у 2011 році. Вона стала другою в лінійці серії Sun Java. Основною ольфакторною складовою є цитрусові ноти.
Я придбав цю воду за доволі невелику суму в 440 грн (~16 $) (по цінам 2021 року). І це була, мабуть, одна з найстійкіших вод за ту суму. Проте аромат мене дещо розчарував, про що розкажу далі по тексту.
Пакування і дизайн флакона Sun Java White
Саме пакування виконане в простому, проте стильному картоні білого кольору з темно-сріблястими написами назви бренду, аромату та іншою інформацією. Сам флакон виконаний в подібному стилі, непрозоре скло, пофарбоване градієнтом з гори до низу в білому кольорі. Кришка виконана із пластику зі сріблястими ставками зверху і знизу. На самому дні флакону, через прозоре скло, видніється силует гори, що виглядає дуже цікаво і стильно.
Який же аромат вас чекає всередині Sun Java White?
"Sun Java White для чоловіків — це ідеальна гармонія цитрусових верхніх нот, що поєднують між собою лимон, апельсин, мандарин, смородину та грейпфрут. Які поступаються місцем потужній, дикій м’яті та шавлії, змішаних з акцентами чорного перцю і пачулі. Амброва база посилена інтенсивною присутністю мускусу." - Опис із сайту бренду.
Чесно кажучи, я не розділяю такий опис аромату, для мене він значно інший. Початкова нота дійсно переважає цитрусова, але це не цитрусова свіжість, а скоріше навпаки, цитрусова задуха. Це як ті шматочки висушеної цитрусової шкірки (більше лимона я відчуваю, ніж інших цитрусових), які можна зустріти в трав’яному чаї, чи якихось трав’яних зборах. Це аромат сушки з пряними травами, в міру задушливий, але, як на мене, занадто нав’язливий і солодощавий. І така нота триває десь близько години.
Потім це все плавно перетікає в акцент теплого і пряного відтінків. Найбільш відчутними серед яких є шавлія, пачулі, амбра та мускус. І з кожною годиною все це стихає, аж поки не зникає зі шкіри. В принципі, кінцеві ноти мене повністю влаштовують, а от початкові, радше змушують думати про цитрусово-трав’яний настій, ніж парфум. Що мене трохи й засмутило. На мою думку, початковій ноті не вистачає легкості та свіжості. Можливо, якщо цитрусові ноти замінити на фруктово-квіткові ноти на початку, то це б кардинально змінило букет ароматів всього парфуму. Але, мабуть, майстер цього аромату бачив його таким.
Стійкість та шлейф
Це мій перший парфум від Franck Olivier, тому коли я його купував, я не думав, що в цій ціновій категорії я побачу таке. Мінімум 5 годин інтенсивного аромату на шкірі. А всього парфум тримається десь годин 7-8. Звісно останні 1.5-2 години він “живе” близько до шкіри, але все одно, за ту суму, це поки що один з найстійкіших ароматів що я тестував. Шкода лише, що він мені не дуже сподобався. Проте це лише мені, якщо комусь до вподоби такі аромати, то цей буде великою знахідкою для вас. На речах, звісно натуральних (бавовна, вовна тощо), ця туалетна вода протримається і не одну добу.
Висновок
На мою суб’єктивну думку, цей аромат вияви вся доволі не однозначним. Я так і не зрозумів задум парфумера, що в назві White мало збігатися із самим ароматом. Нічого білого, чистого, я не відчув. Аромат я б відніс до цитрусово-пряно-теплого ольфакторного класу. Свіжістю і чистотою тут і не пахне 🙂 Можливо в теплий сезон літа чи пізньої весни, він проявить себе трохи по іншому.
Коментарі (0)