Свідома клієнтка

Спершу сподобалось, а потім проблеми

Спершу сподобалось, а потім проблеми

Спершу молочко для демакіяжу “Домашній доктор” мені сподобалось, а потім викликало проблеми. Я придбала його з цікавості, оскільки в мене вже був позитивний досвід з кремами “Домашній доктор”. В складі ніби немає нічого злого і спершу мені сподобалось як гарно молочко змиває тональний крем та не подразнює очі, однак, воно почало мені пощипувати, при чому зовні не було ніяких негативних ознак, ні почервоніння, ні лущень, нічого, проте я відчувала подразнення всередині шкіри, відчувалось воно не по всьому обличчю, а в зонах куперозу. Я фарбуюсь не кожен день, тож і молочком для демакіяжу я користувалась не кожен день, з часом я помітила, що після того, як я змиваю молочко водою та вмиваюсь емульсією для вмивання вона мені пече, хоча я користуюсь нею достатньо давно і ніяких негативних реакцій не було, також мені почав пекти звичний крем, який теж до цього не викликав жодних негативних реакцій, на останок нещодавно я прокинулась з білими плямами на обличчі в тих самих місцях, де до цього відчувала подразнення, плями були не зовсім білосніжні, однак явно світліші за звичний колір шкіри.

Вже після цих плям я зрозуміла, що більше не буду давати молочку шансів. Я знайшла відео Dr Dray, дерматолога, на тему білих плям і вона говорила про те, що причин може бути багато, однак такі плями можуть бути тимчасовими і з’являються вони через запальний процес в шкірі, який збиває клітини шкіри, що відповідають за пігментацію, з толку, і що потрібно добре зволожувати шкіру та захищати її від сонця і з часом вони пройдуть.

Я виключила зі свого догляду це молочко та продовжила користуватись звичним доглядом і плями стали менш помітними, набуваючи нормального кольору.

Для мене це виявилась найбільш невдала покупка цього року, хоча можливо реакція моєї шкіри суто індивідуальна — мені складно підібрати засоби для очищення, тож поки що я не хочу нових експериментів в догляді і повернусь до молочка від звичної марки АА. Я знову переконалась, що вводити не більше одного нового засобу на місяць було хорошою ідеєю, тому що це дало мені змогу зрозуміти, який саме засіб викликав проблеми.

Дякую, що прочитали ❤️