Свідома клієнтка

Що ми знаємо про центелу?

Що ми знаємо про центелу?

Центелу азіатську називають тигровою травою, тому що поранені тигри валяються в місцях, де росте центела, щоб загоїти свої рани. Окрім досвіду тигрів та практичного досвіду людей, ефективність центели доведена подвійними сліпими плацебо-контрольованими дослідженнями. Центела стимулює вироблення шкірою власного колагену і зміцнює волокна еластину, ці речовини відповідають за пружність нашої шкіри, з віком волокна колагену та еластину слабнуть і наші мімічні зморшки з таких, що є видимими лише при активній міміці, стають статичними, тобто видимими постійно, центела ж допомагає зменшити зморшки. Центела допомагає шкірі заживати, знімає запалення, а також, будучи багатою на амінокислоти, сприяє зволоженню шкіри, до того ж центела має антиоксидантні властивості. Вона вирівнює тон шкіри та трішки її освітлює. Центела зміцнює стінки кровоносних судин та стимулює мікроциркуляцію крові. Отже, цей компонент особливо помічний при акне, розацеа, куперозі та для продовження молодості шкіри. Центела робить шкіру більш пружною та стійкою до пошкоджень.

Щоб посилити дію центели з неї навчились виділяти складові або, як їх ще називають, похідні центели: мадекососід, азіатікозід, мадекасову та азіатикову кислоти. Мадекососід має антибактеріальну дію та прискорює відновлення шкіри.

Різні похідні центели та безпосередньо екстракт центели містяться, наприклад, в кремі Fortheskin Real Cica Panthenol Cream. Цей крем має надзвичайно багатий склад, в ньому є різні корисні екстракти рослин (малини, ожини, полуниці, чорної смородини та інші), цераміди і холестерин, різні види гіалуронової кислоти, ніацинамід та пантенол. В основі крему силікони.

Також ми можемо знайти центелу та похідні центели в тонері Cosrx та емульсії Farmstay

На ринку багато цікавих продуктів з центелою, як на мене, ті з них, що містять ще й похідні, більш дієві.

Дякую за увагу.