Розширюємо па рфумові кордони разом з SomovaFM
Ділитися ароматами в спільноти - вже добра традиція))) І я не могла в ній не прийняти участь.
У нас , з прекрасною SomovaFM відбувся обмін відливантами. Це допомагає розширити знання що до ароматів, затестити щось новеньке для себе і розказати як саме конкретна людина відчуває або сприймає аромат. Це завжд цікаво, бо зачасту, я знаходжу для себе щось цікаве, або вчесь сприймати аромат без предвзятості. Основною метою цього обміну, став аромат від Al Rehab Cherry Flower, якийс Каті не підійшов і вона розділила його між мною і ще однією учасницею спільноти )) Отдже на огляд в мене :
- Al Rehab Cherry Flower
- Chloe Eau de Parfum
- My Way Giorgio Armani
Хочу одразу наголосити, що зі всіх ароматів, я вже була добре знайома з My Way Giorgio Armani, навіть деякий час носила його.
Cherry Flower Al-Rehab
Почнемо ми з аромату, який і організував цей обмін.
З ароматами цього бренду, я вже знайома і користуюсь деякими з них. То ж консинстенція і поводження аромата для мене цілком зрозумілі ( як і стікість, рівень шлейфу).
Якщо вдихати аромат прямо з флакону, то першим , що я відчуваю - це квіткова композиція, яку хочеться тримати трошки подалі від носа. Вона яскрава і дуже насичена. Це холодні та трошки різкі квіти. Щось дуже схоже на водну лілію та можливо конвалію. З флакону, це аромат ранньої весни або дуже прохолодного літнього дня, коли весь час йде дощ.
Як тільки аромат опиняється на руці, аромат стає більш насиченим і кислим. В гру вступають терпкі ягоди і більш відчутним стає олія. Це не соняшникова олія, це більш схоже на звичайні арома масла, в яких трошки присутня характерна гірчинка. Ось тут теж саме. Я прям відчуваю як пелюстки квіток віджимають і ця золота рідина опиняється у флаконі.
Коли аромат трошки усівся на руці, я починаю відчувати легкі солодкі ноти, які повніістю витіснили легку гіркоту і ягідну кислинку. Аромат стає більш легким, більш схожим на цвітіння вишні.
В кінці ж, олійність трошки повертається ( але доречі стає більш "оливковою", що мене не дуже приємно вразило), як і деяка трав'янисто-дерев'яна нота, яка була ледь помітна з початку, мускус теж присутній. Але всі ці полу ноти не забивають квітковість, яка вже нікуди не дінеться.
Піраміда аромата :
- Верхні ноти: Бергамот і листя смородини. Зі всієї частини, я не чую окремих нот. Я відчуваю щось кисле, але не відчуває саме цитрусових. Я розумію що гіркота це і від бергамоту і від листя. Але відчутя що тут лише смородина.
- Середні ноти : Вишневий цвіт, Водяна лілія та чайна троянда. Зрозуміло що вишневе цвітіння - єдине що буде читатися більш чітко. Трошки був натяк і на водну лілію, але це заслуга просто іншого аромату, через який я запа'ятала це холодне квіткове звучання. Троянду ж я не чую. Але завдяки цієї ноти , в середині і з'являється тепло, відчуття пелюсток.
- Базові ноти: Білий мускус, корінь ірису і ветівір. База ж тут не найпростіша в плані сприйнятя. Я чутлива до мускуса , але полюбляю ветівір. Але гіркоту дає тут вся ця суміш саме з ірисом.
Що ж, моя думка така: аромат доволі цікавий, але специфічний. Деякі ноти вилазять дуже неочікувано, але мені подобається що все це відбувається плавно, без різкіх скачків. Квіткові акорди не коидають нас а ні в старті, а ні в середині і навіть в базі. Ми весь час чуємо як міняється цвітіння вишні, наче з холодних бутонів з ранку, до того моменту, як вони починають в'янути.
Аромат явно не мій. Але в мене вже на нього є плани, точніше теорія хто стане новим його володарем ))
Chloe Eau de Parfum
В цій маленькій зеленій пляшці, схований ніжний і витончений аромат від Chloe. Я довго не могла зрозуміти ( бо не запитала) : це туалетна вода чи парфумова. Але по моїм відчуттям переходу аромату - скоріш за все парфумована ( бо так логічніше)
Якимось чином, цей доволі популярний парфум, ховався від мене роками. Це наче грааль, до якого було неможливо доторкнутися, через його хрупкість і витонченість. Для тих хто не знайом з ароматом і для тих хто знайом, я хочу розповісти про своє сприйнятя цього аромату з аналогової версії
З флакона, як тільки я його відкрила, були яскраво відчутні кисло солодкі ноти. Таке поєднання одразу дало мені натяк, що це ідеальний аромат саме для весни. Ця солодка нотка, відчувалась максимально світлою та бажаною. Це було так схоже на липу, що складно було відчути щось інше.
При переносі на руку, аромат кординально змінився. Свіжа, трошки фруктова нотка заграла лиш на секунду і на її місце прийшов знайовий та доволі популярний тандем квітів. Не одна ж я відчувала багатограні варіації дуету троянди і піону ? Ну ось тут він дійсно доволі яскраво грає. Я навіть вагаюсь сказати що сильніше відчувається. До цієї композиції додається трав'яниста гіркота з мильним присмаком. Насправді багато квітім дають мильну нотку. Вони навіть на клумбі так відчуваються. Але ця квіткова мильність - не відштовхує мене. Вона доволі приємна і чиста. Щось, що викликає асоціацію з кришталем.
Аромат поступово нагрівається і вже півонія залишилась десь позаду. І ось я знову чую натяки на липу. Це не просто аромат, це конкретне місце з мого життя. Це конкретне дерево, конкретний час на годинику і календарі. Це аромат який викликає відчуття déjà vu. Це солодко, ніжно і прекрасно.
- Старт: Піон, Фрезія і Лічі. Скажу так, що фрезія і лічі, відчуваються ЛИШЕ З ФЛАКОНУ. Це і є той самий кисло солодкий тандем, що вразив мене і дуже сподобався( але він не є чимось окремим, це більш щось однорідне). Піон не є окремою нотою, для мене він сприймається лише як суміш з трояндою.
- Середні ноти: Троянда , Конвалія і Магнолія. Троянда тут є парої півонії і для мене це було очевидно. Трошки грубе звучання ( хоча це може бути через те що я аромат не розпилювала, а наносила на шкіру у рідкому вигляді). А ось і дві причини мильності : конвалія і магнолія. Ну здебільш це заслуга чистою конвалії.
- Базові ноти: Кедр і Амбра. Для мене загадка, що так змішалось з кедром , що дало відчуття нагрітого дерева, листя і квітів липи. Ні, цей запах складно з чимось сплутати. І якщо б це тільки я його відчувала.
Що до аромату, то я можу одразу сказати, що він мене захопив. Можливо, я б хотіла протестувати цей аромат більш повноцінно. Порівняти відчуття і все інше.
My Way Giorgio Armani
І знову добрий день. Колись, мій парфумовий світ починався саме з цього аромату. Чесно кажучи - я його чомусь завжди хотіла. Але наше перше знайомство не дуже склалось. Я носила його через силу. Так, аромат подобався моєму чоловіку, моєму оточенню і наче мав характерні для мене ноти, але дуже сильно відштовхував мене.
Постараюсь описувати не так предвзято, наче чую аромат вперше ))
З флакону, аромат відчувається дуже солодко . Я спочатку навіть не впізнала його, але характерне звучання суміші білоквітів, дуже швидко привів мене до тями.
Після розпилення, на моє щастя, я зрозуміла, що аромат не має нічого спільного з оригіналом 😂 Чому? Бо ну дуже швидко зник аромат неролі і неумісного в композиції бергамоту. Я одразу відчула туберозу і жасмін ( доречі він трошки домінує і тут я навіть не проти такому розкладу) . Аромат в репліці виявився більш м'яким і теплим, тоді як на моїй пам'яті, в оригіналі я пам'ятаю активний апельсиновий цвіт і бергамот, який довго не хотів переходити у середину композиції і пам'ятаю холодне звучання туберози і жасміну з якоюсь трошки приторною солодкістю, яка ніяк не могла відділитися від кисло гіркого аромату старта.
Цей аромат буде грати так і до кінця. Солодко, білоквітно , стаючи більш ніжним і ванільним. Доречі в оригіналі, база мені дуже виділялась мускусом . Тут його я не відчуваю.
- Старт : квіти апельсину і бергамот. В оригіналі : відчуваю квіти чітко, трошки анімалістично. Гіркоту і кислинку бергамоту теж. Тут - трошки солодка кислинка, більше нагадує лимон. Мені здається вона більш умістна в цій композиції.
- Середні ноти : Жасмін і Тубероза. Ну тут все легко відрізняється. В оригіналі чую більш холодний аромат. В репліці - більш солодкий.
- База: Ваніль, Кедр і мускус. В оригіналі активно для мене грає мускус, перебиваючи для мене і деревину і ваніль. В репліці його не відчуваю взагалі, зато відчуваю солодку деревину. Не активну, але більш приємну за мускус.
Старалась я не придзвзято описати і відчути аромат, але не вийшло. Ну що поробиш )))
Парадокс цього аромату в тому, що я не знаю як він буде ЗАРАЗ звучати для мене в оригіналі. Чому ? Тому що поступово, постковідово змінення запаху, яке в мене вже декілька років - почало більш адекватно сприймати неролі. То ж може і оригіналу дати другу можливість ?)
Коментарі (0)