krutoguuz

Термін придатності косметики

Термін придатності косметики

Косметики безстрокового користування не існує!

Тож ми повинні слідувати інструкціях та рекомендаціях щодо її зберігання від виробника.

Нижче на фото є приклад, як позначається термін придатності. Закрита баночка це скільки засіб може збергіатися в закритому вигляді від дати виробництва. Але таку мало де зустрінеш. І найпопулярніша це відкрита баночка, тут циферка означає кількість місяців, яку засіб можна використовувати після відкриття.

Для чого взгалі пишуть ці цифри?

В першу чергу тому, що виробник додає в засіб концерванти і вони будуть утворювати захист від мікробів та грибів. Виробники можуть використовувати різні концервати і тому термін придатності може бути наскільки різним у різних засобів.

Що може бути коли використовувати косметику псіля закінчення терміну придатності?

Та багато чого, може замість утримання вологи навпаки витягувати, сушити або викликати запалення через те що кількість мікроорганізмів, яких там немає бути зростає. Може бути алергія, інфекція та подразгнення та багато іншого. Воно вам треба?

Загальні правила та поради щодо використання та зберігання косметики:

  • косметика повинна зберігатися без доступу прямих сонячних променів та в прохолодному місці, органічна в холодильнику, бо там або немає або мінімально концерванів;
  • в місці зберігання косметики униками різких перепадів температур;
  • не залишати засоби відкрити та завжди щільно закривати упаковку;
  • надавати перевагу упаковці з дозатором;
  • набирати косметику чистими руками або спеціальною лопаткою;
  • не давати в використання особисті косметичні засоби іншим людям, наприклад там де треба набирати пальцем в засобах з вологими текстурами;
  • мити після кожного використання спонжі та кисті, а ще краще частіше їх міняти, особливо ті що мають частий контакт з продуктом.

А ви слідкуєте за терміном придатності косметики? Чи користуєтеся поки не закінчиться?

ТІльки чесно)

Тут в клубі було помічено стікери з датами відкриття баночок в Тетяни Супронюк і це дуже круто. Я записую в нотатки, але мрію про принтер де можна буде друкувати красиві етикеточки)

Якщо щось забула, довніть в коментарях.

Термін придатності косметики