molena

Мої топчики в 2023 році

Мої топчики в 2023 році

Рік закінчується і наче натякає, що треба робити якісь підсумки, в тому числі і косметичні. Згадуючи баночки-скляночки, не можу не відмітити оці дві мініатюрки. В моїй номінації найкращі креми навколо очей вони посідають 1 місце.

Одразу 2 креми 1 місце? Так, і я поясню чому.
Використовувала їх в режимі день/ніч:
Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme - як нічний
та
Clinique All About Eyes - як денний.
В цьому дуеті вони мені дуже сподобалися і надати перевагу одному не можу.
Користувалася кремами 1,5 місяця і помітила значне покращення шкіри навколо очей. Однозначно стало менше зморшок, що були через недостатню зволоженість, та шкіра стала наче щільніше.

Крем Estee Lauder має блідо-бежевий відтінок, цікаву текстуру - наче легка і в той же час в'язка, але гарно лягає на шкіру, швидко вбирається, залишаючи оксамитовий фініш.
Містить специфічні екстракти (кавуна, чечевиці, червоних водоростей, насіння баобаба). Але мене більш зацікавив трипептид-32.
Це ексклюзивна розробка Estee Lauder і, згідно патенту, "пептид допомагає синхронізувати природний циркадний ритм шкіри, протягом якого вдень запускаються захисні механізми, а вночі — процес відновлення".
Трохи почитавши джерела, стало зрозуміло, що ці властивості трипептида-32, м'яко кажучі, перебільшені і реально він здатен зв'язувати вологу на шкірі, а всі інші обіцянки не мають підтвердження незалежними дослідженнями.

Попри це крем наповнений іншими корисностями, він гарно поживлює шкіру і за рахунок цього (а також силіконів, будемо чесними) візуально розгладжує шкіру.
Крем мені дуже сподобався, але все ж таки не готова купувати 15 мл крему за ~2 тис грн.

Мої топчики в 2023 році
Мої топчики в 2023 році

Clinique також має світло-бежевий відтінок, але трохи більше пігменту та за текстурою значно легший EsteeLauder. Його головна властивість - це ретельне зволоження та тонізація шкіри.

Крем містить цікаві екстракти (кореня шовковиці, пшеничних висівок, шоломниці), оливкову олію, кофеїн.

При нанесені трошки холодить, в обіцянках є позбавлення набряків та темних кол. Мої кола навряд чи вже чим прибереш, але все ж такі погляд після крему стає більш свіжим.

Clinique All About Eyes більш доступний по вартості, тому подумаю над покупкою повної версії.